Mám iné predstavy o svojej budúcej práci

12. máj 2021

Ahojte, potrebujem vašu radu, názor.

Považujem sa za celkom zdatnú a hlavne veľmi príjemnú osobu. Moje okolie je tiež tohto názoru a tým pádom nie celkom chápu moje požiadavky na prácu. Momentálne si hľadám novú prácu a mám mnoho dobrých možností, veľa mojich známych sa pohybuje vo vysokých pozíciách. V bankách, manažéri úspešných firiem, makléri. Neraz mi ponúkli prácu či už v banke, v kancelárii alebo na iných slušných miestach. No ja som tieto ponuky zamietla. Viem, že môžu to byť slušne peniaze za fyzicky výhodnú prácu ale osobne by som robila niečo kľudne i menej 'pohodlné' za menej peňazí, než prácu takého typu. Prezentácie, papiere, telefonáty, stretnutia, množstvo klientov,..toto nie je nič pre mňa. Rada by som pracovala radšej ako napríklad predavačka v ZOO obchode, pracovníčka v ZOO, pracovníčka so seniormi, predavačka v kníhkupectvo alebo pracovníčka v knižnici, práca v archíve. Niekde kde nie je taký zhon a je menej stresu. No od každého počúvam prednášky, že mám na viac, je to málo peňazí, nebudem mať čo do úst a premárnim svoj 'talent'.
Strašne ma ničí útok okolia, rodina sa priam hnevá na mňa za to..fakt neviem čo mám robiť. Viem, že by to bolo lepšie z finančného hľadiska ale nebola by som šťastná..

ivanizna
12. máj 2021

Predsa tieto práce sú normálne, pre slušných ľudí, to sú len predsudky, tak ak si myslíš, že to finančne vykryješ aj z menšieho príjmu, a najmä vieš presne, čo chceš a čo nechceš, tak by som do toho určite išla. Kariéru môžeš zmeniť kedykoľvek, ak náhodou, tiež dokedy máme počúvať a žiť podľa prianí druhých ;)

hipuska
12. máj 2021

Len jedno, nevyskúšas-nevies. Banka, poisťovníctvo na to musíš byť povaha. Ale taká sekretárka vo väčšej firme nema zase veľa "zložitého" na práci. Tie práce, ktoré ty opisujes mi neprídu jednoduché. Stretávas tam veľa rôznych ľudí, takže tam to bude aj o tej komunikácii.

deti95060810
12. máj 2021

och ako ti závidím že máš známych kde kade.... Ale jasné ak ťa táto práca nebaví - skús to čo píšeš. Možno po istom čase zas zmeníš názor... 😉

viera77
12. máj 2021

Až po 40-tke som nabrala odvahu ísť si za svojím snom - učiteľka v MŠ. Práve končím štúdium a už aj pracujem ako učiteľka. Dovtedy 13 rokov praxe v administratíve. Doteraz nechápem, ako som to s mojou hypermobilitou a aktívnosťou tak dlho vydržala - nezáživné sedavé zamestnanie pred PC, večná únava, veľké problémy so zrakom, s chrbticou a vlastne celým telom z niekoľkohodinového denného sedenia a klikania myšou, atď. A teraz som naozaj šťastná a spokojná, mám prácu snov aj keď za nižší príjem. Ale dôležité je robiť to, čo nás baví...aj keď je jasné, že nie vždy je to možné.

leuchtturm
12. máj 2021

Ved si urob po svojom, ak chces predavat chovatelske produkty, uchadzaj sa tam o pracu.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danieli
12. máj 2021

Urcite si hladaj pracu tam, kde ta to taha, chces sa trapit v praci, ktora ta vycerpava? Zivot je prilis kratky na to, aby sme si hadzali polena pod nohy

sonnenshein
12. máj 2021

Zivot je prikratky na to, aby si ho travila robenim toho, co Ta nebavi. Kasli na okolie, oni za Teba do prace chodit nebudu.

tanyan
12. máj 2021

Hlavne treba niekde začať a profesný život sa bude vyvíjať. Dnes už nie je pozícia ani zamestnávateľ na celý život. Ja som napríklad išla na pohovor na pozíciu asistentka riaditeľa výroby a priamo počas pohovoru mi ponúkli prácu tlmočníčky. Vždy som to chcela robiť a ani som netušila, že sa mi to tak ľahko prihodí.
Mimochodom, v tej banke by si možno tiež robila s rôznymi "zvieratami." 😉
A keď si na začiatok dobre zarobíš a zabezpečíš si domov a rodinu, tak potom je ľahšie venovať sa práci, ktorá bude viac koníčkom...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
12. máj 2021

No ak ti to bude financne stacit tak nech sa paci, pracuj v obchode kde je malo ludi... Aj suveniry v muzeu v malom meste by bolinpre teba... Ale ak mas na to aby si bola vyssie a tvoje okoloe to vidi preco by ta nepopostrcilo okolie? Rozhodnutie je na tebe

loginexistuje
12. máj 2021

a aku mas prax ? kolko mas vobec rokov ze ti takto okolie zasahuje do zivota ved s najdi pracu aka ta bavi a uzivi ta je to predsa len a pen na tebe na tvojom vzdelani a praxi

aurorastone
12. máj 2021

Ja len dodám k tej práci knihovnícky, ta práca nie je len o odpipnuti požičanej knižky a zakladaní do regálov, treba na to vzdelanie a tiež veľa času za PC pri vyhľadávaní a vypracovávani resersov pre študentov hlavne končiacich ročníkov, kamarát tam pracuje ma doktorát zo slovenčiny a filozofie, ale veľa ľudí má mylnu predstavu co ta práca obnasa, hlavne držím prsty nech nájdeš prácu ktorá ťa bude napĺňať 🙂

petamich
12. máj 2021

usudzujem, ze si dospela zena - takze asi mas pravo so svojim zivotom nalozit ako uznas za vhodne, ostantych je do toho nic, ked za nimi zacnes chodit a prosit o peniaze na chlieb, lebo z platu predavacky/knihovnicky/opatrovatelky v zoo nevyzijes, nech ti potom davaju rozum, nie kazdy potrebuje ku stastiu vysoky prijem, karierny rast - ktory ide vacsinou ruka v ruke so zhonom, dlhsimi pracovnymi dnami a stresom, urob tak, aby so sa citila s touto castou zivota spokojna a na okolie sa vykasli

autor
12. máj 2021

Samozrejme viem, že žiadna práca nie je len prechádzka ružovou záhradou, všetko má + a -. No práce na ktoré ma chcú "dať" sú ako napríklad klientský poradca , maklér,..na takéto práce potrebuješ určité vlastnosti, musíš mať na to povahu. Podľa mňa by som nebola ani prvá ani posledná, ktorá žije z nižšieho príjmu. Som človek, ktorý ľahko podľahne stresu a i keď každá práca obsahuje určité množstvo napätia, sú rozdiely v ich množstve.

cervenaruza123
12. máj 2021

Zboznujem reci, ze "ty mas na viac". Jasne, uz som zazila u seba aj v okoli, ze potom ostatni s vylozenymi nohami druhych nutia makat, lebo "ty na to mas". Znicene zdravie a psychika, ziaden volny cas, ziaden rodinny zivot, neustaly stres, to je nic, lebo "ty na to mas, tak musis makat". Clovek doma v strese, v knihach, v studiach, nadcasy robi a ostatni po vyletoch, relaxuju, ale ty nesmies, lebo "ty na to mas". Chod za tym, co ta bavi, co chces, ty zijes svoj zivot, nie ostatni. Peniaze su dolezite, ale su aj dolezitejsie veci. Okrem toho, mozes vyskusat, ci z takeho platu vies pohodlne vyzit. Na druhej strane nie vzdy dobre miesto znamena aj dobry plat v dnesnej dobe.
Neuvadzas ale ako dlho si hladas pracu alebo ako si na tom konkretne. Ak si cerstvo po skole a si doma uz rok a zivia ta rodicia, lebo nevies najst to, co si predstavujes, tak hej, to by som ta aj ja nutila vziat hocico. Ak to nie je tento pripad, nie si nikomu na krku, ale si normalne hladas pracu a kym ju nenajdes, tak nikto ta nemusi zivit, tak si to zariad podla seba a ostatni ti mozu maximalne poradit, ale urcite ta nemozu nutit. Oni za teba potom stresy v praci riesit nebudu, len na tvojej hlave to bude.

0silvia0
12. máj 2021

@aurorastone reserse si v dnesnej dobe priemerne zdatny student vypracuje aj sam. Ide o to, ze kazdy vidi v knihovnickej profesii len tu konecnu fazu ako pises, odpipnutie knihy. Knihovnictvo obnasa akviziciu, cize ziskavanie knih, evidencia, katalogizacia a u akademickych kniznicic evidencia a archivacia zaverecnych prac a evidenciu publikacnej cinnosti.

loginexistuje
12. máj 2021

tak makler a klienstky pracovnik nie su teda nic moc pozicie ani platovo a i z pohaldu stresu

autor
12. máj 2021

@loginexistuje ak myslíš tým to, že nie sú stresujúce tak to podľa môjho názoru závisí od povahy. Konkrétne klientský poradca- mala som oslovovať ľudí, nútiť na nich produkty a vyjednávať s nimi, pre mňa to stresujúce je.

loginexistuje
12. máj 2021

myslela som to tak ze su platovo nic moc a stresujuce

autor
12. máj 2021

@loginexistuje tak som zle pochopila, v tom prípade súhlasím

buducamama
12. máj 2021

Tak si vyskusaj pracu aj taku, ktora myslis, ze bude pre teba pohodova. Casom mozno zistis, ze ta prave taky stereotyp a vlastne mozno aj nuda zabija. Ja som mala taku pracu az prilis dlho, zabijalo mi to intelekt a vhupla som do praveho opaku😂 Zazila som aj vyhorenie, kedy by som sa vratila aj do povodnej prace, len to by som zas nemala taky plat a to si uz potom clovek rozmysli, ked nema z coho zaplatit poriadne vsetky vydavky. Vyskusaj obe moznosti a potom sa najdes, je super skusat nove veci. A tiez, ziskas skusenosti, na ktorych mozes stavat. Bez toho sama nebudes vediet, co vlastne chces.

karolinakr
13. máj 2021

Nevyskúšaš, nevieš vyskušaj to i to a podla toho sa rozhodneš

janakuul
13. máj 2021

ved do roboty budes chodit ty,nie oni...pracujem,tiez viac menej v administrative,ale cim dalej tym viac ma to zacina ubijat...a ze ktore povolanie je viac mi pride aj smiesne, neviem preco len manazeri a pod. sa beru,ze su uplne super mega uspesni...a mozno su aj najviac zbytocni.

judar
13. máj 2021

Rob na co sa citis, nie to na co ta zvysok nahuckava len kvoli nejakej vyssej priecke a falosnemu dojmu....mas len jeden zivot, niektori sa idu sice pracovne roztrhat aj kvoli naivnej vidine dobrej vysky dochodku ale co z toho?.. prezit vacsinu zivota v strese, vymenit cas za peniaze atd..

tinka308
18. máj 2021

Ak by ste chceli porozmýšľať nad svojou situáciou z rôznych uhlov a nájsť to pravé riešenie/uvedomenie pre vás, ponúkam vám možnosť koučovacieho rozhovoru (sled otázok zameraných na želanú realitu a vaše zdroje/možnosti) zadarmo.

luccija
20. máj 2021

Nedaj sa zneistiť.Mozno nemáš rada taký nátlak, zodpovednosť...ja mám tiež VŠ a roky praxe v inom zamestnaní a úplne som sa našla v niečom inom čo mi je srdcu blízke.A tiež pocuvam, že mám na viac.Chcem odchodom z práce na prácu nemyslieť a mať dobrú pr.dobu

ivuska36
23. máj 2021

Výber si podľa seba a bud šťastná 😉 ja som dlho hľadala a teraz som začala v jednej spoločnosti budovať si vlastný biznis z domu, je to moja komfortná zóna, môžem byť pri deťoch a príjem záleží len od mojich ambícií a vytrvalosti, možno by to bolo aj niečo pre teba a možno by si aj zarobila toľko, že by už nikto z tvojho okolia nič nenamietal 😉
Ak stále niečo hľadáš a chceš viac info, napíš 😉