Ako sa prejavuje mykóza?

21. feb 2022

Ahojte baby, ako sa vlastne prejavuje mykoza? Ake mate pri nej priznaky, lebo mna uz niekolko rokov stale svrbi jeden vonkajsi pysk, furt si to potom skrabem, mam to opuchnute, svrbi to. Zo zaciatku som si furt davala Canesten, na par hodin pomohol, potom zas. Po par rokoch som bola u gynekologa som sa na to pytala a on, ze mam ist ku koznej. Ako pre mna je strasne ist k nemu, nie to este k niekomu dalsiemu to tam ukazovat. :D predpisal mi aspon Balogent, co je uplne super krem, pomoze, ale aj tak sa to stale po par dnoch vracia. Uz sa mi aj minul a je na predpis :/. Myslite si, ze je to ta mykoza, alebo nieco ine? Mate niekto podobnu skusenost? Co vam pomohlo? Dakujem velmi pekne.

simsalabim
21. feb 2022

Kedze ti zabral aj Canesten (proti kvasinkam) aj Belogent (kortikoid+antibiotikum), tak ma napadlo, ci by to proste nebolo len nedostatocnou vlhkostou ci narusenim koznej bariery. Nieco na zvhlcenie si neskusila? Vagisan krem, Hydrofemin gel co Muco-gyne?
No a k lekarovi by som v kazdom pripade sla, ved ten kozny ti moze urobit kozny ster, co gynekolog neurobi.

svetlana16
21. feb 2022

Pri častých problémoch je veľmi dobré vysadiť aj sladkosti, kávu, posilniť imunitu.... Spodne pradlo bavlnené (vraziť do klasického pradla, žiadna čipka ani nič umelé) a vyradiť tangá nohavičky, prať na 60° a prežehliť.... Určite by som zvážila návštevu kožného lekára.... Môžeš skúsiť ešte rôzne bylinkové sedavé kúpele a maste ako píše vyššie... Skóre uzdravenie