Časté zápaly močových ciest

dom_l
9. dec 2023

Dobrý deň
Chcela by som sa poradiť ,nakoľko začínam byť mierne zúfalá. Už cca 3 roky mám pravidelne zapáli močových ciest. Posledné 3 mesiace už 3x! Za to obdobie som vyskúšala cez antibiotiká, lieky ako doplnky z lekárne , ale aj prírodné cesty tinktúra, čaje, kvapky,brusnicové 100% extrakty a podobne. Cez leto som vydržala 4 mesiace bez zápalu ako náhle prišla zima tak zase to isté. Deje sa to zväčša po styku aj napriek tomu ,že mám načítane všetky veci čo sa má dodržiavať robiť a ako sa vyhnúť tomu aby sa zápal objavil a aj to dodržiavam. Pravdepodobne sa baktéria nedostane preč už ani antibiotikami a stále pretrváva v tele ( nečudujem sa ani že je tak imúnna) ako náhle príde podnet z vonku tak znova sa objaví. Za ten čas som to konzultovala aj s obvodonou, gynekológom a urologom. Urológ by ma hneď poslal na rozšírenie močovej trubice, keďže podľa jeho slov je úzka o pár mm ( po toľkých antibiotikách a zápaloch si myslím ,že by ju mal každý užšiu..keďže stále dookola pchám do seba antibiotiká a pokus-omyl čo zaberie a k tomu pravidelne zápaly, ak však nič nepomôže toto je asi posledná možnosť čo skúsiť i keď sa jej obávam)
Moja prosba je nájde sa tu niekto komu zabralo fakt niečo čím dal zbohom tak častým opakujúcim sa zápalom? Niečo čo efektívne zabralo? Prípadne skúsenosti s autovakcinou nakoľko je toto posledná možnosť čo by mohlo pomôcť..
Ďakujem za každú radu a pomoc🤝🏻

juliet86
9. dec 2023

pravidelne pitie caju chanca piedra. preliece ie partnera samozrejme celkovyni antibio pripadne sex len s ochranou. a moja otazka ako sa zozimilo aku mas obuv? akoze tu by som sla nekompromisne ze hruba kozena obuv s vlnenymi ponozkami a kabat bunda s ozajstnym paperim perim ku clenkom.ak vinterieri fuka tak vlneny sveter cez krize. ak sadas do auta tak vyhrievanu podusku pod zadok. je uplne zjavne ze chlad je jeden zo spustacov a bakterie od partnera? druhym. mrzi ma cim prechadzas.

dom_l
autor
9. dec 2023

@juliet86 sex s ochranou je, čiže ak to je po sexe niečo sa prenáša z môjho prostredia do močového, lebo aj pri sexe si dávam pozor.
Po antibiotikách dostávam mykozu, čiže aj tu preliečim stale. Aktuálne idem tento týždeň na preventívnu ku gynekológovi , ak sa po stere nič neukáže ,tak fakt neviem.
Obuv no preferujem hlavne koženú,vyššiu podrážku do toho si dávam ešte špeciálne vložky na zimu a samozrejme vysoké ponožky, moja práca mi umožňuje byť 90% v teple a dnu, čiže ja sa ráno presunieme z domu do kancelárie a potom s5 čo som aj teraz v zime obmedzila no samozrejme von chodiť musím..
Chlad spôsobí viac náchylnosť na oslabenie imunity, čím sa zjavne tá baktéria zase rozmnoží, lebo ma na to priestor a imunitný systém dáva prednosť iným častiam v tele.

jjanulienka
9. dec 2023

Skúšala si kvapky od Valovica? Mne tie jedine zabrali. A to som mala zápaly nonstop ale take, že som cikala po kvapkách rovno krv…
https://bylinnekvapky.sk/produkt/jv-kvapky-rege...

dom_l
autor
9. dec 2023

@jjanulienka ďakujem za zaslanie! Tie som ešte neskusila a dokonca ani o nich nepočula a nenašla.

adaam
9. dec 2023

aj ja sa tým trápim už roky, aktuálne beriem ialurin - viď link vyššie, ale zlepšenie nevidím. myslím že nič zázračné neexistuje - tie naše baktérie si žijú svoj život v našom tele a vôbec ich netrápi, že sme z nich už zúfalé.

dom_l
autor
9. dec 2023

@adaam ah presne to, neviem reálne musí niečo byť čo by pomohlo ,chápem ak by to bolo raz dva x do roka ale 3x za 3 mesiace vkuse veď to je nonsens musí tam niečo byť čo spúšťa danu infekciu ,že sa stále dostane a prepukne ...

macko_usko222
9. dec 2023

@dom_l a skusila si aj dmanosu?

dom_l
autor
9. dec 2023

@macko_usko222 áno blokurima uro+

pinkgirl
9. dec 2023

@dom_l vyskúšaj výťažok z cesnaku Allimax. Brala som ho keď sa mi opakovali angíny a prechladnutia. Fakt ma to dalo dokopy.

pinkgirl
9. dec 2023
pinkgirl
9. dec 2023

Brali sme ho viaceré kolegyne a všetkým nam pomohol. Každá sme s ním doliečili niečo iné.

dom_l
autor
9. dec 2023

@pinkgirl ďakujem za zaslanie , je to teda vhodné aj pri opakovaných zápaloch močového áno?

anna777115
9. dec 2023

Na močové cesty je dobrá tinktúra z kapucinky, je to prírodné antibiotikum a tiež petržlenovy olej.

dom_l
autor
9. dec 2023

@anna777115 tinktúru z kapucínsky áno beriem a petrzlenovy olej som už skúšala 😔

anna777115
9. dec 2023

A čo konkrétne máš aký problém.Po kultivacii moču máš, čo zvýšené konkrétne baktérie (aké konkrétne), bielkoviny, krv, leukocity...

adaam
9. dec 2023

ja som mala celé roky e-coli, zaberal na ňu urowaxom a d-manosa, tento rok sa však objavila clebsiela. zbaviť sa tejto baktérie je ťažké, nezaberajú na ňu ani ant, ktoré by podľa citlivosti mali. vyskúšala som už množstvo výživových doplnkov a mám pocit, že ich účinnosť časom klesala. stále však verím, že nájdem niečo čo zaberie - objednala som teraz tie kvapky od Valoviča.

betulinka1
9. dec 2023

@dom_l stava sa ti to aj ked mas sex ochrany? Lebo si pisala, ze mas s ochranou. Ci to nemoze byt alergia na gumu, ci latex. Kamoska mala dlho problemy a potom zistili, ze je to alergia na gumu.

anna777115
9. dec 2023

@adaam Tie, baktérie si mala zistené po kultivacii moču?

anna777115
9. dec 2023

Môže, to byť kľudne problém aj gynekologický, preto sa pýtam ako, a čím bolo potvrdené, že sa jedná o zápal močových ciest.

dom_l
autor
9. dec 2023

@betulinka1 mám s ochranou a nemám alergiu nakoľko som si dávala robiť testy ..

anna777115
9. dec 2023

Baktérie e-coli a klebsiela sa bežne nachádzajú prirodzene v hrubom čreve.Takze, dostatočná hygiena po veľkej potrebe správne utieranie a kvalitné probiotiká. Ináč urowaxon nie je ATB, slúži na zvýšenie imunity.

vakatko
9. dec 2023

Máte totálne zničenú Imunitu z ATB, aj preto časté zápaly.
Vylúčte Cukor spôsobuje zápaly v tele, lepok,múka, kofeín, sýtené nápoje, alkohol.
Piť brusnicovú šťavu (bez cukru), brusnice, čučoriedky, figy, kiwi, avokádo, kokos, olivy, kokosový olej, losos, morské riasy, vlašské orechy, stonkový zeler, listová zelenina.
Kostný vývar piť každý deň je protizápalový a najlepší liek na Imunitu.
Kurkuma je silne protizápalová, kúpite v kapsule alebo pridávajte do varenia.
Probiotiká brať dlhodobo + Rybí olej + vitamín D Zinok a Céčko.
Medvedica Lekárska je veľmi účinná, zabíja baktérie v močovom trakte.
Echinacea + Púpavový čaj posilňuje imunitu a bojujú proti infekciám.
Do jedla pridávať surový Cesnak, je prírodné ATB + Tymián, Oregáno, Rasca, Rozmarín.
Piť aj 2 litre vody, Veľa spánku, nosiť bavlnené spodné prádlo. Vyhýbať sa Stresu 🙂
Najsilnejšie prírodné ATB je Oregánový olej, lieči aj E coli. Info na google.

adaam
9. dec 2023

@anna777115 áno, pri každom zápale ide moč na kultivaciu

dom_l
autor
9. dec 2023

@vakatko áno to viem polku z toho beriem alebo som už skúšala, jedlo si ale niektoré veci musím odpustiť mám histamin a teda nemôžem úplne všetko ,pretože dostanem migrény a bude mi zle, no čo môžem z toho čo ste napísala, tak áno beriem iba okrem medvedice lekárskej tu teda ešte skúsim! 🤝🏻 Ďakujem ❤️

pinkgirl
9. dec 2023

@dom_l áno je.

eternity24
9. dec 2023

@dom_l mne pomohol čaj z petržlenovej vňate. Skus, nieje to ani drahé a ani nedostupné. Pit denne. Vylepší si jeho chuť medom.

vakatko
9. dec 2023

Pozrite si na nete info o " Syndrom Priepustného čreva " to spôsobuje potravinové intolerancie a veľa iných chorôb. Cez steny čreva sa dostávajú zápalové látky do tela.
Ak nemôžete vývar tak užívajte Kolagénový Proteín, hojí črevá aby sa zápal nedostal do tela + jesť viac mäso, zdravé tuky a zeleninu. Treba vylúčiť múčne jedlá.
Skúste piť Zlaté Kurkumové mlieko (kokosové), recept na nete. Je výborné na zápal a Imunitu, ja ho pijem v zimnom období, chráni pred chrípkou a vírusmi.

nikpa
9. dec 2023

@dom_l sexuálny partner bol tiež u lekára? Treba aj jemu urobiť vyšetrenie a ster a preliečiť ho aj keď len preventívne. Práve on môže byť ten prenášac aj keď sám nemá žiadny problém a kľude aj vtedy keď používate kondóm. Nie všetko totiž zachytí.

dom_l
autor
9. dec 2023

@eternity24 Ahoj koľko x do dňa piť? Mala si pravidelne zápaly?