Dobrý deň,
dlhodobo veľmi citlivo reagujem na potraviny. Akonáhle mi niečo nesadne, prejaví sa to migrénou trvajúcou cca 2 dni, opuchnutými slziacimi očami a upchatým nosom.
Bola som na vyšetrení u gastroenterológa, robil mi testy na helikobaktera, celiakiu a laktózovú intoleranciu. Nič z toho sa nepotvrdilo. Problémy mi spôsobuje najmä čokoláda, cibuľa, cesnak, paprika, tofu a pod.
Môže na základe týchto príznakov jednať o histamínovú intoleranciu?
Čo mi odporúčate?
Ďakujem
Dobrý deň,
citlivosť na potraviny súvisí aj s alergiami, črevnou disbiózou, funkčnou poruchou žlčníka, pankreasu. Skúste nájsť pôvodcu prostredníctvom hlbšieho vyšetrenia na gastre a imunoalergológií.
Taktiež by som odporučila intolerancia na mliečne bielkoviny, vaječnú bielkovinu, sóju a pod. A samozrejme následne potom zistiť množstvo a funkciu diaaminoxidázy, aby sa prípadná diéta mohla správne uchopiť.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/