Zrasty po hysterektómii

iveta6868
25. feb 2022

V maji minuleho roku som mala robenú hysterektomiu s vybratim vaječnikov rezom cez brucho.Mesiac po operácii som začala citiť akoby tlaky, pnutie, ťahamie v konečniku a ľavej strane križov smerom od kostrče k bedru. Mam za sebou vyšetrenia . Pri rektoskopii zistene hemoroidy 2-3-stupňa, ktoré nekrvacaju, pri stolici vyjdu von, ale sami sa stiahnu. Mam ich od 1 porodu 33 rokov, ale pobolievali asi tak, že par dni poboleli a bol kľud. Tie problemu v konečniku citim každý deň. Nepomahaju žiadne čipky, maste , lieky na hemoroidy.Kvoli bolestiam v chrbte mi bola robená MR, kde bolo zistene stiahnutie sedacieho svalu na ľavej stranekde mam aj to ťahanie v konečniku,, bolo mi povedane, že sa to po operácii stava, absolvovala som 2 krat rehabilitacie, nepomohli, pravidelne doma cvičim,nepomaha.
Po gyn. vyšetreni mi lekar povedal, že z jeho stany som v poriadku, žiadny pokles tam nieje,všetko je pevne.
Bola som odoslana na MR malej panvy , kde mi zistili zrasty medzi rektom a pahylom pošvy a medzirektosigmou a stenou močoveho mechura.MAm pocit, akokeby som konečnik mala niekde prirastený, silno prišitý a to mi sposobuje take ťahanie pnutie palenie,, iba na tej jednej strane.
Som už zufala z toho všetkeho. Viem, že ma čaka operácia, lebo inak sa to neda riešiť. prosim Vas mala niektorá z Vas takýto problem, alebo ste prekonali operáciu na odstranenie zrastov. Kde Vas operovali na chirurgii, alebo sa to rieši na gynekologii, keď je to nasledok po hysterektomii? Robili to laparoskopický, alebo rezom cez brucho? Budem Vam vďačna za rady, už je mi z tych mojich problemoch na nič.

vvrka
6. máj 2023

@iveta6868 moja zlata, to sa aj tazko cita - je ti uz lepsie? Ja som po rovnakom zakroku a po dva a pol tyzdni ma zacalo nieco velmi pichat (aj nad jazvou, co je divne). Podla sona tam nic nemam, ale boli to dost. Je to zrast? Tebe sa to vyriesilo?