Ako správne mraziť mäso a ako ho následne pripravovať?

Zodpovedané
13. jan 2022

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom prikrmovania mäskom, konkrétne jeho spracovaním.

Môžem mäsko pripraviť v pare /mám Avent 2v1/, potom zamraziť a následne v daný deň vybrať z mrazu a prihodiť znovu do Aventu k zelenine?

Alebo už nie je potrebné ho pariť?

Stačí ho nechať vonku rozmrazoť a nejako zohriať?

Ako?

Alebo je lepšie mraziť surové kocky v požadovanej veľkosti a potom k zelenine prihodiť surové z mrazu, aby sa sparilo?

Ďakujem

Dobrý deň,

postup - mäso kúpiť, naporcovať na kocky, spracovať v avente, zamraziť a vždy vytiahnuť iba kocku a rozmrazenú ju prihodiť k zelenine je skvelý. Teoreticky by ste ju už nemuseli k zelenine prihadzovať - ale aj tak to spolu budete mixovať, je dobré aby sa zohriala. Takže vidím to takto ako dobrý postup.


Prajem vám krásny deň,
MUDr. Denisa Jaššová
Pediatrička