v zložení nesmie byť napísané lepok, glutén, pšeničný škrob...
Ideálne je, ak je na potravine znak bezlepkvej potraviny prečiarknutý klas.
Ak je napísane, že môže obsahovať stopy lepku, tak je to z toho dôvodu, že potravina bola balená alebo vyrobená v prostredí, kde sa vyrábajú aj potraviny s obsahom lepku. Je to z legislatívnych dôvodov. Obsah lepku do takejto potraviny však pridaný nie je v rámci jeho receptu. Môže sa tam však dostať napr. vzduchom. To je informácia napr. pre silných alergikov na pšenicu a pod.
Všeobecne však môžeme pokladať takúto potravinu pre celiatika za bezpečnú.
Dobrý deň,
v zložení nesmie byť napísané lepok, glutén, pšeničný škrob...
Ideálne je, ak je na potravine znak bezlepkvej potraviny prečiarknutý klas.
Ak je napísane, že môže obsahovať stopy lepku, tak je to z toho dôvodu, že potravina bola balená alebo vyrobená v prostredí, kde sa vyrábajú aj potraviny s obsahom lepku. Je to z legislatívnych dôvodov. Obsah lepku do takejto potraviny však pridaný nie je v rámci jeho receptu. Môže sa tam však dostať napr. vzduchom. To je informácia napr. pre silných alergikov na pšenicu a pod.
Všeobecne však môžeme pokladať takúto potravinu pre celiatika za bezpečnú.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/