Má význam hľadať si kamarátky?

niky6
3. máj 2022

Ahojte, v poslednej dobe premýšľam nad tým že ja nemám žiadnu kamarátku,všetky boli len dočasné. Mám dve, jedna žije v Anglicku a druha mimo mojho domova. 2 roky som mala najlepšiu kamošku teda myslela som si to až kym som neotehotnela a neporodila od vtedy žiadny kontakt, každý deň na to myslím a je mi to ľúto. Len neviem prečo sa niektoré kamošky otočia chrbtom, veď mať dieťa nie je choroba. Takže nemám nikoho s kým by som sa vedela o všetkom porozprávať, ist na vínko, kávu. Ma silu kamarátky sa nedá hľadať, musia do života prísť nečakane vtedy je to najlepšie. Máte to tak aj vy?

lulupulu
3. máj 2022

Tiež to mam tak, hoci aj moja naj kamarátka porodila rok po mne, lenže sa odsťahovala o 5km ďalej tak už sú jej kamarátky tie co bývajú pri nej. Na mňa si spomenie fakt raz za čas..

rachel978
3. máj 2022

@niky6 skus tej kamoske zavolat, mozno sa len nieco stalo.
Ja po porode syna som tiez to tak mala, odmlcali sme sa aj mojou vinou, ale po rokoch sme opat v pravidelnom kontakte.
Mojou vinou bolo ze vzdy som cakala kym sa oslovia, ja ani neviem prečo, uz som starsia tak uz to mam inak nastavene v zivote. Viem ze ich potrebujem a tak k tomu pristupujem.

evica17
3. máj 2022

No ja tiez akosi nehladam.kamaratky uz. Mala som, ale to eate ked sme studovali, ci uz na skole alebo potom v meste kde som byvala. Zo skoly sa nestretavama, nepiseme, neriesime. Kazdy byvame inde. A z mlafosti sli studovat inde, a ziju taky iny zivot uz, ja deti a oni nie. Takze.je to uz take ze sa prirodzene kazdy stretava s inymi ludmi. Bolo mi.to luto, a aj dakedy rozmyslam ze som sama, ale zas nasilu si hladat kamosku napr na ihrisku s dietatom, no nemam na to chut a ani povahu.

evica17
3. máj 2022

@rachel978 inak ja som sa aj snazila sa kontaktovat na nich, ci cez fb, alebo volat a daktore ani neodpisali, iba po mesiaci ze nemali cas napr, a s daktortmi som sa aj dohodla na stretnuti a oni to zrusili, a uz sa neozvali.

rachel978
3. máj 2022

@evica17 tak to nema vyznam silit, asi si treba povedať ze si preto urobila co sa dalo, zmierit sa s tým a ist dalej.

Napriklad 1 moja naj kamoska ked som ju videla prvykrat, ja taka povrchna som bola, sa mi nepacila vyzorovo na prvy dojem vobec, ale po case sa z nej vyklula taka super zena, ze by som ju ako kamosku nedala ani za svet. Ju som stretla vo svojej prvej praci.
Co ma prist príde aj tam kde necakas.

peter0123
3. máj 2022

Na silu to nejde...keď človek nečaká, tak zrazu to príde.
Ja som mala naj kamošku svoju sestericu, Sedeli sme v škole vedľa seba, aj po škole sme všetko robili spolu. Žiaľ ona doma nenašla dobrú prácu tak šla do zahraničia. Ani sme neplánovali a otehotneli sme s dvojtýždňový rozdielom. Ona žila v manželom v Rakúsku, ja stále v rodnej obci aj tak sme boli v stále kontakte cez Skype. Bohužiaľ ona prišla o bábätko a ja som porodila zdravé dieťa. Vtedy nastal zlom, nejaký čas mala depku, rozviedla sa a keď prišla domov tak sa tvárila že ma nevidí ako kočíkujem. Niekoľko krát som ju snažia kontaktovať , na FB mi ani priateľstvo nepotvrdila a to ma polku našej ulice medzi priateľmi. Po čase ma to prestalo baviť. Popri kočíkov ani som si našla novú kamarátku.

marca12
3. máj 2022

@niky6 tebe sa zmenil zivot,vsetko sa toci okolo dietata a kamoska ma ine zaujmy. Tiez to mam tak s niektorymi kamoskami,ked otehotneli,nejako sme sa odcudzili,oni riesili deti a uprimne,o com sa ma bezdetna rozpravat,ked ta druha toci len o detoch. Nejako sme nevedeli uz najst spolocnu rec a tak isli vztahy do stratena. Skus sa jej ozvat,ci nevybehnete niekam a uvidis,ci najdete spolocnu rec a obnovite vztah aspon do takej miery,ze budes mat s kym vybehnut do kina,na kavu a podobne

kittykat22
3. máj 2022

@niky6 mala som to rovnako a bolo mi smutno. Zacala som intenzivne komunikovat s ludmi kade tade a kamaratky som si nasla. Teraz som otvorena priatelstvam, moc to neriesim a teda mam ich dost. Musela som sa naucit netlacit na doveru, nechat veciam volny priebeh, byt viac otvorena - pretoze priatelstva so zenami nikdy neboli moja silna stranka. Ale ide to ... A mozem ti napisat, ze ak sa to podarilo mne - ktora nikdy ziadnu kamaratku nemala do 30.ky - len chlapov, tak sa to musi poradit aj tebe, ked budes chciet 🙂 lebo ja som si prisla beznadejna, a ako citas - tak to nakoniec nebolo take hrozne 😀

evica17
3. máj 2022

@rachel978 uz som sa zmierila. Nebudem im vypisovat a vyvolavat , ked oni nemaju chut. Som im povedala, po druhom zrusenom stretnuti, sprave, ze ked budu mat cas nech sa ozvu, stretneme sa , popiseme, zavolame. Tak cakam

simonkaa27
4. máj 2022

asi nejako extra netreba hladat, si tak myslim, lebo presne jednej sa narodi dieta, dalsia sa odstahuje, takze skor pokial je to take prirodzene ked na nejaku zienku natrafis a sadnete si 🙂