Spánok dvojročného dieťaťa po príchode bábätka

kvetinkaaknitevk
17. máj 2022

Ahojte keď sa nám narodí druhé babo staršia bude mat skoro 2 roky .. doteraz spáva somnou v posteli a zaspava pri kojení … v noci sa budí na kojenie aj 5x stále … momentlane má 1r a 3m … a tu je teraz otázka ako rieist príchod bábätka a spanie .. bojím sa že sa navzájom budú budiť no vidím že na samostatne spanie v izbe ešte nie je pripravená .. kazdooadne pomaly chcem zrušiť kojenie v noci a kojiť len na spánok ak to ešte vyžaduje .. ako ste to urobili vy?

andrea_82
17. máj 2022

Medzi dvojročným a 1r 3m dieťaťom je obrovský rozdiel. My sme syna presťahovali do izby, keď mal dva roky. Kým sa vám narodí druhé, staršie dieťa bude už oveľa samostatnejšie, ako je teraz.

stannkal
17. máj 2022

@kvetinkaaknitevk co tak staršie dieťa nechať spať s ockom, bábo s tebou

domka222
17. máj 2022

Prvé dva mesiace oddelene. Bábätko so mnou a starší s otcom v izbe. Potom už spolu

evica17
17. máj 2022

Unas starsi spaval na posteli so mnou cez den ,v noci nadranom siel ku nam do postele zas. V noci sa budil 2-3 krat na mlieko. Nemala som tu silu to riesit cez tehotenstvo a ako prislo babo tak sa vsetko zmenolo same akosi, spiv postielkeaj v noci aj cez den, dokonca zaspi sam akmu dsmmlieko av noci uz netreba mlieko, etaci pohladit.

elis248
17. máj 2022

Medzi mojimi chlapcami je rozdiel 1r10m. Starší spával v noci ešte v detskej postieľke v spálni aj keď mal už veľkú posteľ prirazenú k manželskej posteli. Keď sa narodil druhý synček a snažila som sa uspať staršieho ako bol zvyknutý, ale mala som na rukách aj bábätko. No to ste mali tie vreskoty počuť😵😵😵 jeden aj druhý. Tak sme išli všetci traja na manželskú a ja som bola v strede a zaspali obidvaja. Snažila som sa staršieho naučiť na tú posteľ ešte pred pôrodom, ale odmietal to. Spával tam iba cez deň. Na manželskej takto spíme už pol roka a vyhovuje nám to. Niekedy staršieho ukecám na jeho posteľ a ak nie, prekladám ho tam keď zaspí. Aj tak v noci alebo nadránom väčšinou prilezie ku mne. Nevyháňam ho, aby mu nebolo ľúto a necítil sa byť odstrčený. Na mladšieho ani nežiarli, rád ho rozosmieva a v pohode spolu vychádzajú. Muž spáva sám v druhej izbe, robí 12h denné a nočné, takže si veľakrát musím poradiť sama a to nielen pri uspavaní. Zo začiatku bol plač a vreskot, ale zvykli sme si. Ja som si hlavne hovorila, že nemám 4 ruky, nemôžem všetko bezchybne zvládať, ale robím čo sa dá a čo stíham.

danulicek
17. máj 2022

mám medzi synmi rozdiel 2,5 roka. staršiemu sme pred druhým pôrodom urobili samotnú izbičku s posteľou, budil sa v tom čase cca 7-8krát. lenže keď sa prebral, zas dlho trvalo, kým zaspal. tak sme ostali pri modeli, že spal u nás v posteli a spánok mal lepší, veľakrát keď sa preberal, som ho hladkaním "uspala", takže niekedy bol hore ozaj len 2-3krát (ale nekojila som, on bol dosť nepokojné dieťatko). vedľa manželskej postele spalo bábätko vo svojej postieľke. nebudili sa navzájom. paradoxne, mladší ako novorodeniatko prespal s jedným kŕmením a prebaľovaním celú noc. čiže neboli behačky okolo bábätka, ale okolo staršieho 😀 manžel toto obdobie bez problémov prespal, absolútne netušil, aké nočné párty sme mali, keďže bol nezobuditeľný. hlavne teda - čo sa týka spánku, išlo to akosi samo za pochodu. nikdy dopredu nevieš, aké bude to bábätko a ak cítiš, že ešte nemá spať staršie samo, tak to nehroť.