Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť ohľadom potravín pri histamínovej intolerancii. Intolerancia mi bola zistená z krvi. Najskôr mi začína žihľava, resp. svrbenie , potom bolesť brucha a hnačka.
Musím vylúčiť všetky potraviny obsahujúce histamín?
Aké suroviny môžem jesť?
Čo je najviac škodlivé?
Za odpoveď ďakujem
Dobrý deň,
histamínová intolerancia tu bola už veľakrát preberaná. Posielam odkaz aj na môj článok https://imwell.sk/blog/histamínová-intolerancia....
Základom je vyšetrenie biopsiou, tiež anamnéza a kompletné gastro vyšetrenia pre vylúčenie iných ochorení, ktoré môžu stáť za vznikom HIT.
Riešením je holistický prístup, teda zmena v stravovaní ale aj v nastavení v životnom a psychickom štýle. Preto pri HIT robím vždy konzultácie individuálne, bohužiaľ sa nedá všeobecne poradiť.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/