Hysterektómia a problémy so svalmi panvového dna

iveta6868
10. júl 2021

Som mesiac a pol po hysterektomii. Operovana som bola cez brucho s vybratim vaječnikov.Priebeh operácie a obdobie po operácii som zvaldla v poriadku. Rana pekne zahojena, bolesti nemam žiadne.Po 4 tyždňoch som bola na kontrole a vnutorne stehy už som nemala, doktor bol spokojny s hojenim, vyšetroval ma.O niekolko dni nato som občas začala pociťovať niekedy tlak zo spodu, akokeby v mieste medzi konečnikov a pošvou a niekedy tlak na konečnik.Možno, keď viacej sa ponamaham, pochodim?Vyter je v poriadku. Mali ste to niektorá? Na buduci tyždeň mam isť na kontrolu a mam z toho strach. Mam pocit, akokkeby som mala niečo so svalami panvoveho dna, alebo neviem, čo to je. Už som si myslela, že operácia vyrieši moje trapenie nastalo, trapila som sa so silnym a častym krvacanim viac ako 2 roky a teraz toto.som zufala.

apolka77
10. júl 2021

@iveta6868 asi to potrebuje čas, predsa len všetko sa tam poposuvalo. Snáď to nebude nič vážne.
Ja zvažujem tiež odstránenie maternice ale vaječníky ak sa bude dať by nechali.
A to cítiš len keď sa namahas?

iveta6868
autor
10. júl 2021

@apolka77 Keď ležim, tak je to v pohode, ale keď chodim, počas dňa to citim skoro stale. po operácii to nebolo takto, to som mala skor bolesti brucha a potom som začala pomaly posilovať svaly panvoveho dna a odvtedy to takto citim.Je to neprijemny pocit.Je to akoby svalovka.Aj keď naúpinam svaly, tak citim to ako napätie okolo kostrče a zospodu a brucho.

cawes
11. júl 2021

@iveta6868 4tyzdne su kratka doba. Pockaj tak 6-8tyzdnov ja som bola v decembri a dlho som sa citila akoby vnutorne dobita hlavne ked som dlhsie chodila uplny tlak. Mne potom na kontrole lekar tie vnutorne stehy ukazal a aj video ako sa to vybera. Je to väcsi zakrok a potrebuje to cas. Po 2mesiacoch som bola na tom lepsie po necelych 3uplne fit.