Bolesť pri močení 8 dní po pôrode

20. sep 2023

Ahojte. Som 8 dní po pôrode a po ňom ma museli na 2 hodiny zacievkovať, lebo som mala 1 štich pri močovom mechúri. Močenie ma začalo bolieť včera večer, dovtedy to bolo v poriadku, akurát sa mi zdalo, že mám na vložke vždy na rovnakom mieste niečo žlté. Potom som si dávala sprej Cicatridina a už to prešlo. Bojím sa, či nemôžem mať nejakú infekciu/zápal močových ciest alebo mám niečo z tým štichom. Mám ísť k mojej gynekologičke alebo kam? Ďakujem.

marhulka13
20. sep 2023

Určite ano, ja som tiež tak mala zápal močových ciest, nasadili mi lieky a za pár dní bolo lepšie. Ja som to riešila s gynekologom

autor
20. sep 2023

@marhulka13 snáď sa budú dať nejaké lieky, ktoré môžem pri kojení

autor
20. sep 2023

@marhulka13 a myslíte, že môžem ísť ešte dnes? Nemala som prísť ráno? Len ráno ma to nebolelo, tak som myslela ze je to v poriadku.. ale neskôr to zase začalo.

nikpa
20. sep 2023

Po oboch pôrodoch po zavedení cievky som mala veľmi dlho problém pri močení, pocit rezania, štípanie. Vybrala som niekoľko ATB kým to prešlo. Radím minimálne si zavolať ku gynekológovi, či povie že ešte čakať alebo máš prísť.

marhulka13
20. sep 2023

Ja by som to riešila hneď, kojenie by nemal byt problém, tiež som kojila dcéru a všetko bolo v poriadku. Horšie by bolo keby sa zápal dostal až k oblickam

anavixy
20. sep 2023

Zalezi aj ako ta to boli, ci je to bolest ako pri zapale alebo len take stipanie ako pri poraneni napr. Lieky ktore mozes uzivat pocas dojcenia urcite su! Len dufam ze aj lekar s ktorym to budes riesit to bude akceptovat. Vid e-lactancia.org

autor
20. sep 2023

Volala som doktorke a predpísala mi antibiotiká Zinnat. Zevraj tie môžem aj pri dojčení.. ale nie som moc s tým v pohode, ze to prejde aj do mliečka, ale čo už. Musím si to preliecit.

autor
20. sep 2023

@anavixy noo bolest aj stipanie, hlavne ku koncu cikania

marhulka13
20. sep 2023

Zápal je oveľa horší ako vplyv ATB. Neboj sa, zvládnete to obaja, aj ty aj babatko

anavixy
20. sep 2023

Ked (keby si) pouzijes tu databazu, ktoru som ti tu pisala, tak vies, ze do mlieka prejde uplne mizive mnozstvo atb, takze vobec nemusis byt v nepohode z toho a normalne sa liec nez ti to prejde na oblicky. Nezabudni si nasadit probiotika.
https://e-lactancia.org/breastfeeding/cefuroxim...

autor
21. sep 2023

Ďakujem vám ;) probiotiká som kúpila len malému lebo som myslela, ze doma mám, ale nie. Myslíte, že si môžem dať aj tie detské? Či to je slabé?

anavixy
21. sep 2023

To je slabe, trebalo by vacsiu davku a to sa neoplati moc 🙂 radsej dokupit dospelacke. Babatku ked je dojcene normalne netreba davat, ale teraz kludne ano, keby nahodou bol problem v crievkach.