Môžem príležitostne konzumovať Encián a šampiňóny v tehotenstve?

Zodpovedané
16. júl 2021

Dobrý deň,

chcela by som sa poradiť ohľadom stravy.

Môžem príležitostne konzumovať Encián a šampiňóny v tehotenstve?

Názory sú rôzne, rada by som poznala odborný pohľad na konzumáciu.

Ďakujem

Dobrý deň,

áno, kľudne môžete.

Dôležité je vyvarovať sa surovému či nedostatočne upravenému mäsu /tatarák/, vrátané rýb /sushi/. Vyvarujte sa nepasterizovanému mlieku, mliečnych výrobkov, ktoré najčastejšie predávajú napríklad salaše.

Tiež by ste sa mali vyvarovať surovým vajíčkam - domáca majonéza, tiramisu zo surových vajíčok.


Krásny deň Vám prajem,
MUDr. Tóthová N.
Gynekológ-pôrodník