Dobrý deň,
chcela by som sa poradiť ohľadom potreby tepelne spracovávať ovocie.
Je potrebné pri zaraďovaní do stravy 10-mesačného dieťatka tepelne upraviť kupované ovocie?
Napr. melón, broskyne, marhule, čerešne, maliny, ríbezle a pod.
Alebo môžem dať malý kúsok ovocia "surový"?
Resp. sezónne letné ovocie, ktoré my dospelí bežne jeme bez tepelnej úpravy.
Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň,
vždy keď je ovocie zaraďované po 1x, tak je vhodné ho tepelne upraviť, zníži to možnosť reakcie. Keď bude bez reakcie, môže aj surové, pozor na riziko zabehnutia, resp. dusenia pri bobuľovom drobnom ovocí.
Prajem pekný zvyšok dňa.
MUDr. Denisa Jaššová
Instagram: @pediatricka_denjas