Čistá závisť

10. apr 2023

Preco tu na kazdy opacny nazor pisete, ze dotycny vam zavidi? Kde ste k tomu prisli? Preco by mal zavidiet? Kto zavidi vam? Komu zavidite vy?

drahomirrra
10. apr 2023

😂😂 Ja sa na tom velmi casto tiez bavim.
Az na to, ze asi najskor zavidia tie, co pisu inym, nech nezavidia. 😁

sheila121
10. apr 2023

Keď ženská napíše, prečo dôchodca pracuje a ona kvôli tomu nemôže tak to je čo? Laska? Tomu sa hovorí závisť. Ale tak vitajme na Slovensku. Závidíme učiteľom, lebo majú dva mesiace akoze voľno, závidíme dôchodcom lebo majú plat aj dôchodok, otrasný národ toto

aylinn
10. apr 2023

Ja závidím tebe napríklad , že nemáš iné problémy 😄🙈

huginko
10. apr 2023

@sheila121 nie, to nie je závisť. To je o tom, že sa možno dotyčná sťažuje, že zaberajú miesta niekde, kde by sa možno mohli zamestnať mladší. Napr. na úradoch.

sheila121
10. apr 2023

@huginko a čo jej to má akože pomôcť? Nech si nájde robotu inde, to že je to tak nastavené, tak za to môže zamestnávateľ nie dôchodca. Keby na mieste dôchodcu bola bezdetná žena, tiež by hucala lebo ona to miesto nemá takže je to závisť

autor
10. apr 2023

@sheila121 Rozumiem. Zeny teda nevedia vyznam slova zavist. Preto to pouzivaju nespravne.

sheila121
10. apr 2023

Autorka súhlasím s tebou. Pamätám si živý príklad nedávno sa tu rozbehla diskusia, ako dostať maximálnu podporu pričom ženská nemala nič odrobene len proste chcela odrbat tento štát, a jedna žena tam začala skákať preco autorke nedoprajeme že či jej závidíme, presne v takých prípadoch to nevedia ženy používať lebo ja jej nemám čo závidieť maximálnu podporu na ktorú nemá nárok

huginko
10. apr 2023

@sheila121 zamestnávateľ neprijíma zákony. Ten ich len musí dodržiavať. A ver mi, že často by bol radšej, keby mal na mieste mladú krv ako dôchodcu... Trochu viac všeobecného prehľadu by nezaskodilo

sheila121
10. apr 2023

@huginko hej preto sa ti mladú sťažujú, že im niekto zaberá miesto. Jasné

pribinak
10. apr 2023

@huginko s jej gramatikou na úrade? Nesranduj …

oli18
10. apr 2023

Zeny vedia vyznam slova zavist. Len sa tu tazko znasa opacny nazor, ako ma dav. Vtedy je po ruke univerzalna odpoved, ze mas nudny zivot, alebo ze zavidis.

maminkadeticiek
10. apr 2023

Ano ano ano!A ja mam este jedno povsimnutie,vacsinou to pisu tie,co prezentuju to co nie je ich alebo si na to same nezarobili.Damy ktore su viditelne upravovane,damy ktore si cestuju na 4 dovolenky kvartalne, ale samotne si na to nezarobili lebo nepracuju...Skratka tie,co sa rady pysia cudzim perim.Tolko moje pozorovanie.

huginko
10. apr 2023

@sheila121 vás už nekomentujem radsej

sheila121
10. apr 2023

@huginko mudro

otazka1
10. apr 2023

@maminkadeticiek oooj počkaj,ani ja by som nikdy nezarobila to čo môj muž a mám sa vdaka nemu dobre..vdaka nemu ideme na dovolenku,vdaka nemu majú decka toľko,aby im nechýbalo,vdaka nemu mame dom,aký mame...takze toto je taký názor..no… ako vieš,ale aký podiel ma na tom ta žena? Rady manželky kedy čo a ako spraviť,roky odriekania,ked nebolo ani na suchý chleba,aby v budúcnosti bolo lepšie.psychická podpora v ťažkých chvíľach,alebo ked žena ťahá celu domácnosť,deti,školy,škôlky,nákupy,záhrada,všetok čas aby sa muz mohol “zregenerovať”po psychicky náročnej práci a další deň pokračovať v biznise od nevidim do nevidim?neznasam tieto názory na “zeny,ktoré by bez muza nemali nič”..

maminkadeticiek
10. apr 2023

@otazka1 Chapem ako to myslis,ale nerobia ani o makke f viac,ako zeny,ktore nielenze pracuju,ale neraz zarabaju viac ako manzel.Vsetko to co si popisala je samozrejmost a su navyse financne nezavisle od muza.Ja proste neberiem tento nazor,lebo nie, nie je to to iste.Ale nie o tom som pisala,ze by som chcela posudzovat.Beriem,skratka sa dobre vidali,to predsa nie je hriech.Len som spomenula,ze mam skusenosti iba s takymito zenami tu z konika pri tom,co popisuje autorka.

candii
14. máj 2023

Zavist a to je čo? Ja nikdy nezávidím 🤣