Dobrý deň,
poprosila by som o objasnenie problému alergie, resp. potravinovej intolerancie.
Syn mal v apríli realizované krvné odbery a prick testy so záverom, že má alergiu na mlieko, raž, pšenicu a treba ich zo stravy vynechať. V prick testoch /výsledky v mm/ mal výraznú reakciu na brezu 10 mm, raž 4 mm, kravské mlieko 4 mm, pšeničná múka 4 mm, sója 5 mm.
Hodnoty IgE v sére má pre mlieko 0,12 kIU/l, kazeín 0,07, pšeničná múka 0,15, glutén 0,05. Podľa priložených hodnôt sú hodnoty do 0, 35 negatívne.
Dcérine hodnoty v sére sú pre mlieko 0,34, pre kazeín 0,24, pšeničnú múku 0,12, teda vyššie alebo skoro rovnaké, podľa referenčných hodnôt negatívne. Diétu držať nemusí.
U syna som si nevšimla problémy s trávením alebo kožné problémy v súvislosti s vyššie uvedenými potravinami.
Je možné, že z krvi je výsledok negatívny a kožná reakcia pozitívna?
Mohli prick testy vyjsť falošné pozitívne, keďže boli robené uprostred alergo sezóny?
Syn mal silnú nádchu, opuchnuté oči v období kvitnutia brezy. To bol i dôvod návštevy alergológie.
Ďakujem
Dobrý deň,
toto je otázka na lekára, ktorý testy vykonával.
Našla som k tomu článok, ktorý vám možno trochu ujasní vašu situáciu.
https://www.foodallergy.org/resources/blood-tests
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/