Spomienkový predmet na zosnulého

a_adamcova
29. apr 2024

Ahojte, minulý týždeň mi zomrel ocko. A chcela by som si zaobstarať nejaký spomienkový predmet na neho. :(
Napadol ma nejaký šperk, ale bohužiaľ otlačok prsta už neprichádza do úvahy, a popol nechcem použiť. Napadá vás prosím niečo? Chcela by som niečo, čo by som mala stále so sebou, okrem môjho srdiečka - tam je, aj zostane stále.

guudy
29. apr 2024

Uprimnu sustrast.
Nie je to sice drobnost na nosenie so sebou, ale videla som, ze si ludia davaju usit plysove zvieratko z oblubeneho oblecenia zosnuleho. Napr v tvare macka. Pride mi to velmi fajn, da sa objimat podla potreby.

a_adamcova
autor
29. apr 2024

@guudy Ďakujem, skúsim popozerať.

tomasisa
29. apr 2024

@a_adamcova Ahoj...ja mam srdce z popola,mojho snubenca ,neviem akou technologiou sa to robi,ale je to krasne.

janinah
29. apr 2024

Veď to môže byť vec.ktorej sa oň denne dotýkal....ja mám tak po otcovi kreslá a po mamke jej náušnice aktuálne v ušiach.

h2
29. apr 2024

@a_adamcova Úprimnú sústrasť.
Myslím, že lepšie, než obstarať si niečo nové, čo nemá s tvojím otcom žiadnu spojitosť, je použiť niečo, čo mu naozaj patrilo. Obľúbená šálka na kávu, napríklad. Alebo ak to chceš mať stále so sebou, tak gombík z jeho košele, alebo nejaká drobnosť, ktorú používal. Ak si chceš nechať niečo vyrobiť, tak s jeho fotkou, napríklad prívesok na kľúče...

kanja24
29. apr 2024

Ja som si tak nechala po bratovi prsteň. Najprv som ho nosila na retiazke na krku a teraz ho nosím v náramku. Ako nosila by som ho aj na prste, ale je mi príliš veľký a zmenšovať som ho nechcela dať.

tibor79
29. apr 2024

@a_adamcova prepáč, úprimnú sústrasť. Ale ten "predmet" sa nedá určiť inými ľuďmi na soc.sietach. To, čo je tebe blízke, iní nemusia vôbec pochopiť, a je to v poriadku. Môže ísť o úplnú absurditu pre iných a pre teba srdcová záležitosť. To sa neda takto pýtať verejne. To je otázka výlučne osobná. Ja mám napr.cimbalove paličky. Sú mi ukradnuté nazory druhých, podstatné je to, čo zdieľam v srdci a spomienkach ja. Každý má iný" impulz", to, čo milovaneho človeka najviac pripomína. Ludia sa upäli na názory druhých, velká to chyba☹️. Každý je jedinečný, aj nebohý, aj trúchliaci.

kp7333
29. apr 2024

Najlepsia pamiatka na moju mamu je zosit s receptami, ktore si dlhe roky zapisovala. Urcite aj ty najdes nieco take osobne po otcovi.

bloger
29. apr 2024

@a_adamcova Príjmi moju úprimnú sústrasť. Máš nejakú jeho fotku doma? Dala by sa využiť napríklad na kľúčenku. Prípadne vedia urobiť puzzle podľa fotky.

muchotrafka298
29. apr 2024

Skoda, ze nemas ten otlacok prsta, dali by sa zaujimave veci spravit. Tomas Striz /Topa Touch/ robi krasne veci. Ja mam privesok s odtlackom prsta mojej mamy, ale odtlacok brali hned v pohrebnej sluzbe.

Pozri si jeho stranky, mozno Ta nieco zaujme, nejaky spomienkovy predmet.

https://www.topatouch.sk/

https://www.spomienkovepredmety.sk/

danuso06
29. apr 2024

@a_adamcova Tomi TOPA na FB také vyraba

stanislavatanya
30. apr 2024

@a_adamcova v prvom rade úprimnú sústrasť. Vyrábam šperky zo striebra a zlata. Kľudne s a ozvi. Moja práca www.tanya-handmade.sk

a_adamcova
autor
30. apr 2024

@muchotrafka298 áno toto ma napadlo, toto by som chcela, ale vtedy som na to vôbec nemyslela. Prišlo to nečakane, a nebola som úplne ok :(

muchotrafka298
30. apr 2024

@a_adamcova to uplne chapem, v takejto smutnej a tazkej situacii je kazdy z nas mimo.

cucica
30. apr 2024

Mne tiez zomrel ocino a pamatam si, ze som tiez bola v soku, ze som prisla domov vecer a nevedela som pochopit, ze tu nie je a nedycha ten isty vzduch ako my. Zobrala som album a nasla snad najstarsiu spolocnu fotku, kde ma drzal ako babatko a lahla si s nou spat. A odvtedy sa mi nejak ukotvilo, ze to je ten ukludnujuci predmet.
Moze to byt hocico, co ti je blizke, minca z jeho penazenky, saty, oblubeny predmet.
Uprimnu sustrast.

bylinka25
1. máj 2024

Úprimnú sústrasť, viem ako sa cítiš.
Ja som polosirota už 24 rokov. Mala som 25 rokov, keď mi zomrel otec, ale ostalo po ňom prázdno.
Ešte pred smrťou mi dal kľúčik od vozíka, na ktorom jazdil na železnici, na ktorom sa vozili balíky k vlaku.
Mám ho v peňaženke, aspoň takto je so mnou.
Tiež nosím fotku môjho brata, ktorý tragicky zahynul, keď mal 17.