Dvojročné štúdium pedagogiky jednotlivcov s narušenou komunikačnou schopnosťou

beahrehova
26. jan 2022

Dievčatá, vie niektorá z Vás niečo bližšie k takémuto štúdiu? Napríklad Kde? Na akej univerzite/neuniverzite?.... budem veľmi vďačná. Som z východu. Nie je problém dochádzať na západ.

kacena4
26. jan 2022

poznam len pomaturitne (kde sa aj na toto zameriavaju) specialna oedagogika na SŠ pedagogickej alebo na vyske pedagog. fakulta specialna pedagogika popr logopedia podla toho na co sa chces zamerat ci na rec ci ucenie

beahrehova
autor
28. jan 2022

@makova333 Ďakujem, toto som aj našla, len je to také neprehľadné, až ma z toho bolí.

beahrehova
autor
28. jan 2022

@beahrehova ...a niekde inde okrem BA? Nemáte taký poznatok?

makova333
28. jan 2022

@beahrehova no ja neviem, mne to pride uplne prehladne 😀

beahrehova
autor
29. jan 2022

Tak neviem, chcete pomôcť alebo nechcete?

mariahg
9. feb 2022

Dnes som tiež pozerala toto štúdium, a mne z toho vychádza, že sa študuje v Spišskej novej vsi 🙂 a je to pedagogicka fakulta univerzity komenského v BA, ale tento odbor sa dá študovať na ich elokovanom pracovisku v SNV. Mňa by skôr zaujímalo, čo obnáša také štúdium, čo sa tam vlastne človek naučí, či sa to oplatí absolvovať ... možno by som mala tiež záujem...

beahrehova
autor
29. mar 2023

Tak ste išli do toho???? Bea

miskacabalova
21. jún 2023

@beahrehova dobrý deň ja by som mala záujem o toto štúdium

beahrehova
autor
1. júl 2023

Začínam teraz od septembra, tak sa pripojte. Je to v Bratislave. Žiadna Spišská Nová Ves ako ponúkajú, sa nekoná.

helenka112
23. sep 2023

@beahrehova ja som si tiež podala prihlášku na toto štúdium, ale zaujímali by ma aj možnosti reálneho uplatnenia, keďže nikde som to na stránke nenašla. Myslite, že po úspešnom ukončení štúdia to bude dostatočná kvalifikácia na prácu školského špeciálneho pedagóga, resp. školského logopéda?

palicka
23. sep 2023

@beahrehova nks sa da studovat ako patrocne studium len denne- logopedia, alebo potom rozsirujuce po specke, teda vysokej skole, robi to UK aj externe. Ale tam ziskas len sposobilovat vyucovat ILI (individualna logopedicka intervencia).

palicka
23. sep 2023

@helenka112 pokial myslime rovnake rozsirujuce, co predpokldam ze ano, nie, nebudete kvalifikovanym ani logopedom, ani specialnym pedagogom. Budete mat kvalifikaciu vyucovat ILI. Na skolskeho logopeda musite absolvovat senne 5 rocne studium. V pripade klinickeho myslim este atestovat.

helenka112
24. sep 2023

@palicka Ďakujem za odpoveď, logopéd chápem, ale pozerala som si tú prílohu č. 8 v novej vyhláške, kde je uvedené kvalifikačné vzdelávanie pre školského špeciálneho pedagóga a je tam ako rozširujúce štúdium pre učiteľov uvedené “rozširujúce štúdium na získanie kvalifikačného predpokladu na výkon pracovnej činnosti v kategórii špeciálny pedagóg a terénny špeciálny pedagóg podľa § 43 ods. 1 písm. e) zákona”. Myslíte, že to je len to rozširujúce 3-ročné štúdium, čo ponúka Pedagogická fakulta UK a tie ostatné 2-ročné štúdiá tam nespadajú?

palicka
24. sep 2023

@helenka112 pozor, pokial by si chcela robit skolskeho specialneho pedagoga (kedysi to bol.odborny, dnes je to pedagogicky zamestnqnec), tak musis mat 3 rocne. V tych 2 rocnych, pokiam som ppzrela, no mam len telefon u seba, ziskas kvalifikaciu na konkretnu skolu, resp. reedukacku...