Sklamanie po 10 rokoch

25. okt 2023

Ahojte žienky,

chcela by som od Vás počuť čo si o mojej situácií myslíte. S priateľom sme oslávili 10. výročie, čo sme spolu. Sme bezdetní. Plánovali sme výlet do Slovinska, kde som tajne dúfala, že ma požiada o ruku okrem iného. Prišli však nečakané výdavky (sťahovanie čiže depozit, nájom) a nič sa nezrealizovalo. No čakala som aspoň to požiadanie o ruku... Mňa to tak zasiahlo. Myslela som, že sa posunieme ďalej vo vzťahu. On 35 ja 29. Vedel, že čakám na prsteň. Ja som taká, že keď má niečo štve poviem... Ospravedlnil sa, že nemá peniaze. Preboha ale ja nepotrebujem diamant! :( Nakoniec sme strávili bežný deň ako by sa nič nedialo a tvárime sa, že je všetko okej no mňa to vnútorné hnevá? Mrzí?

Ďakujem za vaše názory.

zmrzlinka2021
25. okt 2023

Treba si sadnut za jeden stol a povedat si uplne vazne uz konkretny datum. Take sladkaste poziadania o ruku su pri pare, co spolu chodi uz 10 rokov tak trochu humorne. Ste spolu 10 rokov, bezne vo vztahoch by ludia uz po 2-3 rokoch mali vediet, ci ideme tvorit rodinu (byt manzelmi) alebo nie. Cize vytiahnut kalendar a povedat si napr. 4 maj - ist na urad to vybavit (neboj polhodku si tam najdu), booknut restiku pre ludi do 20 kusov.. Nepotrebujete cirkusy, ani tazke tisice oplieskavat, snubny prsten moze priatel kupit dodatocne.

Prosim ta, ZIADNE "tajne som dufala", "myslela som si" a podobne. Bud ma zaujem tvorit s tebou rodinu, ist aj do zavazkou (nie, nemyslim tym spravit ti dieta) alebo sa otoci na opatku.

lienka9
25. okt 2023

Chapem ta,aj mna by to stvalo.otazka je,ci nechce svadbu,alebo o co mu ide.my sme s manzelom si povedali ok,ideme do toho.mali sme uz aj salu zajednanu a potom mi kupil az prsten :D nieje extra romantik,ale teda vedela som ze svadbu chce..normalne sa ho opytaj,ako to teda vidi,ze nehcces prsten,nepotrebujes velku svadbu,ale chcela by si casom dieta a to bez svadby nepojde..a uvidis..ak sa zacne vyhovarat na peniaze,asi by som spozornela.

anita6666
25. okt 2023

Musíš si nájsť takého,čo je tak nastavený na lietanie na ružovom oblaciku ako ty. 😆 Skôr by si sa mala sústrediť na oveľa väčší problém a podstatu. Ospravedlniť sa,že "nemá peniaze"???? Potom mu ženu netreba. Žiadnu!

ibrunova
25. okt 2023

Tak sa netvár, že si v pohode,normálne mu povedz, že ťa to trápi a prečo. On si myslí, že sa nič nedeje, keď sa tváriš, že si v pohode.

ivangeline
25. okt 2023

Akoze ozaj po 10 rokoch cakat nieco necakane.. :D

humajnicek
25. okt 2023

Treba mu to povedať, chlapi veľakrát nemajú ani len tušenia o tom, že niečo zlé urobili alebo teda skôr neurobili.
Viem to podľa toho môjho, úprimná komunikácia je veľmi podstatná.

januska12323
25. okt 2023

Ak by ťa chcel požiadať o ruku spraví to aj s akože prsteňom z gumičky na vlasy. Otázka je či nebude požiadanie o ruku alebo ani svadba. Ste dosť starí na rozhovor ako to bude ďalej.

vanilkovazmrzka
25. okt 2023

Ked si mu to povedala, aj s tym, ze nepotrebujes diamanty, staci ti ochota ist do seriozneho zavazku, a on napriek tomu pokracuje dalej bez toho, aby cokolvek na vasom statuse zmenil, asi to nechce menit. Ty si spravila maximum, teraz uz asi mozes len zbalit kufor a odist - a uvidis, ci pojde za tebou alebo ostane dalej vo svojom vzduchoprazdne.

bluka2
25. okt 2023

1) V 35. rokoch nema peniaze na prsten... 2) Nejde sa potrhat o to poziadanie ta o ruku. Je typ zien, co rady do toho chlapov dotlacia, chces toto?

deti95060810
25. okt 2023

neviem či sa tvojmu priatelovi žiada svadby s tebou po 10tich rokoch... prečo si to nečakala skôr ?
ste už spolu dlho, už aspoň to bábo ste mohli mať - či ani to neplánujete. alebo aspoň byt kúpiť aby vás niečo spájalo...

h2
25. okt 2023

Chápem správne, že ste sa sťahovali do podnájmu? A že nie sú peniaze ani na to, aby ste si spravili výlet a oslávili spolu 10 výročie? Keď nie v Slovinsku, aspoň na Slovensku? Ja neviem, ale dvaja dospelí bezdetní ľudia vo veku 29 a 35 by mali byť finančne trochu niekde inde. Pravdupovediac, ani sa nečudujem, že sa za týchto okolností do svadby nehrnie.

barborachors
25. okt 2023

To hovoria vsetci ti, ktori nechcu požiadať a nechávajú si zadné vrátka. Skvelá a zaručená výhovorka, ako sa vyhnúť záväzku pre chlapa.

autor
25. okt 2023

@anita6666 prosím?

autor
25. okt 2023

@vanilkovazmrzka povedal tak že on chcel pre mňa špeciálny prsteň, že si ho zaslúžim a nechcel ma sklamať... a ja som argumentovala, že veď ma poznáš nepotrpím si na drahé šperky. Toto ma za mrzelo. Raz som dostala mega drahé hodinky od neho a stoja mi v skrini vytiahnem ich raz za rok na nejakú oslavu...

autor
25. okt 2023

@bluka2 no nemá... Nie nechcem samozrejme, píšem pocity, že ma to ranilo, tak ? Veľa si mi nepovedala

autor
25. okt 2023

@deti95060810 byt mame kúpený ale odsťahovali sme sa aktuálne do meste za robotou a sme v podnájme

autor
25. okt 2023

@h2 jasne, že sú peniaze na nejakí výlet na SK nežijeme od eura k euru len proste sme nešli alebo bolo,, dusno,,. A ako myslíš, žeby sme mali byť finančne niekde inde? Pokojne napíše viac, rada si to prečítam.. M

dharmasanata
25. okt 2023

Tak na luxusné drahé hodinky čo si nechcela mal ale na prsteň nie? Treba dačo k tomu ešte napísať?

hefo
25. okt 2023

To sú od neho všetko len a len výhovorky, v skutočnosti žiadnu svadbu nechce (i keď už to je obdivuhodné, že ste vydržali spolu bezdetní 10 rokov). To si treba uvedomiť a zariadiť sa podľa toho, či s tým dokážeš žiť alebo nie.

martul
25. okt 2023

Ja len rozmýšľam, že on má už 35 a nemá na prsteň? Bývať idete do podnájmu.... kde ste dávali doteraz peniaze, nie milióny ale už by ste čo to mali mať našetrené.

dharmasanata
25. okt 2023

Ja by som inak 10 ročny vzťah bez nejakého posunu ukončila. A oveľa skôr.

autor
25. okt 2023

@dharmasanata tie hodinky mi kúpil 7 rokov dozadu na Vianoce

autor
25. okt 2023

@hefo tak sme spolu od školy, a ja som si robila ešte VŠ.

autor
25. okt 2023

@martul čítaj vyššie, byt mame ale odišli sme teraz do podnájmu do mesta.

h2
25. okt 2023

Myslela som to tak, že by ste mali mať vlastné bývanie a dosť peňazí, aby ste mohli ísť na výlet a kúpiť prsteň. Ale to už si medzitým všetko vysvetlila.

kitycat
25. okt 2023

Mate taky vek, ze si treba urcit co chcete vo vztahu.

Chces svadbu.
Chces aj deti?

Uz ozaj treba z toho oblacika zosadnut na pecnu zem..

lubkavargova1
25. okt 2023

Inymi slovami, nic z toho nebude...zaciatok konca...

1ryba
25. okt 2023

Po 10 rokoch by som sa spýtala, či sa ideme zobrať alebo ako ďalej. Nie dúfala a myslela si. On ti do hlavy nevidí.

1ryba
25. okt 2023

A prsteň ti bude načo? Ja ho nemám a som 20 rokov vydatá. Ono to ide aj bez prsteňa.

vanilkovazmrzka
25. okt 2023

@autorka Tak potom si najdi nejakych par prstenov, ktore sa ti mega pacia a vyhovuju aj jeho financnym moznostiam, posli mu ich, a nech si z nich vyberie a prekvapi ta. Aj to bude prekvapenie, lebo nebudes vediet, co vyberie, aj to bude pre teba specialne, lebo to bude presne podla tvojich predstav a nebude to odlozene v skrini 🙂