Na vyrovnanie sa s týmto ochorením, každý potrebuje svoj čas. Veľmi dôležitá je podpora okolia a rodiny. V prvom rade by mali na vyrovnaní sa s novou situáciou pracovať rodičia, ktorí často svoje dieťa ľutujú.
Veľmi dôležité je dodržiavať od začiatku prísne pravidlá zakázaných potravín, učiť sa spolu nové recepty, ak sa nevydaria tak sa zbytočne nestresovať, vždy môže byť na stole aj horšia diagnóza. Tiež by som z vlastnej skúsenosti odporučila nepoukazovať na problém, pri každej príležitosti, nepripomínať dieťatu obmedzenia štýlom - ty to nemôžeš, čo ti dáme jesť a pod. Tiež nehovoriť daj si - trochu môžeš a pod.
Pri alergii na jablká, platí pravidlo, že sa môžu tepelne upravené. Alergény v ovocí a v zelenine sú tremolabilné, čiže teplo sa ich štruktúra narúša natrvalo.
Pri ostatných alergiách treba hľadať vhodné príčiny, zamerať sa môžete na zeleninu, ovocie, strukoviny, semienka, orechy, mäso, kyslomliečne bezlaktzové výrobky, pečivo.
Veľmi rada Vám poradím aj prostredníctvom konzultácie.
Dobrý deň,
škoda, že neuvádzate vek syna.
Na vyrovnanie sa s týmto ochorením, každý potrebuje svoj čas. Veľmi dôležitá je podpora okolia a rodiny. V prvom rade by mali na vyrovnaní sa s novou situáciou pracovať rodičia, ktorí často svoje dieťa ľutujú.
Veľmi dôležité je dodržiavať od začiatku prísne pravidlá zakázaných potravín, učiť sa spolu nové recepty, ak sa nevydaria tak sa zbytočne nestresovať, vždy môže byť na stole aj horšia diagnóza. Tiež by som z vlastnej skúsenosti odporučila nepoukazovať na problém, pri každej príležitosti, nepripomínať dieťatu obmedzenia štýlom - ty to nemôžeš, čo ti dáme jesť a pod. Tiež nehovoriť daj si - trochu môžeš a pod.
Pri alergii na jablká, platí pravidlo, že sa môžu tepelne upravené. Alergény v ovocí a v zelenine sú tremolabilné, čiže teplo sa ich štruktúra narúša natrvalo.
Pri ostatných alergiách treba hľadať vhodné príčiny, zamerať sa môžete na zeleninu, ovocie, strukoviny, semienka, orechy, mäso, kyslomliečne bezlaktzové výrobky, pečivo.
Veľmi rada Vám poradím aj prostredníctvom konzultácie.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/