Nová vláda zvyšuje poplatky na úradoch od apríla 2024

chodec15
13. dec 2023

https://www.startitup.sk/cestovny-pas-si-vybav-...
https://www.techbyte.sk/2023/12/vydanie-pasu-15...
Poplatky (900poplatkov) na uradoch a za doklady vzrastu o 50%.
Pas do 30 dní: 50 € (predtým 33 €)
Pas do 10 dní: 100 € (predtým 66 €)
Pas do 2 dní: 150 € (predtým 99 €)
Utekajte vybavovat a cestou podakujte Ficovi.

zmrzlinka2021
13. dec 2023

@chodec15

Nie, toto nie je chyba Fica.

Toto je chyba ludí, ktorí volili strany ako smer, sns, pellegriniho a pod.
Im sa treba podakovat. Zas sa dali odrbat.

Celú túto grécku cestu si najviac odskáču tí najbiednejší:
- dôchodcovia
- invalidi
- rodiny s mizernými prijímami...

... a to "šovka" len začína 😉

Takze nie Fico - ale tento národ.

Nechceme odborníkov, expertov, logické a racionálne rozhodnutia... - tak musíme si to "vyzrat"

1ryba
13. dec 2023

@chodec15 všetko zdraželo. Beriem to tak, že keď mám na dovolenku či cestovanie, mám aj na pas. Veď ho mám na 10 rokov, tak to je smiešna suma na tú dobu. A ten kto robí za hranicami, tiež asi nerobí za minimálku. Toto by prišlo bez ohľadu na vládu. Dražie všetko, neviem o ničom čo by zlacnelo na úroveň pred napr. spred 5 rokov. Veď aj platy a kadejaké príspevky sa zvyšujú. A netreba zabúdať napr.na Matovičove atomofky ako očkovacia lotéria a pod...každá jedná vláda zdražie niečo. Ešte žiadna nič nezlacnela. Netreba za všetkým hľadať Fica. Veď žijem, robím, fungujem. Či tam je Jožo, Fero...

glorikarebeka
13. dec 2023

Nie som Smeráčka,ale vy si fakt myslíte, že by sa po Novej vláde zlacnovalo alebo prestalo kradnúť

glorikarebeka
13. dec 2023

@1ryba perfektne napísané

simca06022011
13. dec 2023

vies ze tieto poplatky ma trapia najmenej? nieco co vacsina ludi ani nemusi hradit,alebo su to jednorazove pripadne raz za par rokov vydavky.. absolutne ma to netrapi.
Kolko ludi ide kazdy rok na urady xy krat a plati poplatky? no zdaleka nie kazdy.. invalidi, dochodcovia urcite nie..

muskazlata90
13. dec 2023

Naše financie sú v nezávideniahodnej situácii a každá vlada by musela šetriť aj zvyšovať dane. Zas to zvýšenie nie je enormné, pas potrebuje človek, ktorý cestuje do zahraničia. Ako 4-clenna rodina je zvýšenie 4*17 eur , č ak by deti hradili plnú sumu pasu 68 eur. Ak mám 3-4 tisíc eur na dovolenku (keďže pas potrebujem iba mimo EU), tak preboha tých 70 eur navyše ma nezruinuje. A je to na 10 rokov. Ale asi by bolo lepšie, aby sa znížil rodičovský prispevok na 2 roky a znížil daňový bonus na polovicu, ako navrhovala Odorova vláda.

chodec15
autor
13. dec 2023

@simca06022011 Treba si lepsie precitat. 🙂 Hore ide 900 poplatkov na uradoch. Nielen doklady, ktore sa vybavuju raz za 10 rokov. 🙂 Vybavis pas, vodicsky, chces vypis z registra trestov, vypis z katastra, poplatok za kaster, prihlasenie auta, kontrola originality, prehlasenie auta, hore pojdu dialnicne, urcite aj STK,... Potom si to spocitajte, kolko vas to vsetko navyse vyjde za rok ...

martinka13
13. dec 2023

Nuž voliči, čo si nevidia na koniec nosa nám pripravili štát blahobytu. Do pravého vrecka dajú 10 eur a z ľavého výberu 100. To ale ich voliči nevidia. Úbohé budúce generácie. Tie ale súčasných dôchodcov už nezaujímajú.

zmrzlinka2021
13. dec 2023

@martinka13

Mnoho ludi si neuvedomuje, že každá dávka, každá chujovina, kazdý vianocný dôchodok sa musi z nekaede zaplatit a zaplatia to občania tejto krajiny. To nie je len o vyššie uvádzaných poplatkov, výdavky sa zosekajú obciam/mestám/VUC, roznym organizáciam a zrazu sa ludia budú cudovať, ako všetko išlo enormne hore.

Uz sme ratingom isli dole, čo je aj zlý signál pre investorov.

Ekonomika by mala byť povinným predmetom už od základnej škol.

madeincssr
13. dec 2023

No zlé na tom je, že nikdy sa nejde cestou úspor na výdavkovej strane (racionalizáciou po diskusii odborníkov), ale len a len zvyšovaním príjmov - a to nie podporou podnikania (znižovaním prekážok a byrokracie, noriem na úplne všetko), ale ďalším [skrytým] zdaňovaním a poplatkami. Potom sa nečudujme, že nás vo všetkom zožerú trebárs Poliaci a vo väčšom meradle Európu zožerie Čína, US...
Rozmýšľame iba čo nám prinesie body vo voľbách, lebo tento národ na to skáče. Všimli ste si niekedy prekvapivé výsledky švajčiarskych referend?

chodec15
autor
13. dec 2023

@zmrzlinka2021 Menej gramotnym treba vysvetlit, co je to znizenie ratingu po nastupe Fica k moci. Ze uroky, za ktore si bude Slovensko poziciavat, budu vyssie, ako maju ine zdravsie ekonomiky v EU. Staty funguju tak, ze starsie pozicky splatia vydanim novych a na novych uz budu vyssie uroky. A vyssie uroky zaplatene za statne obligacie znamena vyssie dane, vyssie poplatky a menej penazi na sluzby obcanom. Za chvilu tu ficovolicky budu plakat, ako je to mozne, ze je vsetko tak drahe, potraviny,... a kazdy den tu bude nie jedna, ale 5 vyziev ludom.

monikkatt
13. dec 2023

@chodec15 jasne lebo ina vlada by urcite vsetko zlacnovala 🤦‍♀️
Minula vlada nas zadlzila tak ako nikto, sme v srackach po usi ale setrit ani bohovi.. odkial maju zobrat tie prachy? Zas si pozicat?
A kolko krat potrebujes odpis z registra? Kolkokrat prepisujes auto za rok? Kolko krat chodis na kataster??
Toto je to najmenej tieto poplatky..

chodec15
autor
13. dec 2023

@monikkatt ani na postu nechodis? 🙂Si potom stastny clovek, co nikdy nic nepotrebuje vybavovat.
https://www1.pluska.sk/regiony/slovenska-posta-...

1ryba
13. dec 2023

@chodec15 neviem, prečo nás tu nazývaš menej gramotnými. Mne je dobre za každej vlády ja rozdiel nepociťujem. Obaja pracujeme, neflákame sa. Namiesto vyplakávania na vlády, robíme radšej niečo pre svoju rodinu. Priebežné sa vzdelávam, aby som si zvýsila príjem.Neviem prečo by mal kazdý slovák plakať ako je zle. Keď reálne mi je dobre.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
13. dec 2023

@chodec15 jasne, lebo vsetkyyyy tie poplatky platis kazdy rok a hromadne vsetci ludia.. nic co si vypisalo som posledne dva roky neplatila.. minimlane, niektore este aj dlhsie.
Prestan dramatizovat 🙂 ja teda nie som fico volic vobec, musim to zvyraznit, ale neprezivam toto. Minule coool zostavenie nam v dobe covidu 100% zdivhlo dan z nehnutelnosti.. potom este raz znovu .. vies co to je v realite? 2500 -- 5000 --- 6000EUR. Kazdy jeden rok. To je likvidacne zvysovanie nakladov. Nie par eur na dokladiky.
S potravinami maju doklady spolocne asi tolko, ze jedine, ak si vystavovanie dokladov zacnem davat do nakladov, tak zvysim ceny... ceny ktore ludom zdrazuju zivot sa zvysuju z inych dovodov (prave spominana dan napriklad, energie... ). urcite pre firmu kde auta nie su na ozdobu ale zarabaju je naklad na STK strasna polozka :D
Tiez si myslim, ze by mali ist na rozpocet inak, napr menej minat, zrusit urady, predat nehnutelnosti a v neposlednom rade nerozdavat... a nie dvihat ceny za sluzby. Ale od nasej vlady podporu ekonomiky, podnikania cakat nemozeme.. je proste socialna.
A myslim, ze som dostatocne gramotna.. nebudem rumadzgat nad drobnymi tu, ked inde sa zdrazuje o mnoho viac.. Ak niekto nema na auto, nech ho nema. Ak nema na cestovanie, tak nepotrebuje pas atd...

monikkatt
13. dec 2023

@chodec15 nepamatam sa kedy som bola naposledy na poste 🤔😃
Mna viac sere ze musim splacat hypoteku tym ktori si ju nachabrali a teraz natahaju paprce aby im stat doplacal.. to co uz je za p*covinu? Toto ma serie viac ako jednorazove poplatky

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
13. dec 2023

@monikkatt
Tu nejde o zlacnovanie, tu ide o úkony vlady, ktoré vedú v náraste zadlzenosti tejto krajiny, v náraste inflácie (umelej - sposobenej nerozváznymi a vedomímy krokmi vlády) a v neposlednom rade v potrestaní tých najzranitelnejších.

Celá Eúrópa zije královsky (myslím pravdaze státy EU) a realita je taka, ze všetci do určitej miery schudobnieme (prirodzene výkyvy v ekonomike, vplyv vojen, pandemie, roznych katastrof, atd), a proste beriem to uplne prirodzene, proste klasicky ekonomicky cyklus. Ale to, čo robí táto vláda, pre obyvajtelov tejto krajiny túto situáciu rapídne zhorší a najviac so to odserú práve voliči týchto vládnych strán.

Vláda by nemala robiť POPULARNE rozhodnutia, ale mala by robiť racionalne rozhodnutia vedúce k silnej a konkurencie schopnej ekonomiky.

chodec15
autor
13. dec 2023

@1ryba "neviem, prečo nás tu nazývaš menej gramotnými." ja som ta tak nenazval, bozechran, sama si sa prihlasila. 🙂 Trafena hus, pardon ryba ....

1ryba
13. dec 2023

@chodec15 🫣

simca06022011
13. dec 2023

@jj298 bola som vybavovat pas, bola tam taka plnka, ze ziadna zena tam nesedela len tak. vsetky pracovali, tri som ani nevidela, kedze tie bunky su dost v BB oddelene... za to take obecne, mestske urady su plne ludi, ktori posedavaju kavickuju, klebetia.. iste urady, su take, ze pomaly v papuckach tam chodia a ked pride obcan, tak su prekvapene ze co vobec ich otravuje niekto :D cize su aj take aj onake pripady, v kazdom pripade, ti na dokladoch toho maju dost..

1ryba
13. dec 2023

@chodec15 ťa vytáča, že sa mám dobre? Veď rob aj ty niečo, aby si sa aj ty mal dobre. Namiesto vyplakávania.

simca06022011
13. dec 2023

@monikkatt PRESNE!!! na co si beru uvery, ked na to nemaju???? preco im na to mame prispievat... preco niekomu ano a niekomu nie? nech ich podporuju banky, ktore im s nizkymi prijmami veselo dali uvery, nech zachranjuju rodiny, ktore im " rucili"... ludia sa niky nenaucia hospodarit, na slovensku len ruky natahovat... dajte, pomozte, neda sa... ci niektore firmy, ci obcania...

chodec15
autor
13. dec 2023

@1ryba Mne je jedno, ako sa mas. Ludia, co sa maju dobre, si nemaju, co hubu otvarat, ked platia vysoke dane a odvody a vlada ich rozkrada a rozhadzuje? Maju poslusne platit coraz vyssie dane a vyssie odvody, vyssie poplatky a dostavat od statu za to co platia, coraz menej, ci az nic?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasa1310
13. dec 2023

@chodec15 ako často chodíš vybavovať tieto veci? Pas v EU nepotrebuješ. Mimo EU áno, a to ti už môže byt jedno. Registrácia auta? No daj kedy si bol naposledy auto registrovať…
@jj298 odporúčam sa tam ísť pozrieť častejšie. Roboty majú veľa. Nevybavujú len pasy. Teraz sa rušia ružové vodičáky, tak si len môžeš tipnúť aký nával tam je

maranco
13. dec 2023

všetky 0.50 centovky boli zrušené
Strata/odcudzenie občianskeho z 16.50€ na 25.00€
Vydanie občianskeho preukazu z 4.50€ na 7.00€
Vydanie vodičského preukazu z 6.50€ na 10.00€
Podanie žaloby alebo návrhu na súd z 16.50€ na 25.00€

simca06022011
13. dec 2023

@jj298 napr preto, ze nevedia tolko cestovat. A dalsia vec, ja nevidim dovod aby som to robila, ani k lekarom nechodim cez pol slovenska..

irusa
13. dec 2023

každý rok idú poplatky hore a ceny sa zvyšujú..nie len za vlády Fica... prečo si sa nesťažoval za vlády Matoviča, keď maslo zdraželo z 1,20 na skoro 3,50 a chlieb z 0,99 centov na skoro 2,50e..to kupujeme denné a ten pas idem vybaviť raz za 10 rokov