Mám nastúpiť na čiastočný úväzok, alebo dať výpoveď?

kucerka72
3. feb 2013

Do 1.3.2013 by som mala byt na RD. Nastupujem od zajtra teda od 4.2.2013, ale uz mi nedaju plny uvazok, vraj nemaju pre mna hodiny. Dokonca mi daju uvazok len na dobu urcitu teda do prazdnin. Predtym som mala plny uvazok na dobu neurcitu.
Co mam urobit? Mam nastupit aj ked len na ten ciastocny uvazok teda len na 5h tyzdenne co je 20 percentny uvazok, alebo nenastupit vobec, a po ukonceni RD o mesiac dat vypoved a prihlasit sa na urad prace? mam narok na podporu? v akej vyske? ak som pred materskou bola cele tehotenstvo na rizikovom teda PN, ale predtym som 3 roky robila, mam narok na podporu? Na urad prace aj tak budem musiet ist v lete po ukonceni pracovneho pomeru, potom sa uz nemozem nahlasit ako matka starajuca sa o dieta do 6r? ako to je? poradte mi....

macamac
3. feb 2013

predpokladám,že učíš 😉
ak si mala na dobu neurčitú, malo byť za teba zastupovanie MD, nie?
je jedno, v akom obore pracuješ 😉
takže tá zastupujúca mala mať v prac. zmluve - zastupovanie MD, či?

kde sa podeli tvoje hodiny zo 100% úväzku?

neviem,ako to je po novom. myslím,že len počas RD ti musia držať miesto aj úväzok a keď zostaneš na MD, potom ti môžu ponúknuť prácu podľa tvojho prac. zaradenia, ale tuším -ak nemajú 100%, môžu ti ponúknuť aj menej

akože blbá situácia

skôr sa poobzeraj po novej práci
5hod/týždenne nie je bohviečo 😒

sssimi
3. feb 2013

Finančne sa ti to neoplatí. Pochybujem, že zarobíš viac ako 200€. Ak uvažuješ o predĺžení RD, tak neváhaj.

zalka
3. feb 2013

No počkaj nepodpíš im novú zmluvu? Ak si mala na dobu neurčitú pred nástupom na MD, tak nič sa nezmenilo. Ak si mala 100% úväzok a nič nepodpíšeš tak Ti musia dať aj teraz.
Dúfam, že si nič nepodpísala ešte. Ani nepodpisuj, máš právo na rovnaké zaradenie ako si mala pred nástupom na MD.
A v žiadnom prípade nedávaj ty výpoved, ak ťa prepustia tak ti zaplatia odstupné , tvojou výpovedou by si sa o to pripravila. A ak by si mala ťažkosti v práci kontaktuj inšpektorát práce a pýtaj sa na postup čo máš robiť.

A nemala si zadať tému ako otázku, každý tu môže len raz napísať. Mala si to dať ako diskusiu .

helminka
5. feb 2013

Ja keď si neviem dať s niečim rady, čo sa týka týchto vecí, napíšem mail stále na ministerstvo soc.vecí a rodiny a ešte sa mi nestalo, aby mi neodpovedali, minule dokonca obratom som mala odpoveď na maily.