Brigáda popri rodičovskej dovolenke

16. dec 2021

Ahojte, chodíte niekto brigádovať popri materskej? Ja som si našla brigádu na december, chodím tri dni v týždni na 8 hodín. Išla som si privyrobiť a zmeniť aj trošku prostredie, teraz mám ale strašne výčitky že som odišla od tak malého dieťaťa ročného. Je to len jeden mesiac ale stále nad tým rozmýšľam a je mi to ľúto, už aj ľutujem že som sa na to dala, ale musím už vydržať tento mesiac. Prosím vás však som neurobila hlúposť? 😢😢😢😢 Vždy keď mám ísť do roboty mám výčitky kôli synovi.

belllinka
16. dec 2021

Nie, neurobila si hlúposť. Je dobré občas zmeniť prostredie, niečo si privyrobiť, nestratiť pracovné návyky a nie iba sedieť doma a lietať okolo dieťaťa. V iných krajín odchádzajú matky do práce od oveľa menších detí, takže nemaj výčitky a udrž si brigádu aj naďalej 🙂

ciernabrigita
16. dec 2021

Ja som chodila už asi dva týždne po prvom pôrode 2x do týždňa aspoň na pol dňa do kancelárie, pomedzi to som robila z domu.
Syn išiel v roku do jaslí, dcéra od pol roka k opatrovateľke. Výčitky nemám, deťom sa naplno venujem po práci, dôležitá je pre mňa kvalita a nie kvantita stráveného času s nimi.
No a nikdy nebolo mojím životným cieľom byť žienkou domácou, potrebujem kariérne a vedomostne rásť, starať sa doma o deti a domácnosť nemá pre mňa hlbší zmysel (ale neriešim ženy, čo sú doma s deťmi aj 10 rokov, každá sme iná - aj keď, ony rady riešia mňa 😀 ).

autor
16. dec 2021

Aj ja som to tak cítila že potrebujem trochu zmenu a tešila som sa, ale manžel a svokra mi stále opakujú že prečo som išla, že deti ma potrebujú, aby som skončila a tým na mňa vytvárajú tlak a mám potom výčitky.

autor
16. dec 2021

Že syn je ešte veľmi malý na to aby som chodila do práce, že potrebuje mamu.

ciernabrigita
16. dec 2021

Zrejme zaváži či dáš na názor iných alebo si stojíš za tým svojím. Svokra nech sa stará o seba a manžel - je dosť s dieťaťom? vyskúšal si to byť len doma? dá len na názor svojej mamy alebo berie do úvahy aj tvoj názor, názor jeho manželky?

Ja som ale dosť svojrázna a názor iných síce akceptujem, ale neprijímam, pokiaľ je v rozpore s tým mojím.

martina1201
16. dec 2021

Autorka syn plače keď ideš do práce? Má s ním kto byť doma manžel svokra? Nielen ty si mama ale aj otec je rodič. A mama potrebuje zmeniť občas aj prostredie a ak je dieťa v dobrých rukách tak je to v poriadku. Netreba z dieťaťa robiť mamin cecok. Musí sa naučiť byť aj s inými. A ak ty nemáš ísť zarábať predpokladám že manžel zarobí toľko aby ste v pohode využili a aj ušetrili. Ak nie,tak nech sa nenechá ovplyvňovať mamičkou....

mirka438
16. dec 2021

Ja chodim 2x v tyzdni na 5 hodin a velmi sa z toho tesim. Zmenim prostredie, aj doma si odomna trochu oddychnu, manzel sa naucil super postarat o deti a este aj prispejem do rozpoctu. My sme spokojni vsetci doma

spadnutaslivka
16. dec 2021

sú mamy, čo sú celý deň v 1 izbe s dieťaťom, ale nevenujú sa mu a len presedia celý deň na mobile alebo pri telke... V čom sú lepšie ako ty, čo odídeš na pár hodín a potom sa normálne venuješ svojmu dieťaťu? Nemaj výčitky, ak je o dieťa postarané. Veď si neodišla od neho na celé týždne alebo mesiace