Viacpočetné alergie u 11 mesačnej

ladybug6
15. aug 2020

Ahojte maminky, vyrástli vaše detičky z viacpocetnych potravinových alergií? Naša má ekzém a zistili jej alergiu na BKM, vajce, pšenicu a orechy. Stále je na MM, prikrmy teda žiadna slava.
Dr povedala že to môže vyrásť ale treba tieto alergény na čas vynechať a neskôr postupne skúšať....má niekto pozitívnu skúsenosť?

simsalabim
15. aug 2020

@ladybug6 moja starsia mala alergiu na bkm, soju, ryby, paradajky, orechy a zeler. Vyrastla z toho, ale niekolko rokov sme sa tymto potravinam striktne vyhybali. Alergie zistene v 2 rokoch.

majaza
15. aug 2020

očkovaná?

pribinak
15. aug 2020

Niektoré maminy tu majú peerfektne spracované jedálničku pre deti s rôznymi kombináciami alergií na rôzne potraviny
A áno, deti z mnohých alergií vyrastú. Neboj

lienocka2808
15. aug 2020

@ladybug6 moj maly mal velmi silnu alerfiu na bkm zustenu v 3mesiacoch. Kakal krv, neskor uz naozaj vela krvi, mal vyrazky, problemy s travenim. Vylucili sme uplne bkm pil mlieko neocate. Ked mal rok, skusili sme zaviest bkm do stravy podla pokynov lekarky a ziadna reakcia. Dnes ma 23 mesiacov a papa vsetko bez problemov. U deti to vo vacsine pripadov zvykne zmiznut.

stevusa
15. aug 2020

Ahojte môj malý je silný potravinový a liekovi alergik dotoho veľmi nízka imunita . Spozorovali sme to v 3och mesiacoch. V tedy sa mu začal prejavovať exem na tváričke. Začali sme riešiť koznu (ja som nevedela čo mám robiť v tedy sme ešte o alergiach nevedeli a bol len kojeny). Prvé alergie sme si všimli keď papal detskú kašu zarabanu s vodou tu kupovanu v tedy kde bol zaspíneny na tváričke tam bol červený. Neskôr keď som vypila levanduloveho radlera ako bol kojeny skončili sme na pohotovosti lebo mi opuchol. Prvá návšteva alergologia bola v 1. Roku v. Tedy zistili ze je alergický na vaječný bielok a na všetky potraviny ktoré obsahujú nejakú zložku z neho nevedeli sme presne ktoré potraviny to majú byť ale ja som mu ho dávala vo forme praženici keď bol troska väčši a nevyhadzal sa. Ale napr. Samrolu keď spapal v 2och rokoch bol cely červený tento stav nám trval približne 20 minút potom to prešlo. Co sa týka exemu to bolo horšie tam som sama musela prísť na to ktoré potraviny mu robia zle a prišli sme na to ze viacero éčok a farbív mu neprospieva a vyhýbali sme sa tomu lenže čím rástol tým sa mu davali aj tie potraviny z ktorých sa predtým vychádzal ci mal exem a dávalo sa to pomalí do poriadku teraz ma skoro 4 roky už bez liekov na alergiu a exem nemáme a ani sa mi nevyhadzuje z potravin (do 1 a pol roka som mu dávala len fenistil potom do 3och bral aerius) . Horšie to bolo s liekmi alergie skoro na všetky antibiotika ktoré sa môžu dat deťom a z toho mi nevyrastol a drží ho to doteraz vyhýbam sa antibiotikam aj s jeho pediatrom ten si obzvlášť pri mojom malom dáva pozor lebo už nám 3x z 3och rôznych opuchol.
Inak všimla som si keď som mu svoj volne vysadila lieky na alergiu a imunitu je menej chorý a ten exem naozaj úplne zmizol, uvidíme cez zimu ako budeme na tom keďže exem sa nám pokazde vo veľkom začal objavovať na jeseň a pred letom vymyzol. Teraz sa držíme už skoro rok tak dúfam ze už to bude v poriadku 🙂

stevusa
15. aug 2020

Inak tiež som si pokladala otázku či to nie je z očkovania u nás to bola blbosť. Ú nás to bolo dedičné z priateľov ej strany. Ale pri ďalšom očkovaní si musím dávať sakra pozor. Aby vakcína náhodou neobsahovala nejakú zložku na ktorú je môj malý alergický

katty2012
16. aug 2020

@ladybug6 zakladom je vyhnut sa kazdemu zistenemu alergenu a to velmi dlhodobo. my tym momentalne prechadzame uz pol roka. vsetky vyrazky a ekzem zmizol po vysadeni alergenov, co bude dalej neviem, ale teraz je to super.

klaudiaemma
10. jan 2021

@pribinak prosim vas kde najdem tie specialne jedalnicky?

pribinak
10. jan 2021

@klaudiaemma pozri v skupinách alebo v albumoch