Nahmatanie krčku maternice

10. mar 2022

Neberte ma prosím za hlúpu ale chcem sa spýtať taku vec čo by som asi mala vedieť no bohužial neviem..
Krčok maternice - keď som ma prehliadke u dr tak mi vždy povie že ešte nahmatá krčok
Takže možné to je a čo pri uspokojovaní ? Keď to dokaže dr len prstami nahmatať tak asi aj partner či to je ten bod G?
A ďalšia vec keď u dr robí sono kontroluje vnutro maternice a vaječníky atd atd tak musí nejak prejsť cez ten krčok nie? To sa nejak potvorí či ako?
Robieva mi sono zo spodu..
A to nadvezuje otázka..čo pri sexe? Ten krčok je zavretý takže ako potom sa dostanú spermie k vajíčku v maternici?

sisa_s
10. mar 2022

Krcok je cast maternice, ktora "vycnieva" smerom do vaginy, vies si to sama nahmatat, aj partner, aj Dr, nema to nic s bodom G a uspokojovanim..Dr robi ultrazvuk cez stenu vaginy, nedava sa sonda do krcka (sonda ma tak 2cm, otvor v krcku par mm), krcok nie je hermeticky uzavreny, pri sexe dokazu prejst spermie, pri menstruacii predsa odteka krv

autor
11. mar 2022

@sisa_s ďakujem za vysvetlenie 🙈 a ešte jedna otazka pri pohlavnom styku je realne ze penis naráža do toho krčka ? Či nie? 🙈
Ja nech pozeram tie obrazky na google tak neviem na toto nejak prísť
Ja som myslela že ten krčok je proste zavrety ale pri ovulacii a aj menštruacii sa nejak uvolňuje a pootvora

domka222
11. mar 2022

🤦‍♀️Len toľko

petamich
11. mar 2022

a potom sa niekto cuduje, ze vznikol Modry Komik 🤷‍♀️

janetinka27
11. mar 2022

krcok sa pocas cyklu meni, je vyssie abo nizsie, je tvrdsi abo maksi. produkuje hlien, ktory napomaha/zabranuje prieniku spermii do maternice. krcok vlastne vyrazne spolupracuje aj pri procese ootehotnenia.pri menstruacii je pootvoreny. nie je pravda, ze krcok je krcok, krcok ma pocas cyklu viacero podob.
ja pri sone tu sondu dost citim, obcas je to dost bolestive, az "utekam" na lehatku. ale do krcku sa sonda nedostane, iba nan naraza.
krcok je dost pevny, ked robia napriklad kyret, tak ho musia nasilu otvorit.
polohu a tuhost krcku si niektore zeny pozoruju a zapisuju do kalendara ako priznak plodnosti/neplodnosti pri niektorych metodach prirodzeneho planovania tehotenstva.

dadis
11. mar 2022

Ppredstav si maternicu ako 3D predmet v bruchu, tvaru podobneho ziarovke. Ta sklenena cast je maternica a ten zavit je krcok. Krcok usti do vaginy. Ma v sebe maly otvor. Niekedy pri styku citis, ze penis partnera je uz na konci vaginy a naraza na krcok. Nie je to nic nebezpecne, len neprijemne. Ultrazvukova sonda sa zavedie len ku krcku ( nie dovnutra) a odtial snima obraz cez tkaniva. Da sa spravit ultrazvuk aj cez brucho, ale takto gynekolog ma lepsi vyhlad na zenske organy. (Ale tie tiez nie su pristupne volne vo vagine...tiez ten obraz prenika tkanivami, rovnako ako ked ti robia ultrazvuk brucha.) Bod G je miesto vo vagine. Krcok materince sa pred porodom meni. Postupne makne, otvara sa az "zanika" . To je vyraz, ked uz su otvorene cesty pripravene plod porodit.

autor
11. mar 2022

@domka222
@petamich
Ano možno som za zakladke nedavala obry pozor ked sa to učilo (ak sa take nieco vobec učilo - myslim ze ani nie takto jasne)
A ked neviem z googlu pochopit ako to funguje tak sa spýtam, nie?
Teraz aspon viem 😀 a som o nieco vzdelanejšia o vlastnom tele

autor
11. mar 2022

@janetinka27
@dadis
Ďakujem za super vysvetlenie 🙂 teraz to konečne aspoň chápem

krkavcia_mater
13. mar 2022

@petamich uz chapem preco chcu sexualnu vychovu na skolach.. plus pridat biologie