Ako sa zbaviť závislosti na sladkostiach?

janka9800
6. máj 2023

Zdravim chcem sa vás poradiť či som fakt jediná čo je závislá na sladkom, proste mi nerobí problém zjesť aj celú čokoládu a stále mám chuť na sladké ☹️

Nejaké rady ako sa tejto závislosti zbaviť ?,☹️

katarinkaaa121
6. máj 2023

Keby si videla čo ja všetko pojem naraz 😂😂 Hocikedy sa zobudím aj o 1:3O hod. v noci a zjem 3 horalky a spím ďalej 😂🤦🏻‍♀️ Ale ja mam zas dobre spaľovanie 🤷🏻‍♀️ Mam 42kg a 3O rokov 🤷🏻‍♀️

monillia
6. máj 2023

@janka9800 mať vyvazeny jedálniček dostatok najmä bielkovin,dostatok spánku a nekupovat(nedrzat ) doma sladkosti

katarinkaaa121
6. máj 2023

Ak sa cítiš dobre tak to nerieš 😊

janka9800
autor
6. máj 2023

@katarinkaaa121 práveže chcem niečo schudnúť ale sa nedokážem vzdať sladkosti

domkakvet
6. máj 2023

@janka9800 tak ich skús aspoň obmedziť.

mikadooo
6. máj 2023

@janka9800 ak kojíš, neprespíš kontinuálne celú noc atď., tak neviem poradiť. Mne sa to upravilo samo, keď som mala trochu viac pokoja - deti odrástli. Teraz keď začínam večer žrať piate cez deviate, tak viem, že som unavená (pokojne aj z predošlých dní - nazbieraná únava) a mám ísť namiesto žrania spať.

dilino
6. máj 2023

Neboj sa nie si sama to iste mám aj ja.To je ako droga jesť sladke podľa mňa.Ale mám tiež málo kg tak vždy vyjedam.

babulkomale
6. máj 2023

@janka9800 okrem ineho uzivat vyzivovy doplnok chróm. Potom pomaha deleny post, stavy ovocne a zeleninove a vela vody. Doslova si odvyknes. Ak to nemas psychicke.

evnii
6. máj 2023

@janka9800 jedz kvalitné čokolády...s vysokým obsahom kakaa a žiadne biele -maslové,mliečne čokolády (občas ak si dáš tak si myslím ..že sa svet nezrúti)
Ale hlavne je to o zvyku

eliska13
6. máj 2023

@janka9800 nevyrovnans strava, alebo niečo zajedas stres, nervy

mareka49
6. máj 2023

Nerobiť z toho vedu.
Nie striktne.
Mega obmedzenie.
Ale vždy keď ideš dat do ust, tak sa opýtať.
Prečo musím?
Som len mlsna?
Umyť si zuby, dat si iný snack a povedať si, ved ja to nepotrebujem.
Naco, prečo.
Postupne si odvyknes a úplne sa ti vyčistia chute.
Dáš si kúsok Milky po 2 týždňoch a ze bleeee, slaďavina.
Občas mini prehrešok áno, ale skôr postupne odbúranie odporucam

bloger
6. máj 2023

Sladké jednoducho telo potrebuje. Postupne na to treba ísť. To je ako s fajčením.

katarinkaaa121
6. máj 2023

@janka9800 nahraď ich napríklad tyčinkami müsli 😊

evica17
6. máj 2023

nemat ziadne sladkosti, ja mam len horku cokoladu, tej nezjes tolko agastanove pyre a kolace ak pecies, dat o polovicu cukru menej, ja davam už len stvvrtinu cukru a chutia nam (ale isla som postupne na to, ze najprv len trosku menej ako v recepte a postupne som dosla na toto a kedze sme boli zvyknuty, nevadilo nam to a kupovane sladkosti nam rpidu uz presladene ). tiez som dokazala zjest na posedenie mega sladkeho (ale ked dostaneme nejake sladke od inych, posuvam to dalej, nejem, lebo zas do toho padnem)

ctahka
6. máj 2023

Skús si namiesto sladkosti dať ovocie, namiesto celej čoko iba kocku... namiesto sladkostí z obchodu si nájdi recept na nejakú zdravú sladkosť...doobeda nahrad sladkosť rannou ovsenou kašou s nejakým orieskovym maslom a dochut si to medom...postupne si tvoj mozog aj chuťové bunky zvyknú,chce to čas,ale zvládneš to 👍🙂

mamadievcatiek
6. máj 2023

@janka9800 Nechcem ťa strašiť ale takýmto spôsobom si prekyslíš organizmus.Vieš čo spôsobuje candida?

euka210
6. máj 2023

@janka9800 nekupovat...nebude po ruke, nezjes!

elia9
6. máj 2023

Ak máš rada sladkosti, tak si povedz napríklad, že si dáš iba jednu sladkosť denne, napríklad jednu čokoládku alebo jednu horalku, nie viac. Nebudeš mať pocit, že si o niečo ukrátená, keďže si každý deň dopraješ trochu sladkého..ja keby obľúbenú sladkosť vymením napríklad za ovocie, tak viem že by som to dlho nevydržala a časom by som sa prezrala ešte viac😅

bambieblue
7. máj 2023

@janka9800 Vitaj v clube 😁 ja tiez som zavisla n'a sladkom a hlavne kolace 🤤🤤🤤🥲🥲

lauriik
7. máj 2023

@janka9800 zalezi kolko toho sladkeho zjes denne. Ja si napriklad davam roky po obede kusok tmavej cokolady a som spokojna. Ale nemam vycitky ked idem raz za cas cez leto s detmi na zmrzlinu.
Asi by som zacala po postupnych krokoch. Ak jes sladke viac krat za den tak zniz na 1x za den (nemus to byt hned nejaka zdravsia varianta, kludne nejaku milu, horalku, mliecnu cokoladu) A ked si telo zvykne tak mozes skusit vymenit za nejaku zdravsiu variantu = tmavu cokoladu alebo ovocie. Alebo proste miesto miesto pasika cokolady si dam len pol pasika cokolady. Miesto kupovaneho nanuku si spravim doma mixnuty tvaroh/grecky jogurt so zmrazenym ovocim. ☺️

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivangeline
7. máj 2023

Nemat ich doma. Ked pride chut,zut mrkvu a pod. ;D

bloger
7. máj 2023

@elizabet173 Chceš mi povedať, že nepotrebuje cukor? Teda energiu.

mamatroch
7. máj 2023

@janka9800 mne pomaha ich doma nemat. Co nemam, nezjem, lebo ozaj sa mi nechce kvoli sladkostiam vystrajat seba a dieta a trepat sa do obchodu. A ked ideme von na ihrisko, ci idem do skolky, neberiem si ani kartu ani penazenku.
Jeden cas (znie to lepsie ako dobrych 10 rokov 🤫🥴) som ale tiez bola schopna zjest sladkeho obrovske mnozstva. No bola som chuda, tak som myslela, ze ziadny problem, ved chcem pribrat, tak co.
No zacala som mat vyrazne problemy s chrbticou, atrofovane svalstvo okolo chrbtice... Potom som prisla na to, ze nie je pribrat ako pribrat. A ze svaly mi zo sladkeho nenarastu (objav roka, ja viem 🤦).
A tak som si sladke prestala kupovat a pridala do stravy bielkoviny (normalne, nie proteinove prasky a tycinky)... Este stale vacsinou sladke, ale zase lepsie si dat pohar ochuteneho acidka ako dve horalky 😉
A postupne som si uvedomila, ze odkedy mam dostatok bielkovin, mam na sladke ovela mensiu chut. A pomohlo mi sa zacat pravidelne stravovat.
Vacsinou si na ranajky okolo 7:00 robim mliecnu kasu (psenovu, jacmennu... pouzivam tie od Nomina, hotove za par min), dam si do nej sice aj 1-2 cajove lyzicky cukru (eventl. vies nahradit medom, javorovym sirupom...), ale zase mam to kombi s bielkovinami, ozdobim mrazenym ovocim... a po takych ranajkach som syta do 10:00-10:30, potom ovocie + nejake oriesky, tie udrzia syte dlho... Obed vzdy aj so zeleninou, masa ja jem minimum a len kuracie. Na olovrant jogurt a veceru sa snazim nieco mensie.
A co vyssie pisali, ze spanok, to je pravda. Telo energiu potrebuje. O co menej jej ma zo spanku, o to viac si ju pyta zo stravy.
Takze sa snaz v ramci moznosti o kvalitny spanok: v dobre vyvetranej miestnosti a zatemnit zavesmi. Cim viac svetla, tym menej kvalitny spanok.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maxalla
7. máj 2023

ono to nie je take jednoduche... skor ako uplne skrtnut by som mozno v tvojom pripade skusala obmedzit, stanovit si nejaky pocet kalorii v tyzdni, ktore mozes premaskrtit, zvysok zdrava strava. Ak to obmedzis uplne, podla mna budes viac nachylna na skratove prejedanie sa sladkostami.

bloger
7. máj 2023

@elizabet173 Nič to ale nemení na tom, že človek potrebuje zo všetkého. Samozrejme, že čisto iba sladkosti nie. Ale aj tie sladkosti majú svoje miesto.

maxalla
7. máj 2023

@bloger clovek sladkosti pre svoj zivot fakt nepotrebuje. Tvrdit, ze clovek "potrebuje" sladkosti je hlupost, su to prazdne kalorie, bez vyzivovej hodnoty.