Dobrý deň,
pred dvomi týždňami som ležala v nemocnici s akútnou divertikulitídou. Prepustili ma domov a dostala som do rúk ukážku mne prispôsobeného jedálnička. Je tam pár jedál, ktoré veľmi nechcem a hlavne nemám poňatia ako ďalej. Napr. zapekané zemiaky s údeninou, bravčové špikované údeninou.
Musím takú stravu dodržiavať už do konca života?
Existuje nejaká kniha s receptami, ktoré by som si mohla s obmenami robiť?
Dva týždne zodpovedne všetko dodržiavam, pijem veľa tekutín, polievky... Stále mám problém so stolicou, ktorá nie je vôbec pravidelná. Je tvrdá.
Viete ma nasmerovať?
Je možné sa k Vám objednať?
Som ochotná zaplatiť za Vaše poradenstvo.
Ďakujem
Dobrý deň,
akútna divertikulitída je dosť vážny zápal črevnej sliznice a je absolútne nevhodné konzumovať jedlá, ktoré uvádzate ako príklad- zapekané zemiaky s údeninou, bravčové špikované údeninou. Ak tomu správne rozumiem, toto ste dostali ako odporúčanie v nemocnici? Dúfam, že nie!
2 týždne sú veľmi krátka doba, aj keď Vás chválim za snahu diétovať. Toto ochorenie nevzniká zo dňa na deň. Vzniká dlhodobo. Preto aj stabilizácia trvá určitý čas a je to veľmi individuálne.
Rada by som Vám povedala o tom ako fungovať a usmernila Vás na správne potraviny a ich úpravu.
Môžete ma kontaktovať prostredníctvom emailu, napísať mi celú anamnézu, aby som vedela, čo je vo veci.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/