Pomocná sila v kuchyni v jasliach

chanel_c
30. jún 2020

Ahojte. Viem ze uz tu nejake diskusie su na tuto temu, no neviem sa rozhodnit ci prijat tuto pracu alebo nie.
Ide o pomocnu kucharku v jasliach kde je cca 45 deti. Moja napln prace by bola: rano nakupit pecivo, pomoct nachystat ranajky, obed, olovrant. Samozrejme poodnasat, poumyvat. Plus sa vari este zvlast pre zamestnancov.
V pripade nepritomnosti kucharky prevziat jej pracu. Boli by sme tam dve. Kucharka a ja ako pomocna kucharka. Co si o tom myslite ? Je to vela prace alebo je to zvladnutelne. Plat je 710€/brutto, neskor 800€. Co si osobne myslim ze je celkom slusne, nakolko podobne ponuky maju plat nizsi. Ide o pracu v BA. Do prace by som cestovala cca 60 km kazdy den.
Neviem sa rozhodnut, pri dlhsom stati ma bolia krize, ci by som to tam vydrzala z tohto hladiska.

damtiporiti
30. jún 2020

@chanel_c náplň práce je v pohode, tam nepotrebuješ asi nejaké extra schopnosti. Ale 60km? To je brutus, na to koľko času a € precestuješ sa mi to ozaj nezdá veľmi výhodné. Ale tvoja vec.

tncka
30. jún 2020

@chanel_c no neviem,za ten plat a v ba,mne sa to nezda moc vyhodne,a to dochadzanie 60km...precestujes dost e a tiez cas zabijes,ja by nebrala pokial by bola ina moznost

saskia_98
30. jún 2020

Zrataj si cestu kolko zaplatis. Ja cestujem do roboty 50 km, cize za mesiac mi to urobi na nadrzi 100€. Dalej bolia ta krize. Trufas si byt cely den sklonena nad varenim ? A ten plat .. Daj si to do netta, odpocitaj cestovne a sa rozhodni ci ti to zato stoji. Akoze v cistom ti to vyjde na nejakych 570€ cca - 100€ nafta/benzin. A za 470€ ja by som taku robotu nerobila keby čo bolo.

tykat
1. júl 2020

@chanel_c ...je to praca kde "zabijes" cely den a este potrebujes cas na dochadzanie. Rano sa dostat do BA a poobede z nej je masaker, predpokladam ze budes chodit autom ked treba aj nakupit pre 45 deti, hoci len pecivo. Ak vlakom tak pocitaj s meskanim (dochadzam do BA vlakom, muz autom tak mam skusenost) Kedy by si odchadzala z domu? Ked este potrebujes urobit nakup peciva na ranajky aby sa stihli pripravit?
Dalej...ked kucharka nahodou vypadne...tak doslova padnes na hubu (to budes chystat vsetko sama pre 45 deti a zamestnancov?)
Za pracou "pomocna sila v kuchyni" by som tak daleko nedochadzala, nasla by som si nieco blizsie.

mogaa
1. júl 2020

Práca ešte ako tak, teda ak nebude kuchárka dlhodobo na PN alebo OČR s deťmi😉ale nie s dochádzaním ale v mieste bydliska....finančne sa ti to veľmi neoplatí keďže budeš dochádzať 60km...aj časovo to bude asi ok - teda prac.doba cca od6hod,aby si stihla nakúpiť a pripraviť ranajky pre 45detí....ale to dochádzanie - nie

jaass
1. júl 2020

@chanel_c ak ta bolia krize a + 60 km kazdy den. Radsej nie. Dolames sa.

basullinka
1. júl 2020

60 km dochadzania je dost vela za takouto pracou s takymto platom. Nie je to vyhodna ponuka pre teba, ma viac minusov, ako plusov. Ak nemáš niečo lepšie a nutne potrebuješ aspon nejake peniaze, tak ok. Ale ak máš priestor nájsť si niečo vyhodnejšie, hladaj dalej.

chanel_c
autor
1. júl 2020

@saskia_98 praveze nemam vela pracovnych skusenosti takze asi nemozem cakat ze zarobim majland, a tu nic na okoli nie je tak preto hladam nieco v BA.

syslik81
1. júl 2020

ja som v kuchyni i ked v zahranici co je asi ine ..45 deti je easy job .. som bola v skole s 1200 pubertiakmi :D ja mam tuto pracu rada a nemenila by som .. prazdniny volno .. v zime teplucko ..

damtiporiti
1. júl 2020

V Senici nič nie je, ani kauflandy a spol, aj nejaké centrum tam nedavno dostavovali, tam by určite niečo byť mohlo. Sice možno za menej ale máš to pod nosom, v teple, v čistom prostredí. Pripadne viem ze aj do skalice dochádza kopa ludi tam do tej veľkej fabriky. Veď ked si to zrátaš kolko by si zabila času cestovaním, koľko precestuješ..
V zime ked budu meškať autobusy, nehody, tak čo decká budú hladné?

saskia_98
1. júl 2020

@chanel_c rob jak chces. Ja som ti napisala kolko realne zarobis a ci sa ti to oplati. Ja by som za take peniaze ani do auta nesadla..

gabi000
1. júl 2020

@chanel_c veď vyskúšajte si keď máte možnosť. Je to lepší príjem ako nič keď vravíte že vo vašom blízkom okolí nie sú možnosti. Keď nebudete zvládať tak si môžte dať výpoveď.

lucka_ke
1. júl 2020

ja by som išla, aj 500 Eur na začiatok je lepšie ako sedieť doma na úrade práce, popri tom hľadaj niečo lepšie, však máš skúšobnú lehotu 3 mesiace tak uvidíš po tejto lehote či to zvládaš alebo nie

chanel_c
autor
1. júl 2020

@mogaa toho sa praveze obavam, ze kucharka nepride a ja budem musiet robit aj jej pracu a to si myslim ze na jedneho cloveka je dost.

chanel_c
autor
1. júl 2020

@jaass toho cestovania sa az tak neobavam ako o tie krize. Aj ked je pravda ze o 15tej skoncim a vlak mi ide az okolo pol piatej

chanel_c
autor
1. júl 2020

@damtiporiti do fabriky ist nechcem preto zhanam nieco ine. Nebyvam priamo v senici a nemam auto a vo family centre aj v maxe sa robi az do vecera. To sa nemam ako dostat preto hladam pracu ktora konci cca o 15-16h.

chanel_c
autor
1. júl 2020

@saskia_98 tak ty mas asi lepsie vzdelanie a kvalifikaciu 🙂 ale co som pozerala pomocne sile v BA tak tato je este dobre platena oproti inym

chanel_c
autor
1. júl 2020

@lucka_ke praveze mi bolo povedane ze ak mam zaujem o tu pracu ma vezmu ale ak mam v plane si popritom hladat nieco ine ze ak to budem brat iba ako prechodnu pracu tak ma nechcu lebo vraj nema energiu ani cas zaucat za chvilu niekoho noveho.

chanel_c
autor
1. júl 2020

@gabi000 to som aj chcela ze ved vyskusam a ked to nebudem zvladat tak skoncim, ale povedali mi ze ak ma zoberu tak so mnou budu ratat na dlhodobo nie len na nejaky cas. Ze ci mam v plane sa aj nejako vzdelavat v obore alebo ci si to hladam len docasne.

jasminet
1. júl 2020

svokra bola kucharka, varila pre dospelakov, pracu v jasliach/MS by brala okamzite, aj u nas v skolke som sa jej pytala ci nahodou nezhanaju. ale teda vyucena kucharka, nie pomocna sila.
a plat ti ponukaju este relativne luxusny na pomocnu silu v kuchyni.... horsie to dochadzanie. a tam do kuchyne nevozia tovar? nasim deckam do skolky kazde rano prichadza cerstve pecivo - vozia im z pekarne,ziadne behanie po obchodoch.

chanel_c
autor
1. júl 2020

@jasminet no ved to. Ze tu babam sa to zda malo ale co som pozerala kolko zarobia inde v ba pomocne sile tak je to dost menej. Samotne cestovanie by mi az tak nevadilo, horsie že skoncim o 15tej, domov pride o 18tej. Tovar im dovazaju, ale pecivo ze by som chodila nakupovat ja.

saskia_98
1. júl 2020

@chanel_c aku kvalifikaciu ? Uctovnicka som, nic ine. 😅 ale jasne. Zober, skusis a uvidis. Nehovor im ze tam ides len na skusku. Jednoducho ked sa ti nebude pacit, sa vyhovoris na krize a neries. 🙂

andra77
1. júl 2020

@saskia_98 švagrina robi kuchárku už 25r na zakladnej škole....a nemenila by....luxus...plat sice slaby...ale víkendy volne, o 15h už je doma, žiadne svadby oslavy ...vyváranie do noci...ked si porovnava s kamaratkami čo robia v reštike...tak práca snov....🙂

mogaa
1. júl 2020

@chanel_c zataiľ to zober....treba povedať že sa chceš niečo naučiť(čiže to čo chcú počuť), ale ak ti to nebude vyhovovať stále si hľadaj niečo nové...od toho predsa tá skúšobná doba je, či sa to zamestnávateľovi páči alebo nie, ty môžeš počas skúš.doby odísť kedykoľvek.....vyskúšaš, naučíš sa a uvidíš či budeš zvládať aj prácu kuchárky - teda všetko sama keď tam nebude...teraz je na to ideálna doba lebo v lete nebudú chodiť do jasiel všetky detičky.....ja osobne by som hladala dalej, lebo finnančne keďže budeš dochádzať sa ti to moc neoplatí a do roboty budeš chodiť od rána a prídeš večer - zbytočne skončíš o -tej keď ti spoj ide až o 16:30 - ale ako hovorím treba vyskúšať....zamestnávateľovi hovor čo chce počuť, čiže nie že to chceš na skúšku.....on s tebou môže PP počas skúš.doby ukončiť rovnako zo dňa na deň ako ty....

saskia_98
1. júl 2020

@andra77 tak ja by som celkovo takuto robotu a za take peniaze nerobila ale neriesim. 🙂

marca12
1. júl 2020

Ak nemas inu pracu,tak ber. Stale lepsie ako nic a mozes hladat popri tom inu pracu. Ja som za to,ze radsej pracovat aj za menej penazi ako byt nezamestnana.

marca12
1. júl 2020

@andra77 ano oproti restikam je to super. Ale aj v skole sa narobia. Vlacis a umyvat tie tazke hrnce,ale ta pracovna doba je super,vikendy,prazdniny doma.

marca12
1. júl 2020

@chanel_c skus pozhanat zdielane cesty. Do ba vela ludi dochadza na fb je skupina,kde hladaju ludia spolucestujucich a ak pojde niekto autom v tom case,tak by to bola parada.

jasminet
1. júl 2020

@marca12 ale napr. jasle s 45 detmi + mozno 10 ucitelov je malina aj oproti skole. kolko pojedia tie malinke deti do 3r?

marca12
1. júl 2020

@jasminet jasne,ze malina a ako pisem vyssie. Vzdy lepsie mat pracu uz hociaku ako byt nezamestnana. Nebude to nic strasne,co by sa nedalo zvladnut.