Plat v súkromných jasliach

16. okt 2022

Ahojte, robíte tu niektorá v súkromných jasliach? Zarábate viac ako minimálnu mzdu? Ja som bola na pohovore v súkromných jasliach a potenciálna šéfka mi povedala, že by som okrem starostlivosti o deti od 1 do 3 rokov keď budú spať umývala podlahy, umývadlá, wc. Nakladala deťom obed, potom umývala riady. Robila raňajky, desiatu, olovrant. Plat 680 v hrubom, čiže okolo 550 v čistom.
Som zostala v šoku, je to ťažká práca, človek zodpovedá za životy deti, prebaluje, kŕmi, upratuje a zarobí menej ako predavačka alebo pomocná kuchárka. To je vážne zdieranie ľudí. Ja ani nečakám rady, skôr som zostala prekvapená a zaskočená nakoľko je táto práca cenená.

mediana
16. okt 2022

To je hrozne, nechce sami veriť. Véd tie súrne jasle sú tak drahé, človek tam dava dieta s tým, že bude on dobre postarané, no neviem kto normálny pôjde toto všetko robiť za ten plat, ved to je hanba.

ropucha6
16. okt 2022

To je aka lokalita preboha? :(

autor
16. okt 2022

@ropucha6 trenčiansky kraj

autor
16. okt 2022

@mediana áno, je to pravda. Ja mám veľmi rada malé deti, mám strednu pedagogickú školu, našla som inzerát, tak som išla na pohovor a tam mi pani povie, že ma okamžite berie ale plat budem mať 680 v hrubom. Robila by som normálne 8,5 hodiny denne.

0silvia0
16. okt 2022

Neplati ten plat len pocas skusobnej doby?

autor
16. okt 2022

@0silvia0 nie, aj po skúšobnej dobe, na to som sa pýtala

autor
16. okt 2022

Často sa jej tam menia zamestnanci, už chápem prečo. Zaujímalo by ma, či to tak je aj v iných jasliach s platom.

amelie2017
16. okt 2022

Boze, ja by som ju asi celu oprskala pri vybuchu smiechu, keby mi povedala ten plat. Vsak viac dostanes za opatrovanie jedneho dietata a nie 10-12 a este k tomu aj upratovacka a kucharka v jednom.

kitycat
16. okt 2022

Toto tu uz raz bolo tento dotaz.. Bud si ta ista, alebo dalsia kadetka na ony post

autor
16. okt 2022

@amelie2017 je tam 14 deti, samé malé, plienkovane. Ešte by som mala v pracovnej náplni každý deň s deťmi robiť aktivity, nejaké dielka ako to nazvala. Veď mne trhalo kútiky, keď mi to povedala.

autor
16. okt 2022

@kitycat ja to nie som, minuly týždeň som bola na pohovore.

autor
16. okt 2022

@amelie2017 asi šetrí na upratovačke, tak by som musela aj jasle upratovať, smeti vynášať.

aaadkaaa
16. okt 2022

To uz viac dostanes aj v statnej skolke.... to je vysmech naozaj, v Lidli raz tolko zarobis a nie si jednou nohou v base, ako sa hovori

katie253
16. okt 2022

Ved tam by si pri tejto pracovnej náplni ani nemala čas na tie deti....!!!!! OOO Bože môj.....

luccija
16. okt 2022

Je mi na zvracanie.To je otrocina pri takych malych detoch len samotne deti 8,5 hod nie este robit to ostatne.Tak uz vies preco sa ludia menia vzdy najde niekoho na chvilu a utecie, ale, ze jej nevadi ake to robi meno jasliam.Uz len ja ako rodic by som nechcela, aby si deti zvykali stale na niekoho ineho..Kolko by Vas tam bolo?kamaratka je v jasliach sice v Ba, ale ma na starosti iba deti a pracuje 6 hodin maju upratovacku a ta aj naklada privezene jedlo plus umyvacku riadu a pomaha ucitelkam s obliekanim.
Je to ubohy plat za kumulovanu funkciu.Ved si vyrataj kolko to je na hodinu.Uz opatrovanie deti ide od 7- 10 eur malokedy vidim 5 eur a to pravidelne sledujem na FB stranku kde sa hladaju opatrovatelky.Hanba velka az som sa rozculila.
Este Ti zabudla povedat, ze budes robit nastenku, vyzdobu, obcas sprchovat prekakane deti a budes stale chora.Mna ta praca velmi bavila, ale kvoli chorobnosti a peniazom a to som mala podstatne viac v sukeomnej skolke som odisla skoda....teraz zarobim, ale nenaplna ma to tak ako deti co uz...u mna hlavne tie choroby

queen_mary
16. okt 2022

A kolko je tam uciteliek na ten pocet deti? Lebo zvacsa byva v tychto jaslickach 1 ucitelka na 5 deti. A ak mas len strednu skolu - prax neviem ci mas? Tak je to proste taka suma no, mozno len na prvy rok a potom by ste zvysili.

autor
17. okt 2022

@queen_mary boli by sme dve na trvalý pracovný pomer, do 10 deti by sme robili len my dve. Od 11 by chodila brigadnicka na 4 hodiny. Prax mám. O zvýšení platu nič nehovorila. Aj keby po roku zvýšila, rok zarábať minimálnu mzdu a mať toľko povinnosti mi príde ako zdieranie.

autor
17. okt 2022

@luccija hovorila, že by sme boli dve na trvalý pracovný pomer a od 11 detí by chodila brigadnicka na 4 hodiny. A že už dva mesiace hľadá na trvalý pracovný pomer lebo každá žena jej odtiaľ odišla v skúšobnej dobe. Vraj nemajú vzťah k deťom. Asi jej nedochádza, že kvôli platu. Napríklad ja by som ešte 40 eur mesačne prejazdila, čiže by mi ostalo 500 v čistom, mínus obedy.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
17. okt 2022

@zoro9836 kľudne sa zapoj, presne tak, podnikateľ sa topí v peniazoch a zamestnancov zdiera za úbohý peniaz. Aj na pohovore mi pani hovorila, že sa chystá do divadla, že ona má rada kultúru, divadlo, koncerty. Potrebuje spoľahlivé zamestnankyne lebo do práce chodí len na kontrolu. Často cestuje, tak sa musí na nás spoľahnúť keby som nastúpila. Čaká ju dovolenka v Austrálii. Pekne sa mi vychvalila a nakoniec mi povedala moju mzdu. Je mi ľúto, že ľudia v zúfalej situácii musia robiť ako kone za minimálnu mzdu.

autor
17. okt 2022

@elizabet173 veď som poslala žiadosti do súkromných aj šťastných škôlok. Ja som nevedela, že v súkromných jasliach robí učiteľka aj kuchárku a upratovačku. A ešte mi napríklad hovorí, že na olovrant budem občas deťom variť krupicnu kašu, parky, vajíčka. Normálne chce ženu, ktorá zastúpi všetky profesie. Predpokladám, že aj okná bude umývať.

zoro9836
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bimbambom
17. okt 2022

Áno , toto je normálny plat v súkromnom zariadení aj tu v Ke , nie iba počas skúšobnej doby alebo prvého roka , ale stále . Čiže oproti štátnemu zariadeniu, robíš viac hodín za menej peňazí .

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
1234321
17. okt 2022

To je hrozne, som v šoku. Totálne vykoristovanie. Som zvedavá, čo bude ďalej ale priala by som si aby nikoho nenašla dlhu dobu a aby sa čím skôr spamätala a plat zvýšila. To je chore 🤮 slovenské “podnikanie”

bimbambom
17. okt 2022

@1234321 to sa nestane . Vždy je niekto kto pôjde robiť aj za toľko . Známa , suseda .... Ktokoľvek :(
Ale zas ani v štátnej to s platom nie je bohviečo :(
@zoro9836 moja bývala šéfka mi hovorila ako si predstavuje škôlku , čo by robila , čo nie ... Tak som sa jej opýtala , čo jej bráni a ona " nič , len papiere a peniaze . Teda len tie peniaze , lebo na to nemám ."
Nie je to také jednoduché ako si to každý predstavuje 🤷