Silné výkyvy nálad počas PMS

7. mar 2023

Podarilo sa niektorej zatočiť so silnými výkyvmi nálad počas PMS? Ako? U mňa je to posledné mesiace extrém. OK, nemám teraz úplne ideálne okolnosti v živote (ale zas kto má život úplne ideálny, však?), ale počas iných dní viem fungovať normálne. Ako príde PMS, tak to je sila. Nič nemá zmysel, všetko je na h*vno, nič ma nebaví, nechcem nič od života. Nemám rada seba a čo je ešte horšie neznesiem pomaly nikoho v mojej prítomnosti, až si na tie dni úplne pokašlem vzťahy a potom to žehlím. No proste celé zle. Uvedomujem si to. Snažím sa s tým pracovať, ale väčšinou je to silnejšie ako ja. Ak sa aj premáham, tak je to len na oko kvôli okoliu, ale vnútorne trpím jak kôň a hotová katastrofa v mojej hlave, že celý život je vlastne úúúplne na nič. Aj mi to je sprosté takto písať, sa za to až hanbím. Pomohlo niekomu niečo na to?

lucia851
7. mar 2023

Antidepresíva

kalifka
7. mar 2023

Pupalkovy olej - kupujem ako kapsule, mne teraz veľmi pomáha a to som skúšala už všetko.

lauriik
7. mar 2023

Mne funguje zdrava strava a pohyb. Najhorsie mi bolo ked som mala pms a este som sa dozrala cokolady a valala na gauci 🤦🏼‍♀️

ivangeline
7. mar 2023

Nepremahat sa a nenamahat sa. Zariadit si ten cas s co najmenej povinnostami a co najviac sa mat vtedy rada,dopriat si,oddychnut,zrelaxovat..

janula2511
7. mar 2023

@lucia851 antidepresíva na pms?to by som nebrala

janagontkovic
7. mar 2023

Akokeby si mi z duše pisala. V prvom rade nie si sama. Ked to tu pises, asi aj chces vediet ze ci nie si sama v takomto stave. Nie iba o radu. Musim povedat, ze som si zacala citat toto forum viac menej aj koli tomuto. Mam to presne ako ty. Pocas PMS je zo mna nehorazna “zmija” az sa sebe samej hnusim. Tiez som nervozna, mam navaly agresivity. Stres, depresia, uzkosti a frustracia. A ked je niekto okolo mna a v mojej blizkosti tak si to vzdy odskace. Potom sa len ospravedlnujem ze “prepac, vies ze mam pred menzesom” je to hrozne. Skusala si niekedy meditaciu?

viem ze to znie klise a ze sa to lahko hovori ale tazsie vykonava, ale taktiez mam problem so sustredenim sa na pokojne veci pred menzesom ale ver mi, pomohlo mi to. Sadni si na 5 az 10 min niekde kde ti je prijemne, postel, pohovka, (aj na zachode) zavri oci a nadychni sa viac krat zhlboka do brucha a vydychni… neuveris ale pomaha to. Skus to praktikovat najprv postupne… mozno to bude tazke sa sustredit ale zvladnes to. Pi vela vody pred a pocas pms aj pocas menzesu. A hlavne si uvedom ze su to len nase zenske hormony…

viem moze to zniet nudne a tazko… ale iba to skus.

🙂

bororka
7. mar 2023

Mne pôrod 😂
Ale ja som už cca v 15. pochopila, že v živote ženy je týždeň PMS, Týždeň MS, Ovulačný týždeň a teda mi ostáva cca 7 dní kedy stretnem seba samu.
Všetky moje ženy vedeli kedy sa blíži moja MS, tak ako ja ovládam tú ich. Rovnako sa partner musel prispôsobiť tomuto ženskému cyklu. Ja som si proste ten "týždeň" pred, naordinovala vždy čas pre seba. Jednak takú očistu potrebujem a za druhé nikoho som aj tak nechcela vidieť a nik navyše nemusí vidieť čo vo mne je.
Nechoď proti sebe, zvoľni tempo. Myslím si, že to telo to samo chce, keď z nás spraví takých ľudí 😅
Skrátka Netflix, víno, čokoláda a určite z teba nebude beštia 😉

marca12
7. mar 2023

Mne pomaha sport,cvicenie a pupalkovy olej a mozno aj magnezium. Pijem aroniu a aj ked celkovo sa snazim jest zdravo,nejest tazke jedla,tak pred pms si davam este vacsi pozor na to,co zjem.

tamtamka26
8. mar 2023

mám to podobne, idem v tých dňoch sama sebe na nervy. niekedy je to výraznejšie, inokedy menej, nedaj Boh, keď je do toho absencia sexu 😈 po deťoch kričím, v robote som nepríjemná, bolí ma hlava.... :-/ ono aj ten cukor to v konečnom dôsledku asi ešte zhorší, ale tá čoko je pre mňa aspoň aké také vykúpenie. snažím sa to prekonať sama, nechcem zase do seba pchať chémiu, ale miestami som vážne zúfalá...