Denný plač dvojmesačného bábätka

9. nov 2022

Ahojte idem si po radu, mám 2 mesačne bábätko,užívame biogaiu a devit, koliky nemá, ide o to ze proste cez noc mi spinka dobre zobudi sa 2x na mliečko a hneď zaspi.. ale cez den? Skoro od rana do večera plac , nemôžem ju vôbec polozit inak spisti rev, cez deň mi max pospi 2h, nedá sa mi ju inak uspať je nespokojná kaka, prdka, na brusko to nevyzerá, čo to môže byť? Vidím na nej že sa jej chce spat ale sko keby nemohla.. môže to byť nejaká intolerancia na laktozu alebo mliečnu bielkovinu? Ja jeviem sko jej mam pomôcť 😭 l večeru to je taky rev ze utíšiť sa nedá, počas dňa utíšiť len ruky

anjelicek26
9. nov 2022

Pokial v noci takto krasne spi, tak to nebude ani intolerancia, ani koliky, to je proste cely den a aj v noci problem... drazdive dietatko, kontaktne dietatko, tazko povedat... tie prve tyzdne su vzdy narocne. Kupit satku ci nosic a vydrzat.

autor
9. nov 2022

@anjelicek26 myslíš? V noci ani nezaplace a cez deň na nej vidno ze sa jej chce spat a nie a nie spat a ak zaspi tak na max 30-60min to je vswtko 😭😭😭😭

anjelicek26
9. nov 2022

Tak vela deti dava pocas dna take kratke spanky...obrnit sa trpezlivostou, fakt - opakovat - spim v noci ako clovek, co ine zeny nie...aspon toto... ja som sa vzdy snazila sustredit na tie dobre veci 😂 Robte hlavne ritualy - prebalit, nakrmit, dat do postielky, hladakt, zaspat (pripadne do nosica) - ale mimo telky, ruchu, zvukov,v zdy v tej istej izbe pri zatiahnutych zavesoch...

ivangeline
9. nov 2022

Mozno ukladat na spanok v rovnake intervaly. Uspavanie? Menej podnetov cez den. Tiche prostredie? Suvisi to s dnom,tak to moze byt kadeco. Ozaj bud rada,ze noc je dobra. 🙂 Moja bola kolikova a mrcala/vrieskala cely den a v noci kazdu hodinu na prsniku.. Cosi je rusive cez den u vas..

viestta
9. nov 2022

Ak nevie zaspať, obliect, strčiť do kočiara a ísť sa prejsť. Naš mal obdobie, že cez deň spával iba vonku. Potom už zaspal aj v postieľke, len nesmel byť veľmi unavený. To nevedel ako začať, v kočiari zaspal okamžite.

1mimka18
9. nov 2022

Moj ma mesiac a presne to istr

aliaray1
10. nov 2022

No nasa mala reflux, vtedy sme zazivali co opisujes. Pozri, ci jej aj nevystupil pupcek (umbilikalna hernia).

Ci ide o reflux zistis, oed jej po odgrgnuti po UM das spapat Gastrotuss sirup. Ak ho ma, zabera im vyvysena poloha na spanie a nosenie na rukach.

Ked sme my konecne zistili, ze je to reflux, po 2 tyzdnoch jej zacali ist zuby. Pisem preto, ze neviem vylucit ci tvojej nahodou nejdu. Videla som na dasienku 2 male bodky. Bodky mala aj v puse, afty nemala (aj to sa stava). Rucala do 1 rana tak silno, ze sme uz zufalo hladali pricinu a veru, tak malinka a zuby. Podali sme 2.5 ml nurofenu a svaty pokoj, vytuhla od unavy zbavena bolesti (teplotu nemala).

sakaca
14. nov 2022

Možno len proste potrebuje kontakt s tebou, viem ze je to náročné moja menšia taka bola. Je to kontaktné a citlive dieťa. Pomohlo mi nosenie, mala som Rischino nosič.