pri histamínovej intolerancii je potrebné zamerať sa najmä na druhy potravín a ich kvalitu.
V uvarenom jedle z vybraných potravín nedochádza po vychladnutí k významnému nárastu množstva histamínu až do 24 hodín. V uvarenom jedle z potravín, ktoré histamín obsahujú je samozrejme histamín prítomný od začiatku napr. ryby. Jeho úpravou sa množstvo histamínu neznásobuje.
Zamerajte sa preto na živé potraviny, z ktorých môžete vyťažiť maximum živín a dokážete ich tolerovať počas diéty.
Dobrý deň,
pri histamínovej intolerancii je potrebné zamerať sa najmä na druhy potravín a ich kvalitu.
V uvarenom jedle z vybraných potravín nedochádza po vychladnutí k významnému nárastu množstva histamínu až do 24 hodín. V uvarenom jedle z potravín, ktoré histamín obsahujú je samozrejme histamín prítomný od začiatku napr. ryby. Jeho úpravou sa množstvo histamínu neznásobuje.
Zamerajte sa preto na živé potraviny, z ktorých môžete vyťažiť maximum živín a dokážete ich tolerovať počas diéty.
Viac o histamínovej intolerancii sa dočítate https://imwell.sk/blog
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/