Dvojročný syn nechce chodiť po vonku

14. dec 2022

Dobrý deň, mám 2 ročného syna a už vyše mesiaca nechce chodiť vonku po vlastných nohách. Takže buď kočík,teraz sánky alebo na rukách. Pritom od mala sme ho učili chodiť samého nikde sme ho nenosili a je práveže hyperaktivny, doma neposedí, stále behá, všade lezie. Topánky sme vyskúšali dvoje tým to nieje. Aj som ho skúsila obliecť pohodlnejšie nie do overalu. Ani v obchode nepôjde po vlastných 🤷. A na mňa je ťažký. A keď ho nechám na zemi bude revať aj pol hodinu. Ma niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

kittykat22
14. dec 2022

spominam si, ze moj syn hrozne nerad chodil von ked bola zima. Ako bol naobliekany tak to bytostne neznasal. Chodili sme vonku velmi malo. Skus mu kupit hracku ktoru by vonku tahal. Nieco ako pes floppy - to by ho mohlo naladit.

tehotna40
14. dec 2022

Ahoj áno, dcéra má 2 roky za pár dní a presne toto iste teraz robi. Neviem ci to je tou zimou alebo sa jej zle chodí lebo je naobliekana. Od 10 mes sama chodí, odvtedy nechcela byť absolútne v kociku, tie už sú rok zložené v pivnici a teraz asi posledný mesiac prejdeme pri druhy dom a zacne sa pýtať na ruky, tak celu prechádzku vymyslame zo starším somariny "kto tam bude prvy", chodíme ako vojaci a podobne. Keby nás niekto natáčal a poslal do smiechovín tak určite niečo vyhrá 😀 len ja mam ten problém ze ona mi v kociku nebude vôbec sedieť, jedine pukylino len nechcem už aby natom lietala v takejto zime, každá prechádzka je boj.

januska12323
14. dec 2022

Je mu zima/teplo/vadí hrubé oblečenie. Možností je kopec.

kittykat22
14. dec 2022

Inak co ma oblecene? Nema nejake cibuliakove oblecenie, ze by sa mu napriklad blbo hybalo?

h2o2
14. dec 2022

Môjmu 2 ročnému sa nechce obliekať už vymýšľa čo si chce obliecť a vonku chce na všetko vidieť tak chce byť na rukách ale v kočíku vydrží pozerať na auta a teraz na svetlielka. Ale nemá rád keď mu fúka do tváre tak to väčšinou pochodime po dvore lebo na ulici väčšinou fuka tak tam nechce. Obliekam ho tak ako mňa takže žiadne hrubé veci a hlavne nemá rad pletene oblečenie ako ja 😂.

janett_332
14. dec 2022

no to bude jednoznacne tym oblecenenim :D ale aboslutne sa mu necudujem, tiez neznasam, ked sa musim nadievat polhodinu :D ale to ho prejde, neboj🙂 kazde dieta ma tie svoje obdobia.

simonah73
14. dec 2022

nasa starsia mala jeden rok mozno v jeho veku problem so snehom, akonahle sme ju chceli postavit na sneh uz aj nohy zdvihala, ale nastastie ju to preslo 😀

marzuz89
14. dec 2022

Jasne, ze ked ho nosis na rukach a v kociku tak to pyta 🤗. Pri vychove a vedeni treba byt dosledny. Ak raz nenosim velke dieta vonku na rukach, tak nenosim. Mam starsieho syna a ak by som ho raz niesla, tak to bude vyzadovat stale, poznam si ho. Nikdy sme ho neniesli, vzdy sme vyberali trasy tak, aby ich zvladol. Ak sme planovali dlhsiu prechadzku, kde sme od uvodu vedeli, ze je to nad jeho sily, ku koncu isiel "na kona". To bolo take nosenie, ked sme naozaj slapali x kilometrov. Ale taketo poponasanie na rukach, nikdy, je to velke dieta, nie babatko. Ak mas overene, ze to nie je overalom ani topankami, tak jednoducho len spekuluje a vie, ze ho na ruky vezmes. Je mu to pohodlne. Nevidim potom ale prinos chodenia von, ked sa nosi.
Naopak, v obchode este chvilku moze kludne sediet vo voziku, na to su, alebo ked bude trosku starsi, tlacit tie male vozicky. Pocas nakupu teda bud vo voziku na sedacke, alebo pesi. Naozaj si neviem predstavit niest na rukach dieta a nakladat nakup. Je to len o tom, co dovolis. Ja som za to, aby dieta chodilo, spoznavalo, ucilo sa pravidlam a aby rodicia prosposobovali prechadzky a vylety moznostam dietata.

zuzanka.zuzu
14. dec 2022

@marzuz89 krásna teória 🙂 môžeš si buchnúť šampus, že na tvoje to zaberá, lebo autorke je to nakomplet k ničomu 😀 môj našťastie behá, ja som tu len náhodou klikla, ale tiež som kedysi mala podobné mudrovačky ohľadne iných tém, tiež autorkám k ničomu 😀

marzuz89
14. dec 2022

@zuzanka.zuzu a preco sa hadze na zem a krici ked mu povie, ze ho na ruky nevezme?

Ano, pretoze vie ze NIE od mamy noc neznamena a treba len vydrzat, jedovat sa, a mamine NIE je za horami za dolami a uz sa aj nesie na rukach. Tie deti nie si hlupe.

Vela urobi doslednost. U nas ak je nie, je to VZDY nie. Ruku na srdce, je autorka dosledna? Nie je. A to dieta to vie. To je cele. Preco by kracalo, ked vie, ze mama si hovori nie nie nie ( dieta pocuje bla bla bla) a staci len vydrzat.

Ja si mozem buchat sampanske, ale nie za to, ze mam bezproblemove deti, ale za to, ze tie deti vedia, ze nie je nie a nesrandujem a nepomoze im hadzat sa na zem, lebo svoje NIE nezmenim. Vela vysvetlujem, ziadne nie je je len tak, v zmysle "nie lebo som povedala". Takze deti tomu rozumeju, teda starsi. Ma pravo hnevat sa, to mu neodopieram. Ale nic tym nezmeni, ak je nejaka hranoca, pravdilo, pri ktorom nieco nedovolime, tak to jednoducho nedovolime.

marzuz89
14. dec 2022

@zuzanka.zuzu a ze je to autorke k nicomu?

Ozaj rada byt DOSLEDNA je k NICOMU? tak potom sa necudujem, ze deti su take a onake, ked doslednost nikomu nic nehovori.

autor
14. dec 2022

@kittykat22 dávam mu body, pančuchy, mikinu tensiu, zateplené nohavice, bundu, čiapku, rukavice. Alebo overal namiesto nohavíc a bundy. je to veľa? Mne to nepríde, hlavne keď sme dlhšie vonku

autor
14. dec 2022

@marzuz89 ako neviem či si čítala celý príspevok, ale píšem že nebol učený na ruky takže je to novinka. A nechať dieťa revat hodiny lebo poviem nie. Tak to zas tiež nieje ok

drzaopica
14. dec 2022

@marzuz89 daj si metal za tvoju dôslednosť.Ty a tvoje deti dokonalosť vždy a vsade

sasanka605
14. dec 2022

Nerieš, prejde ho to. Moja mlada ked začala chodit tak vsade sama a potom seklo a vonku randal lebo chce byt len na rukach. Keďže ju nosiť nebudeme ma na vyber bud ist domov alebo po svojich. Ani v kočíku nechce byt.

autor
14. dec 2022

@sasanka605 áno, toto skúšam aj ja naňho. A väčšinou nechce dole tak ideme domov, ale aj to s revom lebo chce byť vonku 🤣🤷

oblecenie99
14. dec 2022

Čo ja viem, ja som kočík milovala, práve pre jeho praktickosť, s malým som chodila na dlhšie trasy a on by to nedával po vlastných, koncom decembra mal čerstvé dva roky, čiže v podstate celú zimu az do augusta na dovolenke, čiže mal dva roky a osem mesiacov, keď sme cca dojazdili... (lekár, nákupy, zoo, do jasliciek a späť a pod ). V obchode som to vyslovene uvítala, nezdrhaval mi, nevyberal veci z regálov atď. Práveže mňa to brutálne brzdilo, keď som musela pešo bez kocika, to sa nedalo vybaviť naraz toľko veci a fakt to boli len malé prechádzky po okolí domu, ihrisko, pieskovisko a pod. Keď v ňom nechcel sedieť, tak tiež super, aspoň som nemusela vláčiť nákup na rukách. Ja by som to ako nejakú tragédiu nebrala... Nechce sa mu ale že vôbec ani 5 metrov? Hovorím, Ja som v Tom veku syna ani neriesila nejaké väčšie presuny, peši sme chodili naozaj že najmä okolo bytovky a tých pár metrov na ihrisko. Pri väčších trasách som automaticky brala kočík.

sasanka605
14. dec 2022

No ano, randal je tak ci tak ale keďže moj chrbát je v keli tak fakt nema na vyber. Prejde ich to. Mne to ze plače kvoli tomu nic nerobí lebo starsi mal obdobie vzdoru od 1,5 a to bola ina sranda. Uz aj kocik som prestala brat, ona sa zviezla popod madlo na zem, vyzeralo to zábavne.

autor
14. dec 2022

@oblecenie99 zídeme po schodoch a už sa pýta na ruky. Ako kebyže posedí v kočíku tak dlho. Ale môj sedí 10 minút a už chce na ruky. Fakt nechápem. Pritom sme stále spolu tak by nemusel vyžadovať kontakt aj vonku

oblecenie99
14. dec 2022

Och, tak asi naozaj skúša, tak vydržať, trpezlivosť, snáď ho to rýchlo prejde, máte blbé obdobie. Ja som s mojim mala brutálne šťastie, že bol kocikovy typ, doslova od narodenia po prakticky donedávna, mne to chyba, že teraz sa už presúvame ináč, a trvá to..Chápem, že niekedy sa nedá počkať, kým ho to neprejde v Tom momente a bude sa dožadovať na ruky furt dookola, sú situácie, kedy je praktickejšie (a často nevyhnutné) dieťa jednoducho zobrať na ruky, ale skúste nepolavit, pokiaľ to nie je nevyhnutné. Mne raz pri takom štrajku (tiež chcel na ruky) brutálne pomohla jedna neznáma pani, videla, ako vytrvalo vystrája, a ona bez slova k nemu podišla, chytila ho za ruky a povedala mu: no poď so mnou, mamka nech ide. Syn zostal v takom šoku, že hneď ju pustil, pribehol ku mne a pekne cupital vedľa mňa bez muknutia. Neviem, kto to bol, ale som jej za to doteraz teraz vďačná 😃 niekedy nepomáhali vyhrážky, motivácia, sľuby, ani vytrvalé čakanie (na rozdiel odo mňa on má času habadej a je brutálne vytrvalý). Chápem, aké to je a držím palce, aby ste toto mali rýchlo za sebou (poznáme, prídu ďalšie veci 😅).

autor
14. dec 2022

@oblecenie99 zázračná pani 😀. No môj od narodenia vrieskal v kočíku, potom bola chvíľka, že krásne posedel to bola pohoda aj na výletoch s odkedy vie chodiť tak len na krátku dobu posedí. Musím vymyslieť nejakú stratégiu naňho 🤔😁

vasjar
14. dec 2022

Môj 1,5 ročný to isté. Je oblečený cibulovito 😁 a už keď ideme von opäť, nechde sa obliecť. Asi viem vo ho čaká

mimi3008
14. dec 2022

@drzaopica hej presne. Tato @marzuz89 je riadne premudrela mater. Zboznujem take matky, ktore sa tvaria, akoze maju patent na vychovu. Tusim to bola ona, co tu raz davala take premudrele rady tiez, ked bola tema, ze dieta ma problem s obednym spankom a spustila, ako treba rezim a nepopustit a v ziadnom pripade nedovolit nespat (tema bola o 2-3 rocnom dietati)...a ako jej deti presne vedia, kedy zaspat a ako zaspat, lebo maju skvely rezim. Ak to nebola tato marzuz, tak sorry, potom to bola ina premudrela mater. A mimochodom prinos prechadzky okrem chodenia je cerstvy vzduch. Dufam, ze tento fakt je pre teba prinos @marzuz 89

annm81
14. dec 2022

Nám v tom veku, keď sme kočiar definítívne odložili, pomohlo odrážadlo. Nemal problém prejsť akúkoľvek vzdialenosť ani v zime.

tehotna40
14. dec 2022

@marzuz89 "Nevidím prínos chodenia von, keď sa nosí." Really??? , takže kým deti nechodia, lebo sú deti co nechodia aj keď majú skoro 2 roky a podobne tak tie nemajú ísť von na čerstvý vzduch a cez slniečko nabrat vitamín D lebo nechodia ? Ci ako ? Môj starší mal tiež takéto obdobie okolo roka a pol, nosili sme sa v nosiči na prechádzkach, prešlo to asi po 2 mesiacoch. Hrozne si mudra a dokonalá ale v realite asi skutek utek lebo tu tvoju vetu si nemohla myslieť vážne....

majulino
14. dec 2022

Môj to robí teraz keď nasnežilo. veľmi ťažko nesie, že má špinavú topánku 😅🤣🤣🤣

w123
14. dec 2022

mne moja to iste robila tak som stale kocikovala asi do tri a pol roka ked uz bola taka vacsia povedala som ze ju nevladzem nosit na rukach ze musi sama chodit a kedze uz je vacsia a chape tak chodi

basska_b
14. dec 2022

Moja mala paniku zo snehu, ked mala 1.5 roka. Bala sa na neho stupit, dotknut sa ho... Druha dcerka zas v tom veku neznasala chodit po lese, lebo zakopavala o korene. Nevadi, 2rocneho mozes este kocikovat, hoci, on si potom zvykne. Pride ale jar a zas sa mu bude dobre behat. My sme chodili na take mini prechadzky na peso. Ako, ja ked si spomeniem, ako sa mi zle pohybovalo v lyziarskej kombineze... raz ma pot zalial, raz som v tom bola jak snehuliak

daja0760
14. dec 2022

Obliekas ho v pohode. Skús ho niečím motivovať, oblbnut😀. Buď zoberte odrážadlo/sánky, alebo ho namotivuj na hojdačku, alebo mu daj do ruky nejakú tašku,že idete na nákup a kúpiš mu rohlik alebo skús vedierko s lopatkou a pohrajte sa v snehu. Snáď niečo z toho zaberie.

blontimka
15. dec 2022

Moja dcéra v zime keď bola menšia sa postavila a čakala. Absolútne neznášala zimu. Vekom sa to lepši .