pri zvýšenom cholesterole navýšte príjem zdravých tukov omega 3 a 6, ktoré by mali byť základom stravy. Všeobecne sú to oleje lisované za studena, ktoré sa používajú do studenej kuchyne. Najznámejšie sú ľanový, konopný, tekvicový.
Dôležitá je diéta, kedy sa vylučuje úprava stravy vysmážaním a pečením (škodia najmä výpeky). Odporúčam zaradiť veľa zeleniny na pare, varenú stravu, polievky, vývary. Zeleninu zvoľte takú čo Vás nebude nafukovať.
Taktiež je potrebné vylúčiť biely cukor a spracované potraviny. Sústreďte sa na prirodzené suroviny.
Dobrý deň,
pri zvýšenom cholesterole navýšte príjem zdravých tukov omega 3 a 6, ktoré by mali byť základom stravy. Všeobecne sú to oleje lisované za studena, ktoré sa používajú do studenej kuchyne. Najznámejšie sú ľanový, konopný, tekvicový.
Všeobecne sa odporúča aj olej alebo vláknina z ostropestreca mariánskeho https://www.biosalus.sk/vyhladavanie/?string=pe....
Dôležitá je diéta, kedy sa vylučuje úprava stravy vysmážaním a pečením (škodia najmä výpeky). Odporúčam zaradiť veľa zeleniny na pare, varenú stravu, polievky, vývary. Zeleninu zvoľte takú čo Vás nebude nafukovať.
Taktiež je potrebné vylúčiť biely cukor a spracované potraviny. Sústreďte sa na prirodzené suroviny.
Tiež je potrebné dodržiavať pitný režim 3 dcl/1 kg váhy. Vhodné sú bylinkové čaje, riedené ovocné a zeleninové šťavy napr. https://www.biosalus.sk/100--stavy/ananasova-st...
Z výživových doplnkov pomáha https://www.biosalus.sk/vitaminy-a-mineraly/fit...
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/