Problém so zaspávaním 18 mesačného dieťaťa

zukuvi
12. aug 2012

ahojte ženičky mamičky. potrebujeme poradiť! pred 2ma týždnami som odstavila svojho 18mes. chlapčeka a doteraz ho nevieme naučiť piť mliečko,žiadne nechce,aj ked má ekzém skúsili sme už všetky mliečka,aj sladký sunar, problém je že nenormálne vystrája pri zaspávaní,až vrieska, potreboval by niečo k zaspávaniu,ale on necchce ani flašku,cumeľ nikdy nemal,ani hračku,nič,a len tak zaspávať u takého malého dieťaťa je ťažké. zaspí až od vyčerpania z plaču.ale to už aj ja som vyčerpaná a vynervovaná. zhoršuje sa to každým dnom,plače stále dlhšie,aké by to bolo super keby si "podudkal" fľašku a sladko zaspal..:( potrebuje nejaký rituál,ale fakt všetko odmieta,pár krát mi zaspal až na rukách,ale 14kíl nosiť už je na nervy... poradte mi prosím čo ešte skúsiť,ako mu ulahčiť a spríjemniť zaspávanie,sme z toho s manželom už nešťastní.

angellinka
12. aug 2012

preco by mal pit mlieko pred spanim ked nechce?lahni si k nemu,skusaj co mu vyhovuje,len ho do toho nenut,ani tebe by sa nepacilo 😉 ani moje deti nepiju mlieko pred spanim,mladsiu kojim este.Ja nie som teda vobec zastancom mlieka,mame inu nahradu,ale to je do inej temy.Skusat,skusat,skusat....zelam vela stastia

alikaa
12. aug 2012

@zukuvi boli ste na alergologickych testoch? Ekzemy obvykle suvisia s alergiami. Najcastejsie sa vyskytujuca alergia u malych deti je zrovna alergia na bielkovinu kravskeho mlieka. Ak by sa vam to potrvrdilo, treba vylucit vsetky mliecne vyrobky, aj obycajne mlieko, aj umele mlieko. Ak velmi chces davat nejake mlieko pred spanim, skuste ryzove alebo ovsene, alebo akekolvek ine (mavaju v DMke, alebo bioobchodoch). Inak nepoznam 18. mesacne dieta, ktore by zaspavalo s flaskou v ustach, mozno by bolo fajn vyskusat nejaku inu metodu. My ked sme zrusili postielku, maly z novej postele vkuse vybehaval, takze momentalne uspavame tak, ze precitame rozpravku a potom drzime za ruku alebo skrabkame chrbatik, do chvilky zaspi. Treba len skusat a vymyslat, nieco sa urcite najde.

mahmulienka
12. aug 2012

@zukuvi ja som tiez prestala v tomto veku kojit dcerku a museli sme zmenit uspavaci ritual. dodnes nepije ziadnu nahradu mlieka, UM mala v ustach iba raz, ked som jej z toho na radu pediatricky robila kasu a aj to len ochutnala a vyplula. cumel ani vlasa nehrozili nikdy.
zaspavanie sme zmenili tak, ze na vecer sme sa prestahovali do spalne a kedze uz vtedy milovala knizky, tak som jej citala v posteli - vzdy som ju dopredu upozornila, kolko kniziek precitame a pojdeme spat. precitali sme a potom som ju ulozila do jej postielky, porozpravala som jej, co sme dnes robili a co budeme robit zajtra, alebo sme si zaspievali - samozrejme, vzdy dopredu sme si povedali, kolko pesniciek a ake si zaspievame, aby potom nevymyslala a bolo.
naozaj treba skusat, co maleho bavi, co ma rad a postupne sa dopracujete k nejakemu ritualu. zo zaciatku mozno bude trvat dlho, my sme sa takto zo zaciatku uspavali aj dve hodiny, ale postupne, ako si na to zvykla, sme to skracovali a dnes o rok neskor, ide spat po jednej rozpravke a puse 🙂

zukuvi
autor
14. aug 2012

ale ste mi dali🙂)) ja praveze poznam vela deti co piju mlieko pred spanim,aj starsie... tak som si myslela... najnovsie si vyzaduje objatie,tak uz 2.den nam zaspava poleziacky v objati,je to mile,a hlavne sme vecer zaviedli rezim,aspon pol hodpred spanim stisit vsetko okolo,aj seba...skludni sa a zaspava rychlejsie. co sa tyka ekzemu,testy nam vysli negativne,ale mlieko z krabice napr.nemoze, mohlo by sa mu to zhorsit,takze skor riesim ako mu to nahradit,kedze mliecne vyr,nam dokt,velmi neodporuca,ale mliecne dieta predsa podtrebuje na vyvoj....tak zatial papa syry a ekzme sa nezhorsil,takze skusame... dakujem za rady 😉

alikaa
14. aug 2012

@zukuvi no vidis, tak ste to nakoniec aj pekne vyriesili 🙂 ked si z toho urobite ritual, tak to uz bude pohodicka. Inak ak nemoze krabicove mlieko, tak by nemal nic mliecne. U malych deti nebyvaju tieto alergicke testy velmi presne. Nie je pravda, ze dieta musi mat mlieko a mliecne vyrobky. Ako sa myslis stravuju deti, ktore proste toto nemozu? Vela vapnika mas napr. v brokolici, bielkoviny v strukovinach, dokonca rastlinneho povodu, co je zdravsie ako zivocisneho povodu. Staci trochu pogooglit. Mlieko obsahuje kopec hormonov, antibiotik a inych svinstiev co do zvierat pchaju, aby toho vela vyprodukovali, tak si skor myslim, ze mlieko je viac na pritaz ako na osoh. Mam kamosku, ktorej dieta nesmie ani stopove mnozstvo nicoho mliecneho a maly ma velmi pestry jedalnicek, krvny obraz vynikajuci, nic mu nechyba. My sice doma s mliekom problem nemame, ale aj tak radsej pijeme ryzove z DMky, je ovela zdravsie.

zukuvi
autor
14. aug 2012

to skor pod tlakom svokry riesim,kazdy den huci ze musi a musi mliecne,bo inak...neviem co.. :/ papa strukoviny,a dokonca rad,tak mu to nahradim inak,a ju uz budem ignorovat...aj s tym mliekom to je skor ona co to riesi,a kazdy den sa pyta- uz? uz ho pije?? na nervy fakt... dakujem za rady!!!

maja3
26. aug 2012

@zukuvi ahoj, precitala som si tvoj problem a o chvilu sa bude tykat aj nas. Rozhodla som sa odstavit 15 mes. dceru od kojenia, no neviem si predstavit to zaspavanie. Doteraz sme nocne aj denne spanky realizovali vylucne dojcenim (samozrejme, ak nezaspala v kociku vonku al. V autosedacke;)). Problem este je, ze sa mi v noci zobudi min. 4 x-to som rada, ked je to iba 4🙂- a ja ju ukludnim iba kojenim, pokial nechcem,aby sa mi uplne v noci prebrala. Ved uvidime. Mna skor zaujima, ako si ty a tvoje babo zvladli to odstavenie? Nejako postupne, najskor si prestala kojit cez den, potom v noci? Netieklo ti mlieko, neboleli ta prsia? Brala si nejake lieky na zastavenie laktacie? Vopred dakujem za radu a drzim vam palce pri uspesnom zaspavani.

zukuvi
autor
26. aug 2012

ahoj Majka. tak samotne odstavenie u nas bolo rychle,dala som si na bradavku citron a matko prsnik viac do ust nevzal:D plakal 1.noc s tatkom, a na tu dalsiu uz prespal celu.... teraz sa budi ale to je uz iny problem-ma atopicky ekzem,takze kvoli svrbeniu... tiez som si nevedela predstavit ako ho ukludnim bez kojenia,kedze sa skrabal cele noci,aj 15x bol hore za noc, ale fakt lepsie spinka,a cicka proste nechyba,nepyta, mlieko sa mi prestalo tvorit hned,uz som ho vela nemala, takze to bola uz podla mna skor psychicka potreba ako potreba mliecka. mala som z toho tiez hrozu,ale neboj sa,18mesacny je uz vydumanejsi ako 15mes. 🙂)) najlepsie je spat oddelene,takze ak mas moznost daj ju tatovi,na 1,tyzden, alebo par dni... inak malicky mi dodnes mlieko umele nepije, zaspava ked vedla neho lezim,vecer vacs.bez placu, a cez den tak 5-10min rev a potom si lahne ku mne/na mna🙂 a zaspi... ona pochopi neboj... drzim palce 😉

maja3
27. aug 2012

@zukuvi jeee, dakujem za odpoved, tak zacneme skusat, uvidime, co sa ujme. Vam prajeme co najmensie problemy s tym ekzemom, dufam, ze coskoro ustupia. tu na forach zistujem, ze problem ako zaspavanie, ktore vlastne mozem ovplyvnit je nic oproti zdraviu, ktore ovplyvnit sice mozes , ale iba do urcitej miery 😢 Drzim vam palce !

zukuvi
autor
27. aug 2012

joooj veru veru,je to nic oproti tym nekonecnym prebdetym nociam ked placete uz spolu zo zufalstva:( ale je to lepsie odkedy sme odstavili...drzim palce