Rady ohľadom vzťahu

wixen
19. okt 2022

Ahojte, som chlap, ale píšem sem z dôvodu, že tu je najviac ľudí.
Potreboval by som rady ohľadom vzťahu, som totiž veľmi žiarlivý, trpím depresiami a úzkosťami, mám priateľku, ke úžasná, sme spolu momentálne 2 mesiace, ale je u mňa ten problém, že sa stále bojím, že si nájde niekoho iného, stále som v strese, v strachu, neviem sa poriadne na nič sústrediť, keď je niekde preč tak len čakám kedy mi napíše atď..V minulosti ma ženy podviedli a klamali aj keď som nič zlé neurobil, vždy som pre každú všetko robil, tak to možno vo mne ostalo..
Neustále mám potrebu sledovať kedy je online a tak, určite chápete čo myslím. Chcel by som to zmeniť, možno je to aj mojim nízkym sebavedomím, netuším. Ale dokáže ma rozptýliť a rozhodiť každá maličkosť, keď je niekedy odmeraná ku mne tak hneď riešim celý čas prečo, čo sa deje, či za tým nieje niekto iný a tak..Nejaké rady ako by som to mohol eliminovať? Nastaviť iné myslenie? Neviem si už pomoci a naozaj nechcem aby sa mi rozpadol vzťah, máme toho veľa spoločného, rozumieme si a pokaziť to naozaj nechcem. (Mám 22 rokov, ona tiež)

liljana
19. okt 2022

Sorry, ale tie baby od teba asi utiekli, lebo si ich sledoval a bol chorobne ziarlivy. Prestan s tym, lebo ti aj tato zamava. Bud v pohode, bud sebaisty. Ak ta ma rada, zostane. Ak nie, tak pride ina, lepsia a malo to tak byt.

doriiis
19. okt 2022

Nie asi ale urcite je to tvojim nizkym sebavedomim.Navstivit psychologa a zacat s tymto pracovat,lebo ta opusti kazda normalna

mandzula
19. okt 2022

Je dobre, ze si uvedomujes, kde je tvoj problem. Zrejme trpis nizkym sebavedomim, mozno aj vies preco. Ak nevies alebo aj vies, len si s tym nevies pomoct, skus nejaku terapiu.

enziii78
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
19. okt 2022

Kolko rokov ma priatelka? Za 2 mesiace ma mozno este ruzove okuliare, ak budes taky ako sa popisujes, tak.. Pomlcim.

Mal by si si poriesit najskor sam seba, na vztah mas cas 💖

simiis
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
svetlonos
19. okt 2022

@wixen ahoj.
Je sice dobre, ze si uvedomujes co robis zle ale to nestaci. Napisem ti uprimne za seba, kedze som taky vztah mala. Je to katastrofa a ziadna laska nie je taka velka aby prekonala taketo kontroly, nedoveru a sceny. Ja som ten vztah ukoncila. A to bol prartner po mnohych inych strankach naozaj uzasny ako partner aj clovek a to rozhodnutie bolo pre mna najtazsim v zivote. To ale nie je zivot, stale nejake vycitky a Boze chran, ked som povedala nieco a blbo si to vysvetlil.
Ja ti uprimne radim, zajdi normalne za psychologom, lebo tam mas toho viac ako si napisal, aj to nebolo malo. Drzim ti palce aby si sa dal do poriadku. A pamätaj si jedno. Nikomu nemozes dat gulu na nohu a permanentne ho sledovat. Kto chce podviest, prilezitost najde a kto nie, moze mat prilezitosti milion a nic sa nestane. Stava sa to a je to hrozne ale takymto chovanim to len podporis alebo kazdu zenu od seba odozenies, pripadne ju tym budes deptat tak dlho, pokial nebude vladat.
Bolo by super, keby ti napisal niekto, kto sa z takychto mindrakov ako mas ty dostal a ako. Si mlady, ozaj ti prajem nech sa ti dari. Skus zacat s tym sebavedomim. Vies, nemusis byt pefekny, najkrajsi ani najmudrejsi. Prijmi sa taky aky si. Pekny vecer/den.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
54tinka54
19. okt 2022

@wixen ak trpíš depresiami a úzkosťami tak predpokladám že to riešiš s odborníkom.. ak nie, tak je načase a popritom potom doriešiť túto tvoju žiarlivosť… popracovať na svojom sebavedomí. Je dôležité nastaviť svoju myseľ na pozitívne myšlienky, kým ale nedoriešiš depresiu tak to nepôjde.
Vieš ako sa hovorí, že aj myšlienky majú svoju silu a na čo myslíš, to si nakoniec aj pritiahneš. Čiže keď budeš nastavený tak, bože ona ma určite podvedie, tak to tak aj bude.

wig
19. okt 2022

Všetko je o tvojom sebavedomí. Ak začneš riešiť to, tak potlačíš aj žiarlivosť, aj depresie. Naozaj sa tomu venuj a vzdelávaj sa. Zmena síce nepríde z večera do rána ale začneš si ju po čase uvedomovať a budeš zo seba nadšený!

kassandra25
20. okt 2022

@wixen neviem, ved volat si, písať bud podla toho, ako komu vyjde cas, ci ste pracujuci alebo studenti, nechavaj si teda na ozvanie nejaky casovy odstup.

monika668
20. okt 2022

Prvý krok si urobil a to je ten, že si to vieš priznať a chceš s tým niečo spraviť. Teraz je na tebe či to zvládneš sám alebo vyhadáš pomoc - psychológa, terapeuta atď., ktorý ti pomôžu, navedú ťa. Treba mať rád v prvom rade seba. Vážiť si sám seba, a chcieť pre seba to najlepšie. Ak budeš ty spokojný a vyrovnaný, partnerka bude len taký bonus. Tvoje šťastie totiž nezávisí od nej. Držím palce