ideálne by bolo chlebík piecť doma. Len tak si je človek istý, či sa v chlebe nenachádzajú stopy alergénov (raž alebo mlieko).
Odporúčam kváskový chlieb, ktorý v procese kvasenie kváskom štiepi bielkoviny obsiahnuých surovín a znižuje tak alergicitu aj zlepšuje strávitelnosť.
Ak by ste predsa len siahli po spracovaných výrobkoch, hľadajte podľa zloženia také, ktoré neobsahujú dané alergény. Pri balených potravinách sú informácie prehľadnejšie.
Dobrý deň,
ideálne by bolo chlebík piecť doma. Len tak si je človek istý, či sa v chlebe nenachádzajú stopy alergénov (raž alebo mlieko).
Odporúčam kváskový chlieb, ktorý v procese kvasenie kváskom štiepi bielkoviny obsiahnuých surovín a znižuje tak alergicitu aj zlepšuje strávitelnosť.
Ak by ste predsa len siahli po spracovaných výrobkoch, hľadajte podľa zloženia také, ktoré neobsahujú dané alergény. Pri balených potravinách sú informácie prehľadnejšie.
Prajem Vám pekný deň,
Mgr. Veronika Mičianová, PhD.
+421 944 331 420
mail: info@imwell.sk
web: www.imwell.sk
FB: https://www.facebook.com/imwell.sk/