ak ste mali všetky tri parametre pozitívne, tak ide z medicínskeho hľadiska o dva problémy.
Jednou je diagnóza intolerancia laktózy, ktorá súvisí s množstvom enzýmu v dvanástniku. Často s ňou býva spojený aj zápal sliznice dvanástnika. A taktiež často k nej pridruží syndróm intolerancie celého mlieka ako je to v synovom prípade.
Pri intolerancii laktózy aj mlieka sa dostávajú zvyšky mlieka do hrubého čreva a do kontaktu s črevnym biómom.
Preto treba pozerať na tento problém komplexne: 1 . Diéta bez akéhokoľvek živočíšneho mlieka, výrobkov a sekundárnych zvyškov v pečive sladkostiach atď. 2. Protizápalové strava, varená, dusená, pestrá (pretože aj vstrebatelnost živín je teraz oslabená). 3. Výživa črevného biómu probiotiká + zelené potraviny ako prebiotikum (kľudne aj zelenina surová/varená, riasy a pod.). 4. Suplementacia vápnik, horčík, v zime vitamín D.
Toto všetko je dôležité v prvých 3 mesiacoch, kedy potrebujeme stav stabilizovať. Potom už pokračujte najmä v bode č.1, keď sa bude stav zlepšovať.
Dobrý deň,
ak ste mali všetky tri parametre pozitívne, tak ide z medicínskeho hľadiska o dva problémy.
Jednou je diagnóza intolerancia laktózy, ktorá súvisí s množstvom enzýmu v dvanástniku. Často s ňou býva spojený aj zápal sliznice dvanástnika. A taktiež často k nej pridruží syndróm intolerancie celého mlieka ako je to v synovom prípade.
Pri intolerancii laktózy aj mlieka sa dostávajú zvyšky mlieka do hrubého čreva a do kontaktu s črevnym biómom.
Preto treba pozerať na tento problém komplexne:
1 . Diéta bez akéhokoľvek živočíšneho mlieka, výrobkov a sekundárnych zvyškov v pečive sladkostiach atď.
2. Protizápalové strava, varená, dusená, pestrá (pretože aj vstrebatelnost živín je teraz oslabená).
3. Výživa črevného biómu probiotiká + zelené potraviny ako prebiotikum (kľudne aj zelenina surová/varená, riasy a pod.).
4. Suplementacia vápnik, horčík, v zime vitamín D.
Toto všetko je dôležité v prvých 3 mesiacoch, kedy potrebujeme stav stabilizovať. Potom už pokračujte najmä v bode č.1, keď sa bude stav zlepšovať.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/