Cysta na vaječníku

bocka33
10. aug 2022

Ahojte. Dnes som bola u gynekológa kôli bolestiam ľavého vaječníka, našiel mi cystu 10x9,2 cm. Čaká ma laparoskopia. Mali ste nieko takú veľkosť? A nechali vám vaječník alebo vám ho vybrali. Snažíme sa o bábätko,tak mám obavy. Ako dlho ste boli PN? Ďakujem za info.

bublinka1426
10. aug 2022

.

anjelicek26
10. aug 2022

dve 8 a 4cm mi davali dolu z vajecnika, krvne, ano laparka... vajecnik je uplne v poriadku, tyzden PN, ale citila som to zo dva tyzdne este... mne pocas operacie odstranili este aj ine zrasty v oblasti maternice, takze mi velmi pomohli, to na sone lekar ani nevidel... s brutal silnych menstruacii mam pohodove...

panelacikova
10. aug 2022

@anjelicek26 prosím ťa a nevieš náhodou, či je možné aj vyšetrenie MR, čo sa týka ženských orgánov? lebo doteraz stále počúvam: sono, sono.... ale čo MR? predsa len by viac odhalila, nie?

anjelicek26
10. aug 2022

@panelacikova och to neviem skutocne :( Ale na sone zrasty alebo endometriozu urcite nevies s istotou vylucit.

panelacikova
10. aug 2022

@anjelicek26 a čo môže byť toto? našla som to v ponuke jednej MR ambulancie diagnostika ochorení uteru a ovárií (vývojové anomálie, endometrióza, tumory)

anjelicek26
10. aug 2022

@panelacikova tumory urcite, poloha ci anomalia maternice uvidia urcite, endometrioza (mozno) tiez, v tom sa bohuzial nevyznam. Ale kiez by to slo takto vysetrit.

panelacikova
10. aug 2022

@anjelicek26 opýtam sa ešte na toto gynekológa...

luccija
10. aug 2022

@panelacikova podla mna ano.Ja som bola na beznom sone a vsetko bolo v poriadku, ale pre istotu ma poslal k.onkogynekolovi ten mal lepsie sono a zistil o tyzden na to polyp, endometriozu...aj to povedal, ze endo kolko mam lozisk a kde...by zistili az pri laparke.Takze nie je sono ako sono.

andreagartnerova
10. aug 2022

Mala som na ľavom vaječníku, vybrali mi to, bol to nezhubný nádor a vajecnik zachránili. Ležala som 4 dní v nemocnici a potom som sa musela doma šetriť a nedvíhat nič ťažké, som na RD, takže na pn som nebola.

panelacikova
10. aug 2022

@andreagartnerova ahoj, zistili ti to na sone bežnom, klasickom u gynekológa?

andreagartnerova
10. aug 2022

@panelacikova na sone mi videl cystu, ale nezdalo sa mu to, tak mi brali onkomarkeri a poslali ma do Čadce k špecialistovi, aby to potvrdil a tam má objednali aj na operáciu.

moin2009
10. aug 2022

@panelacikova mna moja gynekologicka poslala na MR aby zistila o aku cystu ide. Tiez mam na vajecniku, takze ano je to mozne

pink_lady
10. aug 2022

@luccija kde ti zistil polyp?

@bocka33 to ti paradne nrastlo 😬 ja som mala 8cm, endometrioznu, v 2008, operovali ma LSK presne o rok som otehotnela, pn som bola 2m, trochu dlhšie kvôli komplikaciam.

Odvtedy som mala Vela x cysty - endo, folikularne, hemoragické...dnes na preventivke mi nasiel daku inu zas - že s proliferaciou, vraj polyp, tak som strachom zas bez seba...2cm ma

luccija
10. aug 2022

@pink_lady na maternici jeden 0,5 cm a vela drobnych mm.Mam ist na operaciu

pink_lady
10. aug 2022

@luccija ach tak drzim palce

bocka33
autor
10. aug 2022

@pink_lady no ja som bola v marci po spontánnom potrate na kontrole,ešte som tam nič nemala,až teraz posledné 4 týždne som cítila,že ma tam niečo stále pichá bolí a že mi tam niečo zavadzá. Mne v podstate ani nedal doktor na výber,pýtala som sa čo iné ako operácia sa s tým dá robiť a povedal ze už ked ma to bolí a je to také veľké tak to treba dať von. A aj preto že sa snažíme o bábo,zrejme preto sa nám aj nedarilo.

pink_lady
10. aug 2022

@bocka33 ano to už máš na okamzitu operaciu...drzim palce

macka111
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ingrid16
6. jan 2023

@panelacikova ja som bola na sono aj na MR. Mala som dermoidnu cystu, ktorú mi aj s vajecnikom vybrali.

katka1071
12. mar 2024

Ahojte,

nakoľko veľa žien máva cysty na vaječníku a nie vždy zmiznú, preto by som sa s Vami chcela podeliť čo mne osobne pomohlo, aby som sa druhýkrát vyhla laparoskopickej operácii. Dva roky dozadu mi na preventívnej prehliadke u gynekológa, kde mi moja lekárka našla 2 cm cystu. Nasledovalo pozorovanie, každý mesiac chodiť na kontrolu no cysta sa len zväčšovala, nepomohli ani injekcie, ani hormonálna liečba. Po cca roku sa z 2 cm zväčšila na 6 cm. Nakoľko nič nepomáhalo prišla prvá operácia. Našťastie všetko prebehlo vporiadku, no na ďalšej preventívnej prehliadke zase narástla a celé sa to len opakovalo zase sa zväčšovala. Na operáciu som už druhýkrát nechcela ísť a snažila som sa nájsť niečo aj na internete, nejakú prírodnú cestu len, aby som sa jej zbavila no nepomohlo nič. Po polroku chodenia na kontroly ma lekárka znova posielala na operáciu. Našťastie som mala zápaly a tie trebalo poliečiť a tak som získala nejaký čas. Bezradná som sa obrátila na birmovnú či mi nevie nejako pomôcť nakoľko mala podobné problémy. Odporučila mi kúpiť si čagu sibírsku. Začala som ju užívať no cysta sa stále zväčšovala. Potom mi ešte poradila zelené potraviny od Green Ways tak som začala jesť aj tie 60 tabliet chlorellly a 4 PL jačmeňom denne. K tomu som si kúpila čaje na cysty a myómy od značky hildegarda, ktoré som poctivo pila a začala som si každé ráno na lačno odšťavovať granátové jablko, neskôr som si objednala len 100% šťavu a tú som pila. Nastal čas ísť na kontrolu po preliečení zápalu a tak preistotu skontrolovala lekárka aj cystu a čuduj sa svete zmänšila sa z 6 cm na 3 cm. Nakoniec sme sa zhodli s lekárkou že počkáme ešte nejaký čas či úplne nezmizne. Ja som pokračovala vo svojej rutine a cysta o 3 mesiace úplne zmizla. Týmto som sa chcela podeliť o svoju skúsenosť a pomôcť ľuďom čo majú podobne problémy a nechcú chodiť každý rok na operácie cýst na vaječníkoch. A áno nebolo to najlacnejšie ale stálo to za to zdravie je len jedno. Dúfam že niekomu pomôžem alebo mu aspoň dám nádej že operácia nie je jedina cesta.

walentina7
12. mar 2024

@katka1071 ked sa ti cysta zväčšovala si tú čagu sibirsku vysadila a prešla na tú zelenú stravu alebo si čagu uzivala dalej aj s tym jacmenom a chlorelou vzajomne?

katka1071
14. mar 2024

@walentina7 užívala som aj čagu aj zelené potraviny od Green Ways spolu aj s čajom a šťavou z granátového jablka naraz. Tá cysta sa len po čage síce zväčšila ale nie do guľatého tvaru skôr niečo ako vajce akokeby už chcela prasknúť.

anina3
30. apr 2024

@ingrid16 ahoj. Prosim ta mozem sa spytat, co je to ta dermoidna cysta tak laicky? Mne povedal dr.ze podla neho je to endometrioza alebo dermoidna cysta. Preco ti musel ist von cely vajecnik? A bola si aj na magnetickej rezonancii? Dakujem pekne za rady

ingrid16
1. máj 2024

@anina3 Je to nador zo zarodocnych buniek. Moze obsahovat vlasy, zuby, tkanivo, …
A sama nezmizne , da sa odstranit Len operacne. Cysta obrastla vajecnik, takze mussel ist tiez von. A bola som aj na magnetickej.

anina3
4. máj 2024

@ingrid16 a MR tam ukázalo niečo viac? Niečo čo pomohlo ďalej k posúdeniu zdrav.stavu?

ingrid16
5. máj 2024

@anina3 pri sone Len vedeli, ze tam nieco je.pri MR uz vedeli cystu identifikovat.