Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Nasnežilo nám v KE🤭❄️.

    V kancelárii mám takúto krásku😊. Dostala dom ju asi pred tromi rokmi a teraz takto nádherne kvitne. Na jednej stonke má 11 kvetov.

    (4 fotky)
    pinkgirl
    Správa bola zmenená    17. mar 2023    

    Spriadam siete😉😊

    (7 fotiek)

    Dnes má narodeniny Barbie, celým menom Barbara Millicent Robertsová a bola prvý krát predstavená 9.3.1959.

    Barbie sa stala kultúrnou ikonou a dostalo sa jej vyznamenaní, ktoré sú vo svete hračiek zriedkavé. V roku 1974 bola časť Times Square v New Yorku na týždeň premenovaná na Barbie Boulevard. Musée des Arts Décoratifs v Paríži v Louvri usporiadalo v roku 2016 výstavu Barbie. Výstava predstavovala 700 bábik Barbie na dvoch poschodiach.

    Tak všetko najlepšie Barbie🎂🥂.

    Tieto jarné prázdniny ani nemám čas na 🐎. Stále sa niečo deje a to je dobre🙂. Dnes mi napríklad na svahu z ampliónov hral aj Eros Ramazzotti a zajtra večer mi tiež bude hrať - naživo😊. No kto mohol v júni keď som lístky kupovala vedieť, že akurát vtedy budú jarné prázdniny?!😁😁😁

    pinkgirl
    Správa bola zmenená    28. feb 2023    

    Konečne nastal čas kedy aj ja viem presne na čo sa na oblohe okrem mesiaca pozerám😁. Inak o tom nemám ani potuchy😉. Toto je Venuša a Jupiter. A takto ich vidno v Košiciach😊. Fotky sú urobené s časovým odstupom 30 minút.
    Najbližšie budú na oblohe k sebe 1. a 2. marca.

    (4 fotky)

    Práve dnes pred 550 rokmi sa narodil Mikuláš Kopernik.

    Mikuláš Kopernik bol veľmi dobrý pozorovateľ oblohy, dokázal z faktov dedukovať správne závery. Všimol si, že vnútorné planéty sa na oblohe ukazujú len na rannej a večernej oblohe, vonkajšie planéty sú viditeľné aj cez hlbokú noc. Z tohto pozorovania usúdil poznatok, že centrom slnečnej sústavy nie je Zem, ako si v tej dobe mysleli všetci učenci, ale Slnko, okolo ktorého sa pohybujú planéty po kruhových dráhach. Tomuto systému hovoríme heliocentrizmus. Svoje poznanie stihol detailne rozpracovať vo svojej najznámejšej knihe De revolutionibus orbium coelestium, v ktorej dôkladne spochybnil geocentrizmus. Kniha vyšla v roku jeho úmrtia 1543.

    (2 fotky)

    Dnes som piekla klasiku medzi koláčmi - strúhaný tvarohový koláč + malým upgrade čučoriedky😋.
    Najhoršie je to čakanie kým vychladne😜.

    Pre nespáčov odporúčam film - práve na PrimaMax začalo Mlčanie jahniat

    Rozmýšľala som ako potešiť na Mikuláša nášho Deda a Starú mamu. Vymieňať si navzájom čokoládu, kilo banánov a manďošiek??? NIE! Tentoraz dostanú od nás takúto milú bábovku 😊😉

    🗓️ už visí 🙂