ak neboli potvrdené ďaľšie diagnózy, ktoré by súviseli s refluxom (laktózová intolerancia...), diéta by mala byť zameraná najmä na vhodný výber potravín a vhodnú úpravu jedla.
Výber potravín smerujte k zásadotvorným. Teda k potravinám, ktoré nezvyšujú kyseliny, ale skôr sú neutrálne alebo zásadotvorné.
Úprava stravy by mala byť najmä varením, dusením.
Jedna z najznámejších kyselinotvorných potravín je cukor. Nahradiť ho môžete cukrom z kokosových kvetov, ryžovým alebo datľovým sirupom. Vzhľadom k veku používajte sladidlá minimálne.
Pečenie tiež zvyšuje množstvo cukru. Napr. pri zelenine a potraviny sa tak stávajú kyselinotvorné.
Zamerajte sa na zelené druhy zeleniny, semienka, mandle, zdravé tuky.
Pre detialnejšie informácie budem rada, keď ma skontaktujete.
Dobrý deň,
ak neboli potvrdené ďaľšie diagnózy, ktoré by súviseli s refluxom (laktózová intolerancia...), diéta by mala byť zameraná najmä na vhodný výber potravín a vhodnú úpravu jedla.
Výber potravín smerujte k zásadotvorným. Teda k potravinám, ktoré nezvyšujú kyseliny, ale skôr sú neutrálne alebo zásadotvorné.
Úprava stravy by mala byť najmä varením, dusením.
Jedna z najznámejších kyselinotvorných potravín je cukor. Nahradiť ho môžete cukrom z kokosových kvetov, ryžovým alebo datľovým sirupom. Vzhľadom k veku používajte sladidlá minimálne.
Pečenie tiež zvyšuje množstvo cukru. Napr. pri zelenine a potraviny sa tak stávajú kyselinotvorné.
Zamerajte sa na zelené druhy zeleniny, semienka, mandle, zdravé tuky.
Pre detialnejšie informácie budem rada, keď ma skontaktujete.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/