Ragada na bradavke

zuzickar
2. feb 2022

Ahojte, prosim o radu. Mam 5-mesacne babo a v poslednej dobe mi pri kojeni zacal nejako strajkovat. Stale sa odtahoval, pricucaval, mykal, no proste zacalo to byt velmi bolestive a spravila sa mi ranka na jednej bradavke. Nie som z tych co to vzdavaju, ale neviem kam z konopy. Skusala som ist aj cez bolest, stale mi to krvacalo, az dnes to doslo k tomu, ze maly vyvratil dost krvi a takisto ked kaka, kaka stravenu krv, cize muselo mi pri tom kojeni asi dost krvi vytiect. Co robit? Odsavit uplne, davat len z jedneho prsnika? Co s tym bolavym? Ako sa mi to zahoji, ked sa mi tam stale tvori mlieko a musim to dat prec? Skusila som aj odsat, vtedy isla aj krv, ale len v par kvapkach, to co maly vysal, bolo urcite viac krvi ako to co som videla pri odsavani. Dakujem za rady.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martina1201
2. feb 2022

@zuzickar ja som to tiež mala niekoľkokrát a musela som zmeniť polohu kojenia tak, aby nebola tá rana namahana niekoľko dní, až kým sa nezahojila ranka. Prípadne vyskúšaj klobúčiky na kojenie, tie pomohli kamoške.....

snehulienka3
2. feb 2022

@zuzickar Mne pomohli náplaste multi mam,rýchlo to scelilo rany ( mala som na oboch ),pár dní som kojila potom s klobúčikmi ,potom sa to zahojilo a už som kojila "normálne" .Ja som mala začiatok presne ako píšeš, krv na bradavkách ,bolesti neskutočné.

michaela789
2. feb 2022

Ja som mala ragady na oboch, pri kojeni som až syčala od bolesti.... Potierala som genciánovou violeťou a do 2 dní veľký rozdiel. Potom sa mi to zhojilo úplne do cca týždňa.

zuzickar
autor
3. feb 2022

@snehulienka3 @viestta @martina1201 @michaela789 dakujem krasne za rady. Nechala som 1 den a noc kludovy rezim pre bolavy prsnik, ked bol plny odsala/odstriekala som, dnes rano som skusila dat cez klobucik a zatial dobre, nebolelo, nekrvacalo..nastastie malinky nemal problem s klobucikom, aj ked na to neni zvyknuty. Snad sme uz dobre👏

martina1201
3. feb 2022

@zuzickar držím palce nech sa to zahoji a nech sa to viac nestáva. Ja som mala s týmto strašné problémy pri poslednej dcére. Stále ma hrýzla a musela som liečiť raz jeden a raz druhý 🤣. Ale nevzdali sme to a kojili sme sa do 1,8 roka.

hanka1674
4. feb 2022

Super sú tie náplastne od Multi-Mam čo spomína aj Snehulienka, oni majú ešte aj mastičku a balzám, keby ti náhodou tie náplastne nevyhovovali. Ale to si nemyslím, lebo príde mi to také praktickejšie, že len po kojení dáš na ten bolavý prsník a máš to tam nejakú pol hodinku.

luccija
4. feb 2022

@zuzickar tiež som používala vtedy klobúčiky hlavne si to niečim natieraj a nenechávaj mokre

hanka1674
16. feb 2022

Sestre tie klobúčiky neboli moc dobré na kojenie. Možno je to aj tým, aké máme ktorá bradavky, ale jej to proste nesadlo. Nevedeli sa nejak zosúladiť s malou, ona nevedela poriadne papať cez to, takže bola nervózna a sestra s ňou. Tak ticho toto trpela, aspoň že tie náplaste to zachraňovali. Hovorím takto z jej skúsenosti, lebo ja takú nemám, nemohla som kojiť.

zuzickar
autor
16. feb 2022

@hanka1674 kupila som si tie naplaste, je to fajn na take rychle hojenie, akurat ta cena a clovek na to musi myslet, ze si to po hodine musi dat prec a poumyvat bradavky. Ale pomohlo, dakujem za radu. Klobuciky mne pomohli dost, maly cez to nastaatie nema problem papat, ale pravda je, ze cez to nevytiahne tak mlieko ako bez toho. Nemam potom pocit prazdneho prsnika, ale sa este viac nalieva a potom sme zas v zacarovanom kruhu, pretoze to mlieko musi ist von, kedze mi ide prasknut prso🙄 no ale ok, trapime sa stale, aj ked je to uz o 70% lepsie.

hanka1674
25. feb 2022

@zuzickar tak potom mi ešte napadá vyskúšať striedať tie náplaste s mastičkou. Vieš, že si dáš náplast a potom po zložení si natrieš bradavky ešte mastičkou. Tú môžeš mať koľko chceš a netreba ju ani zotierať. Hlavne, že sa aspoň o niečo polepšilo 🙂