Odplienkovanie 2-ročného syna

15. jan 2024

Ahojte maminy, sme vo faze odplienkovania (syn 2r 3mes) a chcela by som sa spýtať tých, co to uz maju za sebou ako ste zacinali? Davali ste plienku aj počas ucenia sa na nočník/wc? A ako ste to riešili ked ste šli vonku a dieťa sa este nevedelo pýtať? Doma ho ustriehnem ale vonku mi väčšinou povie az ked sa vycika. Nepomylim ho, keď mu dam na von plienku? Syn už všetko rozumie, pekne vsetko vnima, snazi sa odpovedať, zacina viac a viac rozprávať a ja sa mu snazim všetko vysvetľovať a rozpravat mu vsetko co robime atd.
Dakujem za vsetky rady ❤️

janka_266
15. jan 2024

Nedávala som plienku, len veľmi výnimočne keď sme šli na dlhšiu cestu autom a na noc. Inak von len tréningové nohavičky z ritka v suchu. Nepretekali. Rozprávať vtedy ešte nerozprával, ale vedel ukázať.

nikpa
15. jan 2024

Dávať pri oducani plienku ju podľa mňa hlúposť a preto ho aj oducat v taktomto počasí nie je moc praktické. Ja som vždy oducala keď bolo teplo a plienku som vtedy dávala už len na spanie. Keď sme išli von, zobrala som 3ks teplakov a prezliekala, keď bolo treba. Tak isto do autosedacky, nepremokavu jednorazovu podložku a išli sme. Straší bol oduceny za 7 dní, mladší o pár dní viac potreboval.

milanemila
15. jan 2024

Nedavala som uz plienku iba na noc, ale teda dcera bola na odplienkovanie pripravena, nemusela som striehnut ani nic. Doma isla sama na nocnik a iba zakricala hotovo, aby še ju utreli a vonku povedala, ze jej treba cikat. My sme toto absolvovali na prelome december/januar, co teda nie je idealna doba na cikanie vonku, ale mala zacala odmietat plienku, tak sme isli do toho a necakali na jar/leto.

doris11
15. jan 2024

Ja som nedavala plienku cez den, iba na noc a na nejakú dlhšiu cestu. ale zase sme to robili cez leto, keď bolo teplo, kedy mal len trenky nejake tenké gate alebo behal na ostro, 😀 nocnik mal vždy po ruke a ked sa stala nehoda tak som prezliekla trenky, vysvetlila kde sa cika a po par nehodách to zacal chápať.

chrumka333
15. jan 2024

Moj je asi mesiac a pol odplienkovany. Prvé 2 týždne behal s holou prdelou a sám si išiel cikať (bez nehody)potom som nasadila trenky tie párkrát precikal lebo si podľa mňa myslel, že ma plienku.asi po 2 t to pochopil , že sa musí pýtať. Dovtedy mal vonku vždy plienku, lebo veď počasie na figu. Ako náhle sa začal doma pýtať (povie iba pi plus gesto), vyskúšala som nedať vonku plienku s tým, že mi musí povedať a pochopil to hneď, teda vonku bez nehody. Ale teda on vidí staršieho cikať vonku,tak to sme mali o niečo jednoduchšie si myslím.

nairia
15. jan 2024

ja som v zaciatkoch davala plienku len na noc/obedny spanok, inak nie. sice som odplienkovavala v lete, ale aj tak v zaciatkoch, ked sme isli von, tak len nablizko z domu. pred odchodom vycikat, aspon nieco, ked sa dalo. a postupne som predlzovala intervaly. ale aj vedela potom vydrzat pekne a tak.
pre istotu ale treba nosit zatial so sebou veci na prezlecenie.
aha a na doplnenie, s holou ritou doma behala len prvy den. to bolo sup na pochopenie. druhy den som jej dala normalne nohavice a tam sa jej podarilo, ze si cvrkla. akonahle zistila, ze ma mokro, vypytala sa, potom uz vedela co a ako... za mna osobne lepsie dieta co najskor ucit na to, ze ma cosi na sebe a uz to nie je plienka.

autor
15. jan 2024

Ja to nechcem nejak uponáhľať a tlačiť ho do toho pretoze my sme uz raz zacali s odplienkovanim minuly rok v lete, slo to pekne lenze ako sme boli vonku a stale behal z bazena von a dnu tak dostal zapal močových ciest a odvtedy nocnik nechcel ani vidieť, pretože si to asi spojil stym, ze ho to boli pri cikani do nocnika. Mal v moci piesok chudatko takze chapem preco dostal taky blok. Vykaslala som za na to , nechala som ho tak, dali sme znovu plienky a cakala som na nejaky signál od neho, ze je cas znovu stým začať. Zacal zakaždým signalizovať cikanie a kakanie tak si vravim , ze ideme do toho a zacal pekne cikať do zachodu alebo do nocnika. Naozaj sa to horsie uci ked je zima, preto sa pýtam ako to riešiť ked nemoze byt vonku nalahko aby som ho mohla kedykoľvek prezliecť.

majlo1234
15. jan 2024

Plienku som davala do autosedacky, ale zvonku, rozumej cely obleceny si do nej len sadol, dookola sme prezliekali, ked bola nehoda. Inak sme to my vystihli na leto, cele leto bol prevazne holy a cural kade tade, postupne sa naucil na nocnik.
Ale aj teraz sa mu este stane nehoda, ja ho prezleciem aj vonku rychlo do sucheho. Ale ak sa bojis, tak mu daj plienku, ved co. Pojde vam to mozno pomalsie, ale nauci sa postupne