Dilema vo vzťahu

8. mar 2023

Ahojte, potrebujem radu. S priateľom nám to dosť škrípe vo vzťahu a momentálne sme dosť na hrane. Chcem sa opýtať ohľadom konkrétnej situácie.. priateľ sa na mňa hnevá keď nie sme každý deň spolu, ale aj v takých situáciách keď som napr. chorá. Ja s nim veľmi rada trávim čas a naozaj s nim chcem byť každý deň ale niekedy sa to naozaj nedá. Aspoň to teda nie je vhodné podľa mňa. Ja mam taky názor že ak je jeden z nás chorý tak je lepšie ak tých pár dní poriadne vyležime a preliečime sa ako sa navzajom nakaziť a byť dlhšie chorý. Neviem no, len môj názor, možno sa mýlim ale chcela by som vedieť váš názor.

zorkahorka
8. mar 2023

byt spolu kazdy den nie je zdrave. ale vy ste este asi mladucki, ze? ako dlho ste spoluu?

mravenek
AMBASÁDORKA
8. mar 2023

Takéhoto som mala, a som rada, že nemám 😅😅😅

autor
8. mar 2023

@zorkahorka sme spolu rok a pol

autor
8. mar 2023

A ja mam 20 a priateľ 24

buberova
8. mar 2023

@zorkahorka ako to myslíš že to nie je zdravé? Akože počas chodenia či celkovo vo vzťahoch alebo ako?

mravenek
AMBASÁDORKA
8. mar 2023

U nás to bolo my my my,,,všetko spolu...romantické??? Možno na prvý pohľad ale dá sa to pokojne porovnať s väzením. Nič iné okrem "my" neexistovalo. A aj keď mi okolie hovorilo že sa k sebe vôbec nehodime, ignorovala som to. Musela som otvoriť oči sama a dnes som za to vďačná 😊 prajem veľa dobrých rozhodnutí

zorkahorka
8. mar 2023

@buberova no ked s nim byvas, tak sa tomu vyhnut neda, ale ak s nim len chodis, preco netravit cas aj s kamaratkami, kolegami- alebo preco nemat den pre seba? preco byt kazdy den s nim?

evica17
8. mar 2023

@zorkahorka súhlasím s tebou, veď keď chodí do práce/školy, veľa času potom neostane a každý deň byť s tou istou osobou je hrozne. A navyše si skôr či neskôr začnú liezť na nervy,potrebujú si oddýchnuť od seba.

tanyag
8. mar 2023

Celkovo aj vo vzťahu aj v manželstve nie je zdravé byť stále a stále a stále spolu...treba oddych jeden od druhého, treba sa venovať samému sebe/samej sebe...treba mat zaujmy, koníčky aj mimo partnerstva, kamarátky a kamarátov...mne by taký chlap liezol na nervy...akurát som jedného takého pekne "upratala" lebo mi nedal dýchať...😁 a som našťastnejšia na svete...úplne sa mi uľavilo, opadol zo mňa stres, nátlak...a konečne môžem voľne dýchať a žiť...tomu môjmu sa nepáčilo ani to, že idem sama do obchodu...😂😂😂 a to už máme svoj vek...ja 36 a on mal cez 40...horší jak moje dieťa, stále za zadkom...

mikadooo
8. mar 2023

Nuž, je to o kompromisoch. Chce byť proste s tebou a choroba mu nevadí. Ty zas s ním radšej nechceš byť, aby si ho nenakazila. No tak ja neviem, spoločné bývanie to jedného dňa vyrieši, dovtedy sa musíte proste nejak dohodnúť...🤷. Alebo ak sa neviete dohodnúť, tak len akceptuj, že sa hnevá, lepšie ako keby sa pretvaroval 🤷. Jednoducho zrovna v tejto téme nie ste úplne kompatibilní, tak si to môžete skúsiť na nečisto, komunikovať spolu a skúsiť spolu nájsť riešenie, alebo aspoň pochopiť pohľad toho druhého. V budúcnosti sa to určite zíde 😉.

autor
8. mar 2023

@mikadooo áno to chápem, lenže povedal mi že ak to nezmením, nemôžeme byť spolu. Ja neviem, veľmi ho milujem, ale príde mi, že v niektorých veciach veľmi preháňa.

oslo1
8. mar 2023

S frajerom som sa nikdy nestretavala kazdy den. Ked ta chce vidiet kazdy den, nech si ta zoberie za zenu.

rosavia
8. mar 2023

Ak to nezmenis? To ako, ak budes chora opat a budes chciet byt v posteli s cajom radsej ako s nim?
Take ultimatum sa mi od neho moc nezda.

zorkahorka
8. mar 2023

autorka: nie je na tebe nejako nezdravo zavisly? vydiera ta, to nie je dobre. ten tvoj chlop musi dospiet

autor
9. mar 2023

@rosavia skôr tým myslel aj to že ho napríklad nezavolam ja k sebe, aby bol pri mne.

autor
9. mar 2023

@zorkahorka stále rozmýšľam nad tým čo robiť. Mali sme medzi sebou veľa nezhôd, padlo už veľa hádok ale vždy sme to nejako udržali po kope. Trochu sa v tom celom strácam, neviem ako sa zachovať, čo povedať. Predstavovala som si s ním budúcnosť, veľmi ho ľúbim ale mam pocit že on nikdy nebude so mnou spokojný. Každý z nás má svoj podiel viny na každej hádke čo sa udiala, len vždy bolo veľa vecí ktoré odo mňa vyžadoval zmeniť lebo inak by sa so mnou rozišiel... veľmi dlho sa mi nedarilo zmeniť určité veci lebo som sa do toho nevedela nejako vžiť, ale v poslednej dobe som to celkom pochopila a viem čo by potreboval v niektorých smeroch.. len mi príde že ak sa veci nedejú podľa jeho predstavy tak to inak byť nemôže. Toľkokrát mi už povedal že mu neprejavujem lásku, že sa to nedá ani spočítať. To sa ma vždy veľmi dotklo pretože som si myslela, že mu dávam všetko, ale nakoniec som kvôli tomu začala mať pocit že si nezaslúžim byť vo vzťahu, lebo nikdy neviem splniť žiadne očakávania.... som z toho trochu zúfalá, prišlo mi že sa to v poslednej dobe uberá správnym smerom ale stále sa našli nejaké drobnosti ktoré prekážali a vznikla kvôli tomu hádka.

buberova
9. mar 2023

@zorkahorka no neviem, my keď sme spolu chodili tak sme spolu boli každý deň, lebo sme proste boli extra zaľúbení a tešili sme sa na seba. Aj teraz keď sme manželia sme spolu na obede v práci, keďže sme v jednej firme hocikedy ho prídem pozdraviť alebo aspoň zakývať a doma sme prirodzene spolu.. a nemám pocit že je to nejaké nezdravé a že si ideme na nervy. Samozrejme každý máme priestor a možnosť si riešiť svoje záujmy ale celkovo ja som nikdy túto potrebu "oddýchnuť" si od polovičky nepochopila.

Autorka ale toto čo predvádza ten tvoj je čudné a poriadne.

rosavia
9. mar 2023

Mozno proste spolu travite kazdu volnu chvilku a jemu nepride, ze niekedy proste potrebujes mat cas sama pre seba.
Skus sa s nim porozpravat, ale ak bude naliehat a davat ultimata, tak proste len ukazuje svoju povahu a ine to uz asi potom nebude. A to nie je dobre.

rosavia
9. mar 2023

Mam pocit, ze ta citovo vydiera. Taketo ultimata od neho nie su v poriadku. Mozno ma nejaky psychicky problem.

mikadooo
9. mar 2023

Aha čiže ak sa TY neprispôsobíš JEHO scenáru, tak sa vyhráža rozchodom. No, to nie je dobré nastavenie riešenia "iných" názorov... 🤔. Bez ohľadu na to, o čo ide... Inokedy si dá povedať, vie spraviť kompromis, alebo vždy si len ty tá, ktorá ustúpi?

zorkahorka
9. mar 2023

Autorka: nepaci sa mi, ako ta za všetko vydiera rozchodom. Sprava sa ako decko. Tak mu povedz: ok, tak sa so mnou rozid, ked som taka hrozna! A uvidis, co urobi. Nemusis furt splnat niekoho predstavy, on ta ma mat rad taku, aka si. Najma si to nevycitaj. To,ze sa niektore veci na tebe nepacia jemu, neznamena, ze je to na tebe zle. Nezi v tomto pocite. Niekto iny to iste oceni

h2
9. mar 2023

Utekaj a nevracaj sa! Nikdy nebudeš dosť dobrá, nikdy nebude spokojný, aj keby si sa rozkrájala. Ak ti ešte k tomu povie, že ak sa nezmeníš, neprispôsobíš, neurobíš, ako on chce, tak nemôžete byť spolu, tak to je jasné vydieranie. Čo by robil, keby si mu povedal, že ON tebe neprejavuje dosť lásky, keď ťa nenechá v kľude ani keď si chorá? Keby si mu povedala, že keď to nezmení, nemôžete byť spolu? Mne to príde, že vždy je to len on, čo si diktuje podmienky a ty sa snažíš až do roztrhania, aby si mu vyhovela, lebo ho strašne miluješ a on povedal, že ináč nemôžete byť spolu. Prečo mu aj ty nepovieš, nech niečo robí podľa teba, ináč nemôžete byť spolu?!

liv1
9. mar 2023

Zijes absolutne v nezdravom vztahu. V tom zdravom ti nikto neustale nieco nevycita. Manipuluje s tebou a vyhraza sa ti rozchodom, co je totalne ubohe, a teda najma vyhrazat sa rozchodom za co? Ze je clovek chory a chce to vylezat? A keby si chcela ist na nejaky studijny pobyt do zahranicia na mesiac, tak tiez sa ti bude vyhrazat rozchodom? Vztah ma byt radost, pohoda, nie natlak a ocakavania, co zas si urobila zle. On je ma tebe zavisly, choro zavisly a toto sa bude len zhorsovat. Bohuzial. Mlady by sa mal spamatat, mozno si v hlave poriadne upratat. Ty nie si povinna robit vsetko k jeho spokojnosti. Si osobnost, nemoze ta pretvorit na svoj obraz. Neviem si predstavit, ze by som sa v ktoromkolvek zo svojich vztahov, teda nebolo ich nejak extra vela, ale neviem si predstavit ze by som po roku a pol chodenia napisala toto co ty. Uz teraz ta vztah zoviera. Co bude neskor…

h2
9. mar 2023

Ešte by ma zaujímalo, ako sa správa, keď je chorý on a ty si zdravá. Tiež chce stretnutie aj napriek tomu, že sa cíti zle a môže ťa nakaziť?

pupavocka101
9. mar 2023

zjavne spolu nebyvate, tak by som sa ta rada opytala na to, ked ak teda budete obyvat jednu domacnost, tak potom sa ako odselektujete ak bude jeden z vas chory? kam potom pojdes

h2
9. mar 2023

@pupavocka101 To je ale úplne iná situácia, nemyslíš?

autor
9. mar 2023

@h2 áno chce, cez vianoce ochorel - hnačkoval, mal horúčky - ale poprosil svojho ocka aby išiel spolu s ním po mňa aby som mohla ísť k nemu. V podstate ma postavil pred hotovú vec, urazil sa na mňa keď som mu povedala že to nie je dobrý nápad a nech neotravuje svojho oca. Ale keďže už boli na ceste tak sa nedalo nič robiť...

zorkahorka
9. mar 2023

Autorka: ty brdo, on ta chcel mat pri sebe, ked hnackoval? nevychadzam z udivu! On je na tebe chorobne zavisly. Mne on pride ako usmoklene rocne decko, ktore potrebuje svoju mamicku

autor
9. mar 2023

@pupavocka101 nie nebývame, ale to by bolo celkom iné. Zatiaľ študujem a bývam s rodičmi, príde mi rozumne brať do úvahy aj ich názor, keďže viem že im by prekážalo, keby príde ku mne počas toho ako som chorá. Beriem to tak že ich dom, ich pravidlá. Lenže potom prídu na rad reči typu, že takto sa láska neprejavuje, ja mu nedávam na javo že ho milujem, keby mi chýba tak veľmi ako mu vravím tak by som zabojovala a hneď ho k sebe zavolala a pod.
Nevravím, ak marodujem napr. Týždeň, tak by nebolo zle ak by ma prišiel pozrieť možno raz dva razy. Ale nie každý deň.

A ak by sme spolu bývali, bude to celkom o inom. Zdieľali by sme spoločnú domácnosť, všetko. Starali by sme sa jeden o druhého, lebo tak to ma byť. No teraz som z toho dosť zmätená a neviem kde robím chybu

autor
9. mar 2023

@zorkahorka možno to súvisí aj s tým že je to prvý vzťah pre nás oboch. Mam pocit že sa stále učíme, ako sa správať vo vzťahu, ako chápať jeden druhého. Len ma nebaví stále počúvať ako ma ide prirovnávať k ostatným dievčatám vo vzťahu. Stále tvrdí že on pozná veľa vzťahov a vidí ako sa ľudia spravaju v tom vzťahu a že on sa tak tiež správa, len ja nie