Hojenie rany po cisárskom reze

sandrita_v
31. aug 2022

Ahojte.
Tie, ktoré ste museli nakoniec porod ukoncit sekciou.
Ako dlho sa Vam hojila rana? Tento utorok (po tyzdni) mi vyberali stehy a vraj sa mi vonkajsia rana hoji pekne. Umyvam si ju aj s repikovym cajom.
Ale vnutri stale citim bolest a mierne palenie občas pichanie, hlavne pri zmene poloh ci pri prechádzke. Pre rychle zavinovanie maternice popijam aj čaje z ostruziny malinovej a alchemilky.
Mate nejake overene typy ako este urýchliť vonkajsie a 0vnutorne hojenie?
Za kazdu radu budem vdacna 🙂

beata_k
31. aug 2022

@sandrita_v Po tyzdni by si chcela vela. Daj tomu cas, viac uz urobit nemozes.

uriva
31. aug 2022

Vnútorné hojenie trvá aj rok, takže sa nikam neponáhľaj, neurýchliš to. Mne zakázali dávať si na ranu čokoľvek, prvý mesiac len čistú vodu, ani mydlo nie. Mala som dva cisárske, oba razy krásne zahojené zvonka. Zvnútra asi tiež ;). Nerobila som nič špeciálne, jedla nejaké vitamíny akurát viac a zeleninu s ovocím. Pichanie prešlo, hmmm, asi po pol roku, keď začali ožívať nervy a potom asi v 1,5 roku som začala cítiť pnutie, na čo mi doktorka povedala, že to sú zrasty a s tými sa nič nedá robiť. To mám doteraz, ale je to vydržateľné. Hlavne sa neponáhľaj nikam, lebo viem o pár dámach, ktoré to prehnali s robotou atď., a popraskali im stehy a taká plastika brucha nič moc + zase operácia a rozrezanie. Takže ako sa píše vyššie, daj tomu čas.

pinkgirl
31. aug 2022

Nič netreba robiť, naše telo sa zregeneruje aj zvonku aj zvnútra samo. Daj tomu čas, zvnútra to trvá 6mesiacov a zvonku pár týždňov. Bolesti budeš mať ešte dlho, okrem maternice sa musí zahojiť aj brušná stena preto budeš mať bolesti dlhšie ako pri klasickom pôrode. Kludovy režim, nezdvihat bremená, oddychovať 🙂.

sandrita_v
autor
1. sep 2022

@uriva dakujem pekne za radu 🙂

sandrita_v
autor
1. sep 2022

@pinkgirl dakujem pekne za radu 🙂