Ako nezraniť starú lásku zo strednej?

16. sep 2023

Poraďte ako šetrne napísať starej platonickej láske, že už som zadaná a mal sa rozhýbal skôr. Po rokoch sa mi ozval, lebo ma zbadal na zoznamke. Od vtedy sme si sporadicky písali a každý pokus o stretko išiel do stratena, lebo som mala pocit, že sa do toho vlastne núti a bojí sa vzťahu. Vie, že kedysi som bola do neho zaľúbená, lebo keď začal písať, tak som sa mu priznala. Po dlhšom čase sa ozval zas a pozýva na kávu. Nechcem ho raniť odmietnutím, ale mám čerstvo vzťah. Spolužiaka nemám už rada, ale mal ťažký život a ďalšie odmietnutie od ženy ho asi zasa položí. Záleží mi na ňom, nechcem mu ublížiť. Nemám mu vôbec odpísať? Asi aj to bude zraňujúce. Čo by ste napísali na otázku Čo robím zajtra, keď zajtra som s priateľom 😔

h2
16. sep 2023

Že si zajtra s priateľom. A že ťa mrzí, že prepásol svoju šancu. Nie je tvoja chyba, že nie ste spolu. Šancu mal a nie jednu.

janickacrazy
16. sep 2023

Napíš mu pravdu, že si zadaná, neboj sa, prežije to. Môžete ostať priatelia.

rebrambora
16. sep 2023

Ahoj Ludo,

je to velmi mile, ze sa zasa ozyvas, dufam, ze sa mas dobre. 1. Mam priatela a nemam zaujem sa stretavat s inymi muzmi, ved ma poznas. Prajem ti len to najlepsie.
2. Kludne sa mozme stretnut a kamaratsky si po rokoch pokecat, ale nie zajtra, pretoze mam nieco naplanovane s mojim priatelom. Ozaj! Mam priatela, co Ty, mas tiez niekoho?
3. Prepac, ale nemam cas/nehladam si ziadnych novych ludi do zivota. Maj sa.

martinmmartin
16. sep 2023

Pri kazdej moznej prilezitosti len tak mimochodom chvalit svoj vztah svojeho partnera a uplne baz pochyb naznacovat ze stastnejsia z nikym nebudes. Ak to bude stale v priatelskeh rovine skor ci neskor mu docvakbe a prestane minat svoju energiu. Nie okato ale tak medzi recou aby to vyzeralo uplne spontanne a nie silene

autor
16. sep 2023

@martinmmartin no to nemôžem na začiatku vzťahu vedieť...

zuza265
16. sep 2023

Je pekne, ze mu nechces ublizit, ale povedat pravdu je to najviac co mozes urobit. Klamstvo alebo nepovedana pravda (v tomto pripade je podstatna) zranuje viac🙂 napis pekne slusne preco sa s nim zantra nestretnes

syslik81
16. sep 2023

prepac asi by priatelovi vadilo keby s tebou idem von .. a kedze sme na zaciatku vztahu nebudem ho oprovokovat .. mozno niekedy v zivote nam stretko vyjde

martinmmartin
16. sep 2023

Ak sa ho chces taktne zbavit tak zacnes nenapadne hlasit ze mas niekoho podvedome lepsieho ako on a si stastna tak ze to plieska dvermi. Je uplne jedno co mas v skutocnosti doma, ide o vysledok

oli18
16. sep 2023

Nechavas si zadne vratka, ze si opatrna a nevies sa na rovinu vymacknut?

viestta
16. sep 2023

Preco mu rovno nenapises, ze si zadana? Preco tolke oracie?

autor
16. sep 2023

@viestta no keby som chcela s ním niečo, tak už by sme asi dávno boli spolu. Má a mal ťažký život. Neviem či mal normálny vzťah a nedostal od žien len problémy a ublíženie. To je skôr lútosť ako záujem.

toskanka
16. sep 2023

Ak svojmu kamošovi zo strednej nechceš ublížiť, tak mu určite odpovedz. A pravdu. Že je to už dlhšie, čo ste neboli v kontakte a ty máš novinku, už nie si sama a zajtra máš program si svojím priateľom. Komunikaciu viac rozvíjať nemusíš, resp. sa ho môžeš opýtať, čo má on nové. Uvidíš, ako zareaguje, možno sa zas na dlhý čas odmlčí. Ale toto teba trápiť nemusí.

viestta
16. sep 2023

A prave preto si zasluzi jednanie na rovinu, nie omacky, ktore by mu davali nadej

zooeynka
16. sep 2023

...hlavne ho nelutuj. Ty nie si zodpovedna(snad)za jeho tazky zivot. Chlapov netreba lutovat. Uplne narovinu odpis ze mas vztah.

zuza265
16. sep 2023

@zooeynka nikoho netreba lutovat. Pomoct v pripade potreby a byt akoby ohladuplny je ok. Lutost nikdy nikomu nepomoze

muchotrafka298
16. sep 2023

Proste a jednoducho mu povedz pravdu. Ze dlhsie ste neboli v kontakte, mas priatela a nemoze sa s nim stretnut, lebo uz mas program. Nepis mu, ze pojdete inokedy, pretoze sa toho moze chytit a nezbavis sa ho. Pokial s nim nechces nikam ist, nedavaj mu ziadne falosne nadeje (pojdeme inokedy, zastav sa ked budes mat cas a podobne). Je dospely clovek, snad uz v zivote mal viac odmietnuti a bude sa s tym musiet vyrovnat. Nerobis nic zle, nie si zodpovedna za to, ze on ma zly zivot.

tykat
16. sep 2023

"...Od vtedy sme si sporadicky písali a každý pokus o stretko išiel do stratena..."
Ved aj teraz to zahraj do stratena a ak sa nevzda tak na rovinu, ze si cerstvo vo vztahu.

janetinka27
16. sep 2023

Ahoj, napis mu ako reakciu, ze si zadana.

topgabo
16. sep 2023

Haha. Z mojho pohladu robis si len nahradu pre pripad, ze nebude fungovat tvoj vztah.
@janickacrazy v dnesnej dobe nie je in byt v friendzone. Mozno tak na zakladnej

autor
16. sep 2023

Už som napísala. Nezobral to asi v dobrom, ale už s tým nič nenarobím. Dúfam, že nie som dôvod, aby zasa pil 😔
@topgabo dnes človek nemôže mať priateľov? Nechápem ako si to myslel. Poznáme sa roky, tak hádam ostaneme priatelia.

topgabo
16. sep 2023

Priatelstov medzi muzom a zenou konci v momente ak jedna strana chce viac. Mal som kamaratku 2 roky sme sa poznali a vzdy mi len chodila vyplakavat, po rozchode. Akonahle mi nedala sancu uz marne pisala volala neskor. nikdy som nereagoval.

Ak ma vazny zaujem o teba a neplanujes mu dat ani sancu tak zablokuj. Vacsiou to pomoze nez by si mu daval len nejaku nadej, ze niekedy v buducnosti. Vacsina chalanov nato sam pride a prestane komunikovat.

zero1
16. sep 2023

ťažký život má veľa ľudí. kto ho dnes nemá taký? povedať pravdu je to najľahšie. a že "on začne piť´ to je jeho rozhodnutie, jeho problém. nie tvoj. nie si za to zodpovedná, len si povedala pravdu

marcellka32
17. sep 2023

Ale ty nie si zodpovedna za to, že on pije! To je žiaľ jeho problém..
Ty sa sústreď na svoj vzťah, prečo venuješ čas a myšlienky na niečo, čo vlastne ani nechceš?

autor
17. sep 2023

@topgabo ja mám takého kamaráta. Chodí vyplakávať roky. Raz sa pokúšal a vie, že nemá u mňa šancu, ale kamaráti sme ostali. Vždy sa aj pochváli novým vzťahom aj vyplakáva, keď sa nepodarí. Beriem ho skôr ako brata a už aj on mňa ako mamu a sestru asi.

minutka
17. sep 2023

Od pijana utekaj. Taky si dovod stale najde

slovakboy
17. sep 2023

Bol niekedy on do teba? Alebo len ty si bola do neho a keď si mu to povedala, tak má zrazu záujem. Nie si povinná nikomu prejavovať náklonnosť ak nechceš. Nedlhuješ mu nič. A okrem toho, tajiť pred ním pravdu o tvojom vzťahu s iným je neseriózne. Ako keby si si chcela nechať otvorené dvere.

autor
17. sep 2023

@minutka veď práve preto som tomu nikdy nedávala šancu. Má ťažký život, a preto ten alkohol, ale aj keď som sa ho snažila presvedčiť, aby prestal piť, lebo tým alkoholom si ešte viac ničí život, tak neprestal. Možno tá snaha o pomoc mu dávala falošnú nádej. A tým, že na strednej bol moja láska, tak keby prestal piť, tak tomu určite dám šancu. Ale neprestal a sú to už roky.

majlo1234
17. sep 2023

Mam dlhodobo podobnu situaciu s jednym mojim znamym, volakedy davno sme spolu raz spali, par krat sme spolu boli na rande, ale ziaden vztah z toho nebol roky, nakolko on robil vtedy v zahranici a k nemal sa k nijakemu kroku(nakoniec vlastne ani ja nie).
Doteraz ma vola na kavu, aj ked uz roky vie, ze som zadana, posledne roky ma stretol aj s dietatom a stale ho to neomrzelo. Volakedy mi ho bolo luto, ked sme mali s muzom krizu, aj som si predstavovala, ze mozme byt spolu s tymto😂 postupom casu mi doslo, ze on to proste len tak skusa, nemal stastie v laske a urcite nie som jedina. Uz mi to luto nie je, zakazdym odmietnem pozvanie a tam to hasne