Čo robiť s upchatým sprchovým kútom a vaňou v kúpeľni?

23. aug 2020

Dobry den.
Potrebovala by som pomoc lebo neviem co mam robit. V kupelni sa mi upchala naraz vana a sprchovy kut. Stalo sa mi to prvykrat. Sypala som tam uz gulicky na precistenie, skusala som aj sodu. Absolutne nic. Vedel by mi niekto poradit co mam robit? Ked si sama nepomozem co potom? Dakujem.

kittykat22
23. aug 2020

skus zvon na wc. Pumpuj dookola hore dole tlak, mohlo by to pomoct.

autor
23. aug 2020

@kittykat22 skúsim aj to, ďakujem

vikusjk
23. aug 2020

Sifo granulovane nasypat aj do vane, aj do sprchoveho kuta, zaliat vriacou vodou (pozor, syci to), ak nemas granulovane, je aj v gelovej forme, ten sa nezalieva vodou. Alebo ten zvon, aj to zvykne pomoct. Zrejme sa vam tam nahromadili nejake necistoty a upchali to. Ak to za svet nepojde, treba volat odbornikov, asi by vam to prekrtkovali, neviem, s tym nemam osobnu skusenost.

autor
23. aug 2020

@vikusjk dakujem davala som aj sifo aj v gelovej forme a nic

saskia_98
23. aug 2020

Teraz zvon ale ja raz za cas aj precistujem odtoky v kupelniach s tym granulovanym sifom..

sissy27
23. aug 2020

A ako si to urobila s tými “guličkami” ? Ak podľa návodu “jeden vrchnáčik a zaliať studenou vodou” tak to nefunguje. Treba aspoň 1/4 balenia a zaliať vriacou vodou, po chvíli zopakovať ak treba.

petka1982
23. aug 2020

Nám vždy pomôže toto.

autor
23. aug 2020

@sissy27 polovicu fľaše a o hodinu ďalšiu polovicu.

autor
23. aug 2020

@petka1982 dakujem, kde to kupim?

nikiki29
23. aug 2020

A zaliala si to Sifo vriacou vodou z kanvice? Nepadlo ti niečo do odtoku? Zvon nepomohol?

autor
23. aug 2020

@nikiki29 nepomohol ani zvon ani sifo :( áno zaliate to bolo vriacou vodou

nikiki29
23. aug 2020

Tak to už nepomôžem 😞 už len skúsiť háčik ak je niekde pri vrchu niečo zapadnuté...
Inak mne sa raz stalo, že som dala príliš veľa Sifa a ono to strašne vyšumelo, no a časť stvrdla v “kolene” v odpade pod drezom. Keby to neviem rozmontovať, neviem ako to uvoľním 😳 musela sommto vyškriabať, bolo to ako kameň

autor
23. aug 2020

@nikiki29 ďakujem ti veľmi. Fuu, snad nestvrdlo aj mne.

h2
23. aug 2020

Z vlastnej skúsenosti Ti veľmi odporúčam toto, videla som dávnejšie podobné video, tak som hľadala a našla som podobné: https://www.topky.sk/cl/13/1908643/VIDEO-Zena-v...

autor
23. aug 2020

@h2 ďakujem. Pozriem doma, či máme ani neviem ako sa to volá...
Ale super nápad.

h2
23. aug 2020

Je to viazač káblov, už som aj rozmýšľala, čo by sa dalo použiť namiesto neho, ak nemáš. Ja som to vyskúšala a odvtedy ho mám stále v kúpeľni, funguje to super. A žiadna chémia nie je potrebná.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreatytler
24. aug 2020

My pouzivame taku umelohmotnu hadicku co ma vyrastky. Zasunie sa to do odtoku, pokruti a pri vytahovani sa vlasy zachytia na tych vyrastkoch. Po anglicky Drain Snake... volny preklad Odtkovy had. urcite nieco take je aj v Baumaxe.

andreatytler
24. aug 2020

Ale tiez pouzivame toto. Drain catcher. Mame to v odtoku. Vlasy sa postupne prichytavaju na tu retiazku s vyrastkami co je v odtoku a teda nejdu dalej do odtoku. Po par mesiacoch vytiahneme aj so vsetkymi vlasmi a vyhodime.

ibrunova
24. aug 2020

Kúp hydroxid sodný

3petka
24. aug 2020

Kúp originál hydroxidsodny v granulkach. Nasypať a zaliat vriacou vodou. Ostatne prípravky sú na prd. Mne toto vždy pomoze

stary_ujco
24. aug 2020

Ak sa naraz upchala vaňa aj sprchac, tak je problém niekde ďalej ako v sifone. Sifo a všetky čističe odtokov su hydroxid sodný. Skúšať 40 rôznych prípravkov nema zmysel, všetky majú rovnaké zloženie. A v tomto pripade navyše nepomôžu, reakcia je okamžitá, chémia sa nestihne dostať hlbšie do potrubia kde je zjavne problém. Zvon taktiež nepomáha, lebo podtlak ide von cez druhý sifón. Ako poradili, kúpiť krtka za 5 eur a skúsiť si pomôcť svojpomocne. Ale krtkovat rovno do odpadoveho potrubia, teda odpojiť sifon a tak. Ak si nevieš rady, tak zavolať vodára, alebo si vygugli krtkovanie. Prídu, vyriesia, odídu...

lucilaines
24. aug 2020

Ja si myslim ako tu uz jedna baba pisala, ze ti tak to sifo strvrdlo. Nam sa to stalo v kuchyni, tiez som to nevedela vycistit, tak som tam nasypala toho vela. Nakoniec sme museli volat len krtkovaciu sluzbu, aby to prerazili a kazali mi granulovane sifo viac nepouzivat, lebo ze toto sa casto stava.

oliolijanka
24. aug 2020

Byvas v dome alebo v byte?

simca06022011
24. aug 2020

No neviem aky mas odpad... ale zvykne mat odtok v sebe taku gulicku plastovu (hlavne tie nove) v sprchach a v umyvadle som tiez mala taku somarinuumelu.. a ked som tam suchla kyselinu na odpchatie, tak sa to "stiahlo, roztopilo" alebo ako to nazvat a musela som to vyhodit... cize treba sa aj podla toho zariadit. Neliat tieto veci ked si nie ste isty. Detto babka mala stare potrubie, kto vie kedy cistene, naliali sme je to a mohli sme kompletne menit sifon v kuchyni.
Nuz ale... ak ti to nejde kyselinou, stura facile je spickova, tym ze je to tekuta kyselina dostane sa daleko, tak ti ostane len krtkovaciu firmu zavolat. Nema ale zymsel robit pokusy.. Lebo ak tam nieco je zaseknute dalej, ty to vemi nemas ako z tade dostat. A neodporucam sypat zbytocne vela sifa a podobnych veci, radsej na viac krat menej. A vzdy to riadne preplachnut. Ak VOBEC neodteka, tak to prave moze byt aj dost nebezpecne..

autor
24. aug 2020

Baby. Ďakujem každej jednej z vas. Ste super ako mi každá radíte 🙂 dnes som to opravila.

h2
24. aug 2020

To je super. A ako sa Ti to teda podarilo?

autor
24. aug 2020

@h2 uplne zufala z posledných síl som si ráno povedala, že este to skúsim so zvonom. Robila som to kým som nevladala a na poslednú chvíľu to zacalo odtekať. Ešte som si povedala, ze keby nic, tak zavolám službu....

anka246
25. aug 2020

Násyp sódu bicarbonu do odtoku a zalej octom. Hydroxid sodný môže poškodiť, vyžrať vaničku.