Potrebujem overenú prácu na doma

25. jan 2024

Pekný deň žienky a maminky. Som na materskej s 2 malinkými detickami a bohužiaľ nám to nevychádza finančne. Potrebujem nejakú overenú prácu z domu. Už som skúšala kozmetiku, cukrovinky, dotazníky a to nebol skoro žiadny zárobok. Viete mi prosím nejak poradiť? Kľudne nejakú administratívu alebo niečo podobné. Manžel ťahá v práci 12 hodinovky denne aj v sobotu ale stále je to málo. Prosím žiadne uštipacne komentáre, ak viete pomôcť pomôžte, ak nie neriešte. Ďakujem vám krásne. Kľudne nechajte koment a ja sa ozvem.

maca1984
25. jan 2024

Roznos letákov ?
Ak by ti mal kto deti postrážiť tak sa ponúknuť upratať, umyť okná ?
Nevieš šiť ?
Cudzí jazyk ?
Že by si prekladala...

melanta
25. jan 2024

Prácu, ktorú si robila pred materskou - robiť ju formou home office, aspoň na polovičný úväzok? Call centrá pozri na profesia.sk konkrétne telefonický operátor, tu máš vyselektované pozície iba na prácu z domu. https://www.profesia.sk/praca/telefonicky-opera...

autor
25. jan 2024

@maca1984 bývame v malej dedinke tu sa takéto služby ako upratovanie vôbec nerobia, taktiež letáky ma všetky na starosť poštárka. Jazyky nie, šitie som už skúšala robiť ale je toho tak preplnený internet ze začať od nuly a vybudovať niečo je veľmi takže a potrvá to viac rokov.

autor
25. jan 2024

@melanta žiaľ pracovala som v obchode takže to asi nepôjde.

hipuska
25. jan 2024

No, keď máš doma stále.deti, tak podľa mňa, je nereálne nájsť si nejakú prácu na doma. Možno nejaké call , ale tiež na to potrebuješ čas. Vieš si pekne privyrobiť upratovanim (zas deti), pečením koláčov (suché idu po peknej cene). Ide velka noc, tak upratovanie/pečenie pôjde. To pečenie je ale riziko, ak si dáš.ponuku na fb, zas ti treba riešiť živnosť. Je dosť udavacov teraz. Asi sa len uskromniť. Na strave sa dá.riadne

sissy27
25. jan 2024

a čo vieš robiť, aké máš vzdelanie, v čom máš prax?
Dookola sa to tu omieľa, ale "práca z domu" je buď vtedy, ak ti ju poskytne tvoj aktuálny zamestnávateľ, alebo keď máš také schopnosti, ktoré ti umožnia pracovať z domu (napr. preklady z / do cudzieho jazyka, účtovníctvo, daňové poradenstvo, právne poradenstvo, mzdy, doučovanie...). Ale nečakaj, že ťa niekto dobre zaplatí za pol hodinku práce denne, to sú normálne práce, ktoré vyžadujú plnohodnotný čas a nie si len odbehnúť od detí kým spia alebo pozerajú rozprávku...

anavianavi
25. jan 2024

Toto je medzinarodna platforma pre virtualnu pracu pre ludi na volnej nohe. Poskytovatelia prace zadaju pracu, uchadzaci sa ozvu, ak sa s niekym dohodnes praca je tvoja. Su tam vsemozne prace od virtualneho asistenta, editora, prepisovaca, prekladaca atd. Jazyk nutny. Ak ti tato nevyhovuje, skus najst nieco podobne.
https://www.upwork.com/freelance-jobs/virtual/

melanta
25. jan 2024

Tak skús ten link, čo som ti vyššie dopísala do môjho príspevku. Ak si robila v obchode, nečakaj, že niekto ti dá robiť poriadnu administratívnu prácu, to dostávajú ľudia za odmenu, že niečo vedia. Ale mrkni tie call centrá.

autor
25. jan 2024

@melanta mam strednú ekonomickú školu, takže nie som ze peň predavačka

melanta
25. jan 2024

Môžeš mať aj právo, podstatná je prax. Full remote pozície dostávajú ľudia, ktorých prax a reálne zručnosti stoja zamestnávateľovi za to, aby ich zaplatil. Možno to nechceš počuť, ale ak si robila predavačku, tak skús to call centrum. Administratíva aj úplne bežná je pre ľudí, ktorí robili administratívu, nie v obchode. Aké jazyky vieš? Minimálne na úrovni B2, ideálne C1? Keď si nemala deti, robila si predavačku. A teraz doma s deťmi, s praxou predavačky by si chcela niečo "lepšie", lebo veď máš ekonomickú školu. Dnes aj absolventi s VŠ a so super znalosťou AJ a ďalšieho jazyka nedostanú good job na doma len tak. Takže pozri si tie call centrá a skús sa zamerať na zvyšovanie si kvalifikácie, pokiaľ sa nechceš vrátiť do obchodu.

janettdamian
25. jan 2024

Mňa napadlo, keď máš doma malé deti, či niekto nehľadá, že by si postrážila deti, opatrovanie starších ľudí-výpomoc. Neviem aké máš možnosti pri deťoch, koľko majú rokov?

martinkatinka
25. jan 2024

Deti do škôlky a ty nazad do prace. Rodičak ti ostane do 3 rokov veku dieťaťa

kulumulu123
25. jan 2024

Skus si vziat popri svojich detickach mozno napriklad este nejake ine dieta ak to zvladnes. Ak byvas niekde pri velkom meste skus upratovanie tam sukromne byty vies si asi dohodnut termin ked je muz doma..

hipuska
25. jan 2024

@melanta plus k.tomu všetkému, na Slovensku je tých prac na doma celkom malo. Nie je to také rozvinuté.

A zvlášť, ved ty na to nemáš ani čas a priestor

autor
25. jan 2024

@martinkatinka som na materskej!

autor
25. jan 2024

@melanta chcem sa vrátiť do obchodu, milujem tu prácu. Samozrejme nie tam kde som bola alr lepšie platenu

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinkatinka
25. jan 2024

A koľko času máš pri tých deťoch? Aké sú teda veľké?

melanta
25. jan 2024

Nech muž zmení prácu. Ak robí 6 dní v týždni po 12 hodín, tak nie je v poriadku, aby jeho príjem bol taký, že s tvojou materskou nestačí.

autor
25. jan 2024

@melanta nestačí.

A manžel nemôže byť pri deťoch ved je doma len v noci.

@martinkatinka no jedno do pol roka a druhe do 1,5r

martinkatinka
25. jan 2024

A kedy teda chceš pri tak malých deťoch cez deň pracovať a koľko?

martinkatinka
25. jan 2024

A koľko peňazí mesačne ti chyba?

nops
25. jan 2024

Ahoj,ja som opatrovala pocas rodičovskej.Spravila som si kurzy.Malu strážila babka a poobede ju mal manžel-jednoducho sa prispôsobil,veď nemôže toľko robit,odrazí sa to na jeho zdravi.Strazenie a opatrovanie mas taku najschodnejsiu cestu

autor
25. jan 2024

@martinkatinka na obed mi spia aj 3hodiny

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelie2017
25. jan 2024

Asi len prekopat poriadne rozpocet a setrit, na com sa len da. Ale ak manzel ozaj pracuje 12h 6 dni v tyzdni, tak musi aj celkom dobre zarobit. Ak nie, nech sa poobzera po inej praci, pripadne si nejako pomeni smeny, aby si aj ty mohla pracovat a pri detoch sa napriklad striedat. Ale robit len svoj klasicky pracovny cas a popri tom si najst brigadu.

raffaella
25. jan 2024

Ako už bolo spomenuté, práca z domu je skôr výsada ľudí, ktorí sú vysoko kvalifikovaní, senior role alebo SZČO v oblasti účtovníctva a podobne. Tým chcem povedať, že sa treba skôr inak na to pozrieť lebo s tvojou kvalifikáciou a nulovou znalosťou cudzieho jazyka sa tvoje možnosti blížia k nule. Neber to prosím ako urážku, ale len ako reálny pohľad na situáciu. Aby si sa odpichla je treba poznať možnosti. Nevieš nájsť upratovanie pri tebe, tak sa pozri "za rohom", aj za cenu dochádzania. Počas MD/RD by si si mala zvýšiť kvalifikáciu - dá sa naučiť za ten čas po anglicky, dnes sú už také možnosti o akých sa mne ani nesnívalo keď som sa ja rozhodla naučiť sa plynulo.

janettdamian
25. jan 2024

Pri tak maličkých deťoch, nemáš veľa možností, ak muž nechce zmeniť zamestnanie. To, že spia 3 hodiny na obed je veľmi relatívne a krátkodobé (spánok sa rýchlo mení). Mňa napadlo jedine cez ten ich spánok piecť napr. chlebík, bezlepkové pečivo, koláče, normálne koláče. Cez víkend, keď je muž doma upratovanie.

melanta
25. jan 2024

Muž musí zmeniť prácu. Ak robí 6 dní v týždni po 12 hodín a zarobí toľko, že to s tvojou materskou, ktorá je skoro rovnaká ako tvoj bežný plat, nestačí, tak maká ako mulica, nevidí rodinu, ohrozuje svoje zdravie a domov napriek tomu nosí málo. To riešte. Nie tvoju prácu, ak máš doma pol ročné a jeden a pol ročné dieťa. Rieš to, aby muž nerobil ako mulica, ale aby mal prácu, kde bude človekom a aj normálne zarobí.

martinkatinka
25. jan 2024

A keď prejdeš na rodičak, čo je zrejmé čoskoro, tak zrejme budete mat väčší problém. Koľko mesačne vlastne potrebuješ zarobiť?