Vaňa verzus sprchový kút

21. apr 2024

Ahojte, ideme rekonštruovať kúpeľňu a zvažujeme, či je lepšie dať vaňu alebo sprchový kút... Napadajú vás výhody/nevýhody, podľa čoho by ste sa rozhodovali? Ďakujem

77daniela77
21. apr 2024

Ja mam rada vanu,sediet v nej a relaxovat.

ns994
21. apr 2024

Ahoj za mna vana. Vo vani si vies aj kupel spravit aj osprchovat.. kut je na sprchovanie ..teraz mame kut aj s takymi dvierkami a teda aj na udrzbu je to za mna narocnejsie

really8
21. apr 2024

Mas deti? Vanu. Kupes sa? Vanu. Inak kut.

monillia
21. apr 2024

Ty musíš vedieť ako často využívať vaňu tak,že ju napustite. My máme oboje, priestor to dovolil ale sprchac sa využíva na 90%

mandzula
21. apr 2024

Z hladiska udrzby za mna jednoznacne vana.

gladys_07
21. apr 2024

Ak mas nad 50 (a vacsie deti) dala by som uz len kut. Teda za predpokladu ze vana nie je pre teba nevyhnutny relax, ale to by si sa asi nepytala. Do tej vane sa ti skor ci neskor bud tazko vchadzat a vychadzat.

Daj dake specifika: vek, deti, preferencie clenov rodiny, ako casto vyuzivate vanu na kupel dnes…

domka222
21. apr 2024

Kvôli deťom vaňu. Inak ja sama by som si dala len sprcháč

janka1011
21. apr 2024

Tak ideálny stav je mať oboje a vyberať si podľa potreby alebo nálady. Ale chápem, že nie každému sa to dá.

amelie2017
21. apr 2024

Ak sprchovy, tak murovany, nie tie typicke trojuholnikove s akoby plastovou vanickou. To je strach a hroza..
My mame aj aj..sice sa nekupem, ze si napustim vanu na hodinu, to len deckam raz za ryzden, ale ak si zmyvam vlasy, mam radsej vanu. Na kazdodennu sprchu preferujem kut..

fadama
21. apr 2024

My sme mali vaňu a dali sme len kút ( žiadna vanička)
Je to úžasné, vaňu nikdy viac.

madeincssr
21. apr 2024

Spomen si, ked ste boli ubytovani na dovolenkach, v hoteloch/penzionoch, kde bol len kut. Chybala ti vana? Ak (aspon obcas) relaxujes/te v teplom kupeli, umyvas/te si vlasy, alebo mate deti, alebo obcas vo vani nieco umyvas, peries, moze ti chybat. Inak hlasujem za kut (aj v nom sa da co-to poumyvat).

jaskolka
21. apr 2024

Máme dve malé deti a chcela som sprchový kút. Ja som nikdy nebola typ na ležanie vo vani, nevidím v tom nijaký relax, nechápala som trebárs otázky ze "môžem si dat v tehotenstve vanu, ako relax?"
Kvôli deťom vanu? Načo? Aj tak by som ich tam nedávala sedieť a čvachtat sa,trafilo by ma tam pri nich sedieť a samých by som ich tam nenechala. Normálne ich osorchujem, u svokry sme mali vanu aj kút, nikdy sa nepoužívala.
Nevidím nijaké prednosti vane, za mňa sprchovací kút je Topka

cyberk
21. apr 2024

My mame aj vanu aj sprchovy, a teda ja ten sprchovy neznasam :D otrasne sa cisti. Keby je na mne tak pri najblizsej rekonstrukcii ho dam prec 😅 Vo vani zrelaxujem a hlavne sa tam lahsie holi. Dcerka miluje vodu, takze tam vie byt dost dlho a hrat sa 🙂

klarissa25
21. apr 2024

Mali sme mať ak vanu aj kút.. nakoniec sme sa rozhodli pre kút. Vaňa by bola využívaná minimálne....keď bude chýbať bude vírivka 🤣

evkamotka
21. apr 2024

My sme sa rozhodli pri rekonštrukcii pre vanu a velmi nam chyba kut. Vsetci sa sprchujeme, aj nasi skolkari. S muzom by sme sa vedeli sprchovat spolu, vo vani sa neda

joesvk
21. apr 2024

My máme malú vanu.Dĺžka len 1,2 metra,lebo väčšia by sa nám nezmestila.Pre mňa ideálny stav. Netreba toľko vody, dá sa mne a deťom okúpať. Muž kúpeľ tak nevyhľadáva. Nemenila by som.

bytc20
21. apr 2024

My mame aj aj a vanu vobec nevyuzivame. Maximalne, ked potrebujem vycistit nieco vacsie (par krat do roka). Sprchu mame velku kamennu, ziadny plastovy kut. Syn ma teraz 11 a od malicka sa chodi sprchovat. On vobec do vane ani nechce ist. Takze kebyze si mam vybrat len jedno, tak vyberam sprchu. Ale jedine v kvalitnom prevedeni, velku.

zuzinka888
21. apr 2024

Mame dve kupelky. Jedna vana s virivkou druha sprcha. Vanu vyuzivaju len deti. Za 12 rokov som sa v nej kupala presne 2x. Zato v sprche som 2x denne. Tu sa musis zariadit tak co preferujete vy. Darmo ti tu vsetci napisu ze vanu ked ju nemusis.

x_mery_x
21. apr 2024

My mame tiez vanu aj sprchac a tak isto ho neznasam cistit, je to utrpenie :D radsej by som stokrat umyvala vanu

ivangeline
21. apr 2024

Ja som za sprchu. ;)

didush27
21. apr 2024

My sme mali vaňu a po rekonštrukcii sme ju vymenili za otvorený veľký sprchový kút, bez vaničky..
Je to super, nám vaňa nechýba, aj deti sa radšej sprchujú

lelelienka
21. apr 2024

U mna jednoznacne vana aj ked sa v nej takmer vylucne sprchujem, ale je super pre kupanie deti, lepsie sa cisti, da sa v nej dobre napustat voda do nadob na upratovanie a pripadne prat velke veci. Sprchac som uplne neznasala kvoli extremne nepraktickemu cisteniu a neda sa v nom spravit “wellnes” aj ked mozno raz za rok

deti95060810
21. apr 2024

vaňa..

timilv
21. apr 2024

@autorka my máme aj vaňu aj sprchový kút. Vo vani som za 6 rokov čo tu bývame bola .max 5x. Ja to nemám rada, do vane idem len keď som chorá alebo strašne unavená a muž tak isto 😂 keby nemáme deti, vaňa je pre nás zbytočná

galganka
21. apr 2024

Vo vani sa isprchuješ, v sprche sa neokúpeš. Ja som vaňová. Ta dva roky v dome som v sprche bola asi 3 krát a to ich máme dve.

h2
21. apr 2024

Vaňu som nemala napustenú, ani nepamätám, napriek tomu hlasujem za vaňu. Môžem sa v nej v pohode osprchovať posediačky. Navyše, ak by som si predsa len v nej chcela poležať, môžem. V sprchovom kúte nie. (Máme doma aj aj. V sprchovom kúte som sa sprchovala možno tak 3x, využíva ho v podstate len môj muž.)

walentina7
21. apr 2024

Holim sa často. Vo vani chvilu posedim a idem na to. To v kúte by som len tak polhodinu stála? Ved by som zamrzla. A nepovedzte, že mám sa hriať tak, že nechať polhodinu vodu tiecť. Jednoznačne vaňa.

daeen
22. apr 2024

Mam rohovu vanu so sedacou plochou a so sklenenou zástenou. Ma pohodlnu sprchovaciu cast, a aj vo vani sa sedi dobre. Udrziava sa mi to cele lepsie ako sprchovy kut.

heln
22. apr 2024

ja sa na to pozeram takto: ako casto sa kupes? ked sme mali vanu, aj tak som sa len sprchovala, ber do uvahy setrenie vodou. a co zdravotne problemy? ked ta sekne, alebo budes mat zlomenu nohu, natrepes sa do vane?

cacianka
22. apr 2024

@madeincssr lavor pomôže v sprchaci,