Dobrý deň,
cca 4 roky dozadu som postupne začala pociťovať pálenie, svrbenie a mravčanie pri rôznych zeleninách a ovocí v rôznej intenzivite. Začalo to jablkom, nektarínkou, teraz slivka a čerešňa.
Pri surovej mrkve alebo kapuste pri varených mi to nevadí. Pri lieskových orechoch a v niektorých doboškách.
Ide o pektín?
Môžem vyskúšať šťavy?
Ďakujem
Dobrý deň,
podľa potravín, ktoré ste vymenovali to skôr vyzerá na skríženú alergickú reakciu na potraviny. Vyskytuje sa najmä u alergikov na inhalačné a peľové alergie. Skúste sa na to popýtať svojho lekára.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/